W necie chodzą pogłoski że da sie uratować Aeris......szukałem i grałem ale mi sie nie udało więc zaniechałem próby. Ostatnio ściągałem teledysk z jakiejś strony (płatnej w dodatku) z finalem 7 i i podkładem muzycznym i widziałem nipokojące demko. Wkładanie materii w postać. Nie przypominam sobie go z gry. Zainteresowani z pytaniami grzybek-21@o2.pl
Ręka Clouda wkładająca czarną materię (nazywaną "właśnie Dark Materia") w coś,co wygląda jak bryła lodu? A jak się przyjrzysz,to w tej bryle widać białe włosy.Parę sekund dalej widzimy twarz Seph'a. Tak Cloud przebudził syna Lucretii ze snu. Sądzę,że o to chodzi. A ożywienie Aeris to mit. NIE da się jej wskrzesić. Słyszałam teorie o "duchu Aeris' - można ją zobaczyć czasami w kościele w slumsach, na drugim dysku, najczęściej (mam nawet tapetowy mix - render z Aeris wmieszany w CG z Barettem). To jest o tyle prawdopodobne,że może być to po prostu błąd gry. AC może obalić teorię o niewskrzesalności młodej kwiaciarki,ale wszyscy mają nowe stroje,a Aeris jako jedyna - stary (no,może jeszcze Turkowe nie zmienili szmatek), więc możliwe, że tak, jak Ifalna ukazywała się swojej córce, tak panna Gainsborough odwiedza teraz pewnego 23-letniego wyrzutka
Cóż... Swego czasu nagrałem sie w fajnala i próbowałem wielokrotnie w rózny sposób ożywić Aeris na podstawie róznych plotek...Bezskutecznie. Za to duży czas pózniej przeczytałem sobie artykulik w pewnym pismeku traktujacym o psx. Otórz Square planowało umieścić motyw wskrzeszenia, lecz zabrakło im i czasu i miejsca. Duch Aeris to oczywsity błąd. Za to cały mit został stworzony przez jednego pana który podawał się za członka Square, i puszczał bujdy jak to możnaby ożywić Aeris. Załozono pare blokad aby się nie dało wskrzesić kwiaciarki, jak brak klucza do Midgaru na 1 płycie czy brak gościa z rury w Midgarze na 3 dysku (miał być on ponoć ostatnim straożytnym). Tak więc Aeris musiała umrzeć dla planety i nic na to nie poradzimy.
masz racje...na poczatku miala byc opcja wskrzeszenia Aeris, ale podobno designerów ścigały terminy:( normalka. dlatego w grze są te pozostałości, jak na przykład 'duch' Aeris w kościele, i parę innych, nie pamiętam, mam gdzieś wywiad na dysku z jednym z kolesi którzy odeszli z firmy z tego powodu [termin wydania wazniejszy niz jakosc gry]. gra jest z tego powodu niedokonczona, ale mysle ze smierc Aeris nadaje sens dalszej walce bohaterów. no, a te pozostalości po starej wersji wydarzeń, hmm, podsycaja ciekawosc graczy:)
FFVII? Na pc pewnie kupisz na pierwszej lepszej giełzdie. Jak szukasz wersjina szaraka, to poszukaj na osiedlowych sklepach albo na aukcjach typu allegro.
NIE MOZNA JEJ WSKRZESIC. Miała być taka mozliwosc, ale potem twórcą nie starczyło czasu i pominęłi ten motyw. Jej wskrzeszenie miało się wiązać z chorym mężczyzną siedzącym w slumsach, no ale nie dokonczono tego motywu
W sumie to w całej serii można było uratować wiele osób jak np. ..Shadow i Cic z FF 6! Co do Aeris to słyszałem o White Materia i o tym żeby była kjak najczęściej w drużynie i miała 4 limit break na 1 CD...no nic :-)
no niestety to wszystko nic nie daje! nawet jak bedzie caly czas w druzynie i bedzie miala nie wiadomo ile EB. Aeris musi zginąc :P
Mnie najbardziej utkwił w pamięci pewien artykuł z jednej z ówczesnych gazet poswięconych psx (nie pamiętam co to dokladnie było) w którym podali sposób na jej ożywienie w stylu - "wypij trzy phoenix down, zrób dwa kroki w lewo trzy w prawo, zmien bron itp... Za miesiąc przeprosili czytelnikow bo sposób nie działał:))))))