PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

Mam pytanie, ile jest wszystkich tych "3-wymiarowych" ekranizacji FF - bądź tez warjacji na ten temat, chodzi mi tu o te pelnometrażowe filmy (podkreslam nie kreskówki). Nie grałam w grę ale filmy bardzo mnie interesują i poproszę odrazu bardzo o ich tytuły, bedę ogromnie wdzięczna

ocenił(a) film na 10
Willow_2

"3-wymiarowych" ekranizacji FF :)
jest tylko jedna - wlasnie Final Fantasy VII:Advent Children
stanowi nie tyle ekranizacje gry co kontynuacje losow postaci z 7 czesci serii . mozna obejrzec nie grajac w nia , choc najwieksza frajda + zrozumienie fabuly + smaczki wylapuje sie gdy gralo sie wczesniej.
film jest tak dobry ,ze obejrzec powinien go kazdy milosnik animacji i przede wszystkim dobrego kina

film pt. Final Fantasy : spirits within - stanowi opowiedzenie kompletnie odrebnej historii niezwiazanej z zadna z czesci gry , choc w sumie jakby sie przyjrzec to jest w klimacie i moglaby byc ekranizacja jakiejs nieistniejacej czesci FF

reszta jest "2-wymiarowa" :)

rumuneczek

taaak, tyle ze chyba to są gry na play station nie?:) a ja nie posiadam, ale wracając do rzeczy, mam w takim razie pytanie: Co to jest w zwiazku z tym FFx-2 czy tez ffx, o jakims Tidusie i Yuno?:> to jest film czy gra?:> proszę o wytłumaczenie(bo trafilam na takie trailery, ze wydawalo mi się, ze to raczej film)

ocenił(a) film na 10
Willow_2

gry lecą mniej wiecej tak
Final fantasy - NES , GameBoyAdvance
FF 2 - NES , GBA
FF 3 - NES , Nintendo DualScreen
FF 4 (w usa wyszlo jako FF1 !) - SNES , PSX
FF 5 (-||- ff2) - Snes
ff 6 (-||- ff3) - snes
ff 7 - psx , pc
ff 8 - psx , pc
ff 9 - psx
ff 10 ( ff x ) - ps2
ff x-2 -ps2

ff 11 - (mmorpg) -pc , x360
ff12 - chyba ps2 ?

sa jeszcze :
FF tactics - psx
FF tactics advance - GBA
FF:dirge of cerberus - ps2
ff crystal chronicles - GBC
ff mystic quest - snes

niewazne - od czasu ff7 na psx, seria posiada wstawki animowane na poziomie kinowym , wiec trailery z tych czesci moga sprawiac wrazenie trailera filmu. w czesci 1-6 pograsz spokojnie na emulatorach , 7 i 8 mozna dostac w wersji pc , w dalsze czesci nie gralem. w kazdym razie polecam
mam nadzieje ze pomoglem (o^_^)O

ocenił(a) film na 10
rumuneczek

o Tidusie i Yuno są czesci FF X (ff 10) i FF X-2 na playstation 2 , to sa gry - nie filmy (choc wstawek filmowych w nich sporawo)

rumuneczek

jesteś cudowny, dowiedziałam się wszystkiego co chciałam wiedzieć, wielkie thx:*

ocenił(a) film na 10
rumuneczek

mała poprawka:
Final Fantasy 7: Dirge of cerberus - taki zały tytuł,
to jest kontynuacja Advent Children!

FF12 - ps2
FF11 - też na ps2

Wszystkie finale do części 9 oraz Tactics wyszły na psx'a
FF1 i FF2 jako składanka "Final Fantasy Origins"
FF3 i FF4 jako składanka "Final Fantsy Athology"

To sa remake'i wersji z nesa. posiadają nową grafikę na wzór tej z FF 5 i 6 oraz kilka filmików takiej jakości jak w Final Fantasy 9.

FF5 i FF6 wyszły osobno, tez jako remake'i ale tutaj nie poprawiano już grafiki.

burgund

pograć mi dane nie było, ale obejzałam Spirist Whitin i do 2/3 (bo się okazało, że jest jeszcze cd3 ktorej nie posiadam) Advent Children, i musze powiedziec że o ile Advent children jest naprawde fajne, boska grafika, postacie świetnie zrobione (choc Kadajowi przydało by się wiecej wlosow na głowie, ale jak sądze na to pozwala tylko komputer;), no oczy są magiczne, a historia jest przynajmniej ciekawa. To jeżeli chodzi o Wjnę dusz, nie powiem tego samego, znaczy się może byc, ale nie pwiem zeby historia mnie wciągnęła, no i nie ma ani jednej walki na miecze czy wręcz, sama broń palna - to juz nie to samo, bo nie ma takiego uroku :) Odezwę sie jak dokończe cale Advent Children:)

ocenił(a) film na 10
burgund

mala poprawka :)
ff4 wyszla na psx takze w "final fantasy chronicles" wraz z genialnym "chrono trigger" ,lecz NIE posiada "nowej grafiki na wzor tej z FF5 i 6" bo ff4 wyszla pierwotnie juz na SNESa - nie na NESA i grafika z wersji pierwotnej na SNES nie rozni sie niczym od tej na PSX. jedyna zmiana co do oryginalu to dodanie filmikow (nieco plastikowych ale zawsze )

ps
kupilem wlasnie psx zeby znowu katowac FFT i w koncu pograc w FF8 !
t(^_^t)

rumuneczek

Już obejżałam całe Advent Chidlen, i jedyne co mam do powiedzenia to : CUDOWNE:) Zwłaszcza Cloud wyszedł bardzo realistycznie (no poza włosami na karku które rosły mu pionowo do góry xD):) Całośc jest naprawde świetna! Polecam:)