PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19756
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

W necie chodzą pogłoski że da sie uratować Aeris......szukałem i grałem ale mi sie nie udało więc zaniechałem próby. Ostatnio ściągałem teledysk z jakiejś strony (płatnej w dodatku) z finalem 7 i i podkładem muzycznym i widziałem nipokojące demko. Wkładanie materii w postać. Nie przypominam sobie go z gry. Zainteresowani z pytaniami grzybek-21@o2.pl

grzybek_21

Ręka Clouda wkładająca czarną materię (nazywaną "właśnie Dark Materia") w coś,co wygląda jak bryła lodu? A jak się przyjrzysz,to w tej bryle widać białe włosy.Parę sekund dalej widzimy twarz Seph'a. Tak Cloud przebudził syna Lucretii ze snu. Sądzę,że o to chodzi. A ożywienie Aeris to mit. NIE da się jej wskrzesić. Słyszałam teorie o "duchu Aeris' - można ją zobaczyć czasami w kościele w slumsach, na drugim dysku, najczęściej (mam nawet tapetowy mix - render z Aeris wmieszany w CG z Barettem). To jest o tyle prawdopodobne,że może być to po prostu błąd gry. AC może obalić teorię o niewskrzesalności młodej kwiaciarki,ale wszyscy mają nowe stroje,a Aeris jako jedyna - stary (no,może jeszcze Turkowe nie zmienili szmatek), więc możliwe, że tak, jak Ifalna ukazywała się swojej córce, tak panna Gainsborough odwiedza teraz pewnego 23-letniego wyrzutka

732476

Cóż... Swego czasu nagrałem sie w fajnala i próbowałem wielokrotnie w rózny sposób ożywić Aeris na podstawie róznych plotek...Bezskutecznie. Za to duży czas pózniej przeczytałem sobie artykulik w pewnym pismeku traktujacym o psx. Otórz Square planowało umieścić motyw wskrzeszenia, lecz zabrakło im i czasu i miejsca. Duch Aeris to oczywsity błąd. Za to cały mit został stworzony przez jednego pana który podawał się za członka Square, i puszczał bujdy jak to możnaby ożywić Aeris. Załozono pare blokad aby się nie dało wskrzesić kwiaciarki, jak brak klucza do Midgaru na 1 płycie czy brak gościa z rury w Midgarze na 3 dysku (miał być on ponoć ostatnim straożytnym). Tak więc Aeris musiała umrzeć dla planety i nic na to nie poradzimy.

użytkownik usunięty
ish16

masz racje...na poczatku miala byc opcja wskrzeszenia Aeris, ale podobno designerów ścigały terminy:( normalka. dlatego w grze są te pozostałości, jak na przykład 'duch' Aeris w kościele, i parę innych, nie pamiętam, mam gdzieś wywiad na dysku z jednym z kolesi którzy odeszli z firmy z tego powodu [termin wydania wazniejszy niz jakosc gry]. gra jest z tego powodu niedokonczona, ale mysle ze smierc Aeris nadaje sens dalszej walce bohaterów. no, a te pozostalości po starej wersji wydarzeń, hmm, podsycaja ciekawosc graczy:)

A ja, proszę was, mam takie głupie pytanie, gdzie można dostać tę grę ???

użytkownik usunięty
RiP_4

FFVII? Na pc pewnie kupisz na pierwszej lepszej giełzdie. Jak szukasz wersjina szaraka, to poszukaj na osiedlowych sklepach albo na aukcjach typu allegro.

użytkownik usunięty
grzybek_21

NIE MOZNA JEJ WSKRZESIC. Miała być taka mozliwosc, ale potem twórcą nie starczyło czasu i pominęłi ten motyw. Jej wskrzeszenie miało się wiązać z chorym mężczyzną siedzącym w slumsach, no ale nie dokonczono tego motywu

W sumie to w całej serii można było uratować wiele osób jak np. ..Shadow i Cic z FF 6! Co do Aeris to słyszałem o White Materia i o tym żeby była kjak najczęściej w drużynie i miała 4 limit break na 1 CD...no nic :-)

użytkownik usunięty
Michal1992

no niestety to wszystko nic nie daje! nawet jak bedzie caly czas w druzynie i bedzie miala nie wiadomo ile EB. Aeris musi zginąc :P

Zobacz na torentach (reactor i search) tam powinien być FF 7....

Michal1992

Mnie najbardziej utkwił w pamięci pewien artykuł z jednej z ówczesnych gazet poswięconych psx (nie pamiętam co to dokladnie było) w którym podali sposób na jej ożywienie w stylu - "wypij trzy phoenix down, zrób dwa kroki w lewo trzy w prawo, zmien bron itp... Za miesiąc przeprosili czytelnikow bo sposób nie działał:))))))

ocenił(a) film na 7
graf_zero

haha... zrobili nadzieje biednym graczom :D troche by to bylo bezsensu takie ozywienie.... ale jakies inne np ze znalezieniem jakiejs super chruper materii doladowanie jej na maksa, takie tam pierdoły.... :P