Szczerze mówiąc po raz pierwszy zobaczyłam ją na tym portalu, a po przeszukaniu sieci nie znlazłam nigdzie takiego terminu. Wszędzie stare dane typu: koniec 2004 lub "summer 2004" lub 2005.
Sądzę, żę na FW dali taką datę, żeby nie było złej - 2006-01-01 jest datą tak odległą, że powinni móc ją szybko zmienić, jeśli, kiedy AC pojawi sie naprawdę. Liczę, że tą prawdą będzie wiosna 2005 (bo ileż można czekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!)
Ja już na ten film jakoś od stycznia zeszłego roku czekam. Premiera 1 stycznia wydeja się rzeczywista, ale jak będzie na prawdę, którz to wie...
Z tego co wiem (a wiem dosyć dużo ;) ) to jeszcze się nigdzie w internecie nie pojawił.
I mam nadzieję, że będzie za rok, bo jak nie, to chyba wyjdę z siebie i stanę obok. ;)
A ja mam nadzieje, że będzie we wiosne, tak jak można poczytać tu i tam, a jak nie to... dalej będę czekać -_-'
Na oficjalnej stronie FF7:AC jest napisana taka data : 2005.1.28
Nie oriętuje się ktos przypadkiem czy to jest data premiery filmu ? Bo ja tych japońskich 'krzczków' odczytać raczej nie umiem.
28 stycznia?? no nie wierze! mała sznasa zeby ten film juz był..... a gdyby tak? no niestety ja tez nie umiem po japońsku :P heh
ekhem...
Tak, te liczby to stronie startowej to data aktualizacji zawartości strony. Pierwsza to 2004.12.24 (strona otwarta) a najnowsza - zwiastun z Jump Festa - 2005.1.28.
Łoj dzieci, dzieci, widać, że nie możecie się filmu doczekać :]
uuu..... i zgasła iskierka nadzieji... :/ a tak wogole to dziwisz sie ze sie nie mozemy doczekac?? :P
Ależ oczywiście, że czekam. Tylko że swego czasu zaglądałam codziennie na oficjalną stronę AC (teraz po prostu zaglądam na http://www.adventchildren.net/ i patrzę, czy są jakieś aktualizacje :) ), dlatego też bawi mnie, że można wziąć datę aktualizacji za datę premiery, błehehehe.
A skoro ten błąd pojawia się nader często, to może zwrócę na niego uwagę: "Jeanne" w "Jeanne Kay" nie czytamy, broń Boże, jako "dżejn". A jak? Chyba nie sądzicie, że Wam powiem. Jeśli ktoś chce mi powiedzieć jak czytać "Jeanne" to rzucę tu jakiś obrazek z AC, którego nie znacie. A jeśli znacie to znjadę inny. Albo jakiś bonus. Mam z czego wybierać. I jeśli chce Wam się o tym pisać, to róbcie to tu, bo wpisów na moim "blogu" nie czytam.
A kto tu wzionoł date aktualizacji za date premiery, ja się zapytałam czy to data premiery a nie uwierzyłam, że tak jest... A w ogóle to zależało mi na twoim komentarzu to tego pytania...Takie pewne źródło informacji ^^ Sorry
No coż... Premiera na pewno w 2005 będzie, powiadają, że film ma być jakoś na wisne, chyba, że mam przestarzałe informacje. Jak każdy wie teraz mamy zime a po zimie będziemy mieli wiosnę (przynajmniej w kalendarzu) - z tego taki morał, że film POWINIEN się ukazać niedługo...
Nie tyle ac.net, co 1up, a oni podawali jako czas premiery Walentynki 2004, kiedy już znana była wersja, że AC pojawi się dopiero pod koniec roku 2004. 1up coś lubi "14" jako datę...
-_-'...e..czyli o co chodzi tak ogólnie.. ? I tak już sobie nie robie nadziei jak widze jakąś datę, bo zazwyczaj popełniam WIELGAŚNĄ gafę, ale 14 to prawdopodobna data czy tylko numerek, hmyy .. ?
Niby data wydania... ale poczekajmy aż Square-Enix wypowie się oficjalnie na ten temat.
(bo tak w ogóle to 14.03.2005 to data premiery PlayStation Portble w USA - co może oznaczać:
1. SE nie udało się wydac AC wraz z premierą PSP w Japonii, to wyda film razem z amerykańską premierą kieszonsolki
lub
2. Biorąc pod uwagę dane z pierwszej części punktu pierwszego, to najbliższy najbardziej prawdopodobny termin... i tyle :/ )
Final Fantasy: The Spirits Within tworzono jakoś tak z 4 lata chyba (nie wiem, tak pisało na onecie...). Z troszka to długo było... A kiedy zaczęto prace nad FFVII:AC?; bo nie można wymagać od SQUARE, żeby wydali film na wczoraj, bo jak Oni się będą stresować to My będziemy żałować...
FF: SW nie powalił fabułą...a szkoda....pamiętam jak w Wyborczej dostał jedną gwiazdkę a jakiś Pokemon trzy!!!! Zgroza dosłownie....nawet nie wzieli pod uwagę trudu jaki włożyli w ten film skośnoocy! Ale AC będzie wkońcu "tylko" dla graczy fajnalowych :-) Szybciej premiera niech idzie :-)
Czy tylko dla fajnalowców to wątpię, przeciągnęłam koleżankę na mangę pokazując jej zwiastun tego filmu...Ciekawy przypadek, ale prawdziwy...
No cóż, nie unikniona jest krytyka, jako że nie powstał jeszcze film, który by sie podobał każdemu. A niekoniecznie będą go krytykować akurat Ci, którzy nie grali w 'siódemkę', bo dla wielu miłośników animacji i grafiki kimputerowej bdzie to naprawdę smaczek..
Data jest taka, żeby uniemożliwić głosowanie na film przed premierą. Z tego co wiem, to premierę FF7: AC przesunieto na jesień tego roku. :(
Że co ?!?! Jesień, nie no ja wysiadam... Chociaż i tak wiosna wydaje mi sie bardziej prawdopodobna..
Jesień?? nie.... bardziej podobała mi sie opcja ze to jednak wiosna..... (chociaz i tak lepiej jesien tego roku niz to co jest tutaj podane).
Japonia - pierwszy kwartał 2005 (to może i ten marzec...)
USA - maj 2005
Europa - 2005
Polska - ha,ha,ha
to wszystko, co na razie wiadomo.
W Polsce raczej nie będzie, chyba, że Square nas zaskoczy i wprowadzi film do kin, on zarobi grubą kase i polacy też go puszczą w kinach. Ale zawsze mamy sieć p2p...
a dupa! ja ten film chce w kinie zobaczyc!
na szerokim ekranie... :( szansa jest zawsze ze bedzie..... (powiedzcie ze tak! )
A kto nie chce...Wszystko zalezy od Square. Ale nawet jeśli będzoe mozna go zobaczyć w polskim kinie to ja i tak sobie sciagne z netu...
(Kurde, ale się napalamy na to kino, film jeszcze nie wyszedł a my już marzenia i sny...Chyba narzućmy sobie troche dystansu, bo potem będzie płacz. Piszę to bardziej do siebie niż do was, ale co tam...)
Acha....dajcie cynk jak zobaczycie gdy film pojawi się w sieci i na jakim programie...będzie wielkie ssanie z netu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! heheheheheheh!!!!