Oglądałam film i moge tylko tyle powiedzieć, że jest świetny, ale... coś mi tu mi nie tyka. Nie ciupałam w gre (buuuu) i jest tak: Final Fantasy: The Spirits Within i jest Final Fantasy VII: Advent Children. A kuku!! A gdzie ja się uprzejmnie pytam, reszta? Hę?? 2,3,4,5 i 6??? Może niech mnie ktoś oświeci i napisze jak to jest, albo chociaż w skrócie, na podstawie gry opowie o czym są wcześniejsze "części". Nawet nie wiecie jak na to licze.... i czekam
W kwesti wyjaśnienia.
Spirits Whitin NIE jest ekranizacją jakiejkolwiek części gry. To tylko taka jakby "wizja " tworców filmu.
Zaś w kwestii formalnej każda część FF "opowiada" inną historię, ma innych bohaterów i inny świat.
Jedynymi częściami wspólnymi są: Cid i jego latające cuś, Wedge i Biggs oraz oczywiście Chocobo :D
Otóż nie ma części 2,3,4,5,6 itp.
Final Fantasy: The Spirits Within to zupełnie inny film, inna historia itp.
W całej serii gier było podobnie.
Każda gra miała innych bohaterów, inną historię, inny świat.
Wspólne są tylko założenia gtunku (jRPG), tytuł, i kilka innych mniej znaczących rzeczy (Bahamuty, Chocobo).
Film "Final Fantasy VII" został wykonany na podstawie siódmej części gry, stąd siódemka przy tytule.
Co do FF to jestem megafanem serii, na bardziej szczegółowe pogaduchy na temat FF zapraszam na nr gg: 9600427 :D