PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

czy bedzie soundtrac z Tego Finala ? wie ktos moze ?! bo to trzeba miec obowiazkowo !

ocenił(a) film na 5
nemesis10

Soundtrack będzie na bank - premiera w Japonii i sklepach internetowych na całym świecie przypada za 3 dni (28.09.2005 choć na niektórych stronach widneje data 29.09.2005 czyli dzień później) kosztować będzie 2857 jenów czyli 82.53 PLN. Lista utworów przedstawia się mniejwięcej tak:

CD 1 - Czas odtwarzania 39:07
01 Opening 1:30
02 The Promised Land 2:51
03 Beyond The Wasteland 4:14
04 Sign 1:49
05 Tifa's Theme (Piano Version) 4:23
06 For the Reunion 2:32
07 Those Who Fight (Piano Version) 4:00
08 Water 2:20
09 Materia 0:52
10 Black Water 2:40
11 Aerith's Theme (Piano Version) 4:07
12 Battle in the Forgotten City 3:24
13 Violator 2:34
14 The Great Northern Cave (FFVII AC Version) 1:51

CD 1 - Czas odtwarzania 42:34
01 Divinity I 2:54
02 Those Who Fight (FFVII AC Version) 1:59
03 Those Who Fight Further (FFVII AC Version) 4:24
04 Divinity II 3:35
05 Encounter 0:52
06 The Chase of Highway 4:34
07 Savior 2:16
08 J-E-N-O-V-A (FFVII AC Version) 2:46
09 Advent: One-Winged Angel 5:07
10 Cloud Smiles 3:28
11 End Credits 5:36
12 CALLING 5:03

Utwór "Materia" na CD 1 skomponował Tsuyoshi Sekito
Utwór "Encounter" na CD 2 skomponował Keiji Kawamori.
Utwór "CALLING" (jest na końcu listy płac filmu) na CD 2 skomponowany i wykonany przez Kyosuke Himuro, liryki do tego utworu napisane przez Kyosuke Himuro i Goro Matsui.

Pozostałe utwory skomponował Nobuo Uematsu z pomocą Keiji Kawamori, Kenichiro Fukui i Tsuyoshi Sekito.
Aranżacje utworów przeprowadzili Keiji Kawamori, Shiro Hamaguchi, Kenichiro Fukui i Tsuyoshi Sekito.
Soundtrack podobnie jak film wydany przez Square Enix Co., Ltd.

Gdzie go kupić?

W tej chwili jedynie w japońskim sklepie internetowym CDJapan:
http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=SQEX-10051 [www.cdjapan.co.jp/detai ...]

ocenił(a) film na 10
Rood

dzieki wielkie :) trzeba to miec muza wymiata

nemesis10

Już mam!!!! Jest absolutnie fenomenalny !!!!!!

ocenił(a) film na 10
Rychoslaw

mozesz mi dac namiar ? na niego prosze :p

nemesis10

torrenty

ocenił(a) film na 10
Rychoslaw

juz zasysam ale widze tam sporo utworow z ff7 gry :D

ocenił(a) film na 10
Rychoslaw

juz zasysam ale widze tam sporo utworow z ff7 gry :D

ocenił(a) film na 5
nemesis10

Ja wczoraj zassałem z DC++ rip VBR Alt Preset Standard. Przesłuchałem i stwierdzam, że muza rzeczywiście wyższych lotów. Jak komuś się spodobał to polecam dwa albumy aranżacji z pod znaku "The Black Mages" (jak również w tym przypadku muzyka komponowana przez Nobuo Uematsu aranżowana jest przez Tsuyoshi Sekito, Kenichiro Fukui, Michio Okamiyę, Keiji Kawomori i Aratę Hanyudę) lub też amatorski projekt Mint Jam (zwłaszcza kompilację "3rd GIG #Crescent"). Mam nadzieję że wydadzą ten soundtrack w Europie albo chociaż w USA, bo trochę kosztowne będzie jego sprowadzanie z Japonii.

ocenił(a) film na 5
nemesis10

[CIEKAWOSTKA]

Jak ktos dokładnie się wsłucha w "Adventową" wersję " One-Winged Angel" zauważy że liryki zostały znacznie zmodyfikowane w stosunku do oryginału...

Rood

witam tez juz mam soundtrack z Advent Children a macie moze OST z FF VII gry ten na 4 cd jak tak dajcie namiar thx
pozdro

ocenił(a) film na 10
hxm

Aktualnie gram w FF7 na psx i mam zniego soundtrac mozesz go znalesc stronie www.mininova.org lun www.torrentreactor.net oczywiscie jest torrent a wiec musisz miec Azureusa pozdrawiam sciagaj bo warto .

nemesis10

Advent One Winged Angel zmiata z fotela......filmu nie widzialem jeszcze ale bardzo szybko mam zamiar go obejrzec :)

nemesis10

Spoko tylko na torrentach jest kilka wersji OST a tej 4 cd malo osob udostepnia jak mozesz to seed'ni oki?
pozdro

ocenił(a) film na 10
hxm

kurde sory nie mam juz mozliwosci po sciagnieciu usunolem odrazy z listy udostepnionej sory ALE napewno znajdziesz teraz jest na to zapotrzebowanie bo filmie ludzie intersuja sie gra i muzyka ! pozdrawiam