PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

Prośba

ocenił(a) film na 8

Jestem ciekawa czy ktoś słyszał o kolejnym filmie z tej serii. Gdzieś na necie słyszałam , że ma być Final fantasy VII Advent Children Complete , ale nie znalazłam niczego na ten temat. Chcę poprostu wiedzieć czy naprawdę ma być coś takiego czy to tylko jakaś plotka.

ocenił(a) film na 5
Jenova_3

Nie ma żadnej serii filmów FF7. Nie ma serii filmów Final Fantasy (nie licząc głupiutkiego unlimitted). Istnieje tylko coś co się nazywa Compilation of FF7. Kilka róznych mediów rozwiajających dośc nieudolnie watki fabularne z gry.

Chronologia jest taka.

1.Before Crisis- grana komórki o Reno, Tsengu i Rude czyli Turksach (akcja toczy sie chyba w Wutai, podczas wojny- nie wiem do końca, nie grałem z wiadomych przyczyn ( Jap Only))

2.Crisis Core- gra na PSP o Zacku i Sephie ścigających Gensisa, nawet niezła, nalepszy punkt kompilacji, choć do FF7 nie dorównuje, ba nawet u stóp sie nie słania :)) Pojawia sie w niej sporo znajomych postaci w tym Cloud

3. Last Order- OVA- to taka oficjalna wersja wydarzeń z Misji w Nibelheim, opowiada o tym jak Sephirot oszalał i takie tam. Ładnie zrobione ale odgrzewaniec w sumie. Dodatek do kolekcjonerskiego wydania AC.

4 FF7- wiadomo. Jak ktoś nie grał, to nie widze sensu oglądania Ac czy zgłebiania reszty kompilacji.

5. AC- 2 lata po FF7

6.Dirge of Cerberus- 4 lata po FF7. Ogólnie gra na Ps2 o Vincencie. Istniej też skrót filmowy z tej gry. Jeżli ktoś jest strasznie złakniony to wszystkie filmki z Dirge'a są na Youtube ułożone w 3 godzinny film (11 części bodajże). Znacznie lepsze rozwiązanie niż granie w tą krótką i prostą strzelankę.

A czy coś będzie jeszcze? Na 100 procent. SPOILER na końcu Dirge'a pojawia się w Northorn Crater Genesis, rozkładający skrzydło i spoglądajćy w niebo i smęcący że Czas na krwawą łaźnie jeszce nie nadszedł. Ale na 100 procent nadejdzie, bo cała kompilacja zbyt dobrze sie sprzedaje.

I tak z intersującej, całkiem ambitnej historii zrobiło się mydłkowate starwars z toną efktów i kontynuacji wszelkiej maści.

ocenił(a) film na 8
Subterranean

Mniej więcej słyszałam o tych wszystkich kompilacjach i wiem o co chodzi. Ale nie mam playstation i nie zamieram kupować dla jednej gry. Zaś po obejrzeniu Final Fantasy VII Advent Children zainteresował mnie ten temat i chciałabym czegoś więcej się dowiedzieć i doszły mnie słuchy o wersji Final Fantasy VII Advent Children Complete. Jeśli w tej wersji jest tylko pare scen więcej no to jestem rozczarowana , ale jeśli naprawdę warto ją obejrzeć to chciałabym o tym wiedzieć.

ocenił(a) film na 5
Jenova_3

Gra jest też na PC. Poza tym można ją też emulować. Complete to po prostu nowe wydanie AC - poza kilkoma nowymi ujęciami nie ma tam nic.
Nie jest warta oglądania, jak i samo Advent Children zresztą też (pomijając wykonanie i muzykę),

ocenił(a) film na 8
Subterranean

Co do filmu AD zgadzam się z tobą. Można było zrobić ten film naprawdę z extra fabułą , a po za scenami walki nie ma tam nic :(

ocenił(a) film na 5
Jenova_3

Żerowanie na fanach. raz że sqare nigdy nie miało ręki do filmów, a dwa że teraz wogóle jadą już tylko na kasę... takie życie.