PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

Oglądałam ten film bardzo dużo razy, animacja, akcja, postacie, wszystko świetnie dopracowane... efekty specjalne itp. sceny akcji- dosłownie bombowe... wszystko pięknie ładnie ślicznie.... cud miód i orzeszki.... ale jest pewien szkopuł który bardzo gryzie mnie w oko... otóż finałowa walka Sephirotha z Cloudem..... nie żebym miała coś przeciwko temu, że Cloudowi się udało pokonać przeciwnika i tym samym wyszedł z tego cało, ale no cóż istnieje to ALE........
Jest walka, krew..... właściwie DUŻO krwi.... Sephiroth dosłownie poszatkował Clouda, porozcinał go i przeszył na wylot.... Ok nasz bohater zebrał w sobie resztki siły i pokonał "srebrnowłosego" XD
Na dachu budynku Blondyn jakby było jeszcze tego mało dostał kulę w plecy i jeszcze dycha. Ok ujdzie w tłumie....
Taki od niechcenia krzyk Tify.....
Na dole w tej "cud wodzie" Cloud już czyściutki, bez najmniejszej blizny, nawet kamizelka i rękawica pozszywane XD Mnie tu trochę zabrakło tego dramatyzmu, chyba wiecie o co biega.... w końcu nieźle dostał po d*pie, mogliby poświęcić jakieś 5 min na płacz tej naszej nieszczęsnej Tify , niech się trochę o niego pomartwi..... XD Myślę że niejedno z was sobie wymyślała jakiś inny scenariusz tych ostatnich scen ;) Jakbyście wy to ukazali? Dalej dziewczyny uruchomcie wyobraźnię, w końcu my najlepiej radzimy sobie z takimi momentami XD
Ogólnie bardzo świetny film, oby powstawało takich więcej!!!!!
Sory za jakiekolwiek błędy składniowe (o ile jakieś są XD)

ocenił(a) film na 9

No dla mnie też to jest trochę nieprawdopodobne, ale cóż, dobry zwycięża :) Ogólnie dla mnie najlepsza sceną w filmie jest właśnie, jak Sephiroth dźga Clouda. I brawa dla Yazoo za ustrzelenie blondyna (w sumie już drugi raz, jeśli pamięta się początek filmu). I tak, nie lubię Clouda, sama nie wiem czemu. Nieprawdopodobne że w ogóle przeżył, ale trudno :)

ocenił(a) film na 9

Tak, ta scena jest w wersji rozszerzonej : Advent Children Complete... polecam tym ktorzy widzieli zwykla wersje. Rozszerzona jest 100 razy lepsza, i jeszcze ten finalowy omnislash ^^ miodzio.
Co do tematu- raczej nie ma co dyskutowac na temat realizmu na forum tego filmu =)