PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

...przychodzi mi z lekkim trudem, ale postaram się nie dać się ponieść i napisać coś z sensem. Po pierwsze - film może być trochę niezrozumiały dla osób, które nigdy nie miały styczności z serią FF lub ich kontakt ograniczył się tylko do Spirits Within. Po drugie - film w warstwie wizualnej został całkowicie wyrendrowany komputerowo, co niektórym też może nie przypaść do gustu. Jednak osoby, które zdecydują się przyjąć pewną umowność, narzuconą przez ten właśnie sposób realizacji powinno urzec wizualne piękno tego filmu, konwencja filmu nie zmuszała autorów do przesadnego trzymania się praw fizyki, anatomii czy ogólnie - realiów, co zostało w pełni wykorzystane i pozwoliło stworzyć wspaniałą wizję postapokaliptycznego świata oraz świetne sekwencje walki.

In plus należy jeszcze odnotować sprawną realizację, dobrze poprowadzoną akcję co sprawiło, że wciągnął mnie i oglądałem go z naprawdę dużym zainteresowaniem, czego nie można powiedzieć o kilku ostatnich premierach kinowych.

Minusy... niektórym ortodoksom (tych ostatnio przybywa ;-)) może nie spodobać się Jenova oraz sącząca się z ekranu filozofia New Age.