1. kim byli 3 amigos [przeciwnicy clouda]. Coś wspomniane jest że są duchami że muszą dokonać zjednoczenia za pomocą matki czy cosik:)
O co biega z tymi duchami, jakimi duchami?skąd się oni wzieli, to jakieś nawiązanie do gry?[a no i coś jest wspomniane że muszą dokonać zjednoczenia bo coś ich a w zasadzie jego[kadaja] do tego zmusza. Czy ci kolesie byli w grze?
2. o co biega z tą shinrą. Dlaczego chciała za pomocą jenowy zniczszyć świat?[sami sie chcieli zniszczyć:)] a i sephiroth skąd się wzioł?
3. co to za kolo na wózku inwalidzkim? dlaczego wykiwał kadaja i wyzwał go od rozpieszczonych bachorów:)?
4. dlaczego kadaj twierdzi że planeta im przeszkadza, że nie pozwala im się rozwijać? [chodzi o geostigme?]
[SPOILERY]
Em.... Nie jestem za bardzo obeznany, ale postaram się odpowiedzieć czerpiąc wiedzę z gry, w któą grałem ponad rok temu i filmu obejrzanego wczraj :). Jakby coś było źle, to panna JK na pewno mnie poprawi.
1. Loz, Kadaj, Yazoo. Według mnie narodzili się oni w północnym kraterze po pokonaniu Sephirota. Są jakby jego "cieniami", tym co zostawił arcywróg Clouda po sobie po swej śmierci. Musieli powstać z komórak Jenovy (których wszędzie pełno było :) ), by doprowadzić do "Reunion" [znowu..] w postaci Sephirota. Dlatego przez całą grę szukali głowy Jenovy, a po jej zdobyciu Kadaj przekształcił się Sepha.
2. Oni nie chcieli zniszczyć świata :). Oni chceili sie "nachapać", a przy okazji niszczyli (nieświadomie) planetę. Seph został stworzony przez organizację ShinRa jako żołnierz idealny. Był najpotężniejszym narzędziem w jej rękach, dopóki nie poznał prawdy o sobie (i wymknął się spod kontroli)
3. Ten kolo to Rufus Shinra. Nazwisko chyba wyjaśnia :) Zdaje się że on nazwał Kadaja "niedopieszczonym", albo mi się coś wydaje... Bachor, bo Kadaj bachorem był (kilkanaście lat zaledwie, jak wynika ze strony projektu AC) :]
Nad punktem 4. muszę się zastanowić.
Nie czaje. Kadaj ma niby naście lat a został stworzony po pokonaniu sephirotha[miało to miejsce 2 lata przed akcją z filmu] ... [to albo twórcy namieszali, albo chodzi o to że kadaj jest rozwinienty biologicznie jak nastolatek]
Jest dokładnie wspomniane że chcą się mścić na planecie [nie ma to raczej wiele wspolnego z nieświadomością swoich czynów:)]
Chyba chodzi o stan biologicznego rozwój, bo faktycznie dopiero sobie uświadomiłem, że na dwulatków, to oni raczej nie wyglądają :). W grze w każdym razie nie występowali.
Zaraz.... Drugiej części nie rozumiem. O kogo Ci chodzi w pytaniu nr. 2? O Shinrę czy o Kadaja i bandę?
I jeszcze coś - Rufus był od początku nastawiony do Kadaja nieprzyjaźnie, a ten oddawał mu honory i tolerował go, bo liczył na zdobycie Jenova's head (sorry, ale głowa Jenovy w dopełniaczu strasznie głupio brzmi :) ). No i w sumie się nie przeliczył, bo Shinra w głupim momencie mu ją niemalże podał... :/
Wszystkie pytania są już wcześniej "odpowiedziane" :) oprócz #4:
Dawno temu kiedy Jenova się pojawiła, Planeta zaczęła gromadzić energię żeby uleczyć ranę, którą spowodowało lądowanie Jenovy (powstał Nothern Crater). Planeta i rasa starożytnych, Centra (do której należy Aeris) starają się przeszkodzić Jenovie, co jest nie w smak tym, którzy noszą jej komórki i poddają się jej woli - czyli m. in. ekipie Kadaja :)
heh coś niecoś się w mej łepetynie rozjaśniło:) dzięki all. A tak swoją drogą mam oryginalnego finala 7ke ... i jeszcze w nią nie grałem:D.
Po filmie się napaliłem to mało powiedziane:). Sephiroth rula:P
nie rozczaruj sie grafiką :P jak zobaczysz Clouda w grze to ci może pikawa stanąć :D