PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

ta cała Jenova (czy jakos tak) bo nie moge nigdzie w okolicy dostac tego filmu a praktycznie dosc mnie zaintrygowal :) z gory dzieki za odp :D pozdrawaim

ocenił(a) film na 8
Ireth

Jenova to matka Sepirotha. Polacam zagrac w FFVII tam jest wszystko ładnie objaśnione albo zajrzec na jakoś strone tematyczną.

Scarface

byłam na wielu stronach dotyczących FF ale jakoś nie jestem usatysfakcjonowana tym czego się dowiedziałam. Dzięki za odp :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Ireth

Nie wiem czy czegoś nie pokręce bo dawno nie grałem w FF7.
Jenova była istotą,która "przybyła z niebios" około 2000 lat przed wydarzeniami z gry (krótko mówiąc była kosmitą :-) ).
Oczywiście istota ta miała niewyobrażalną moc.
Jej komórki wykorzystano poprzez badania genetyczne do stworzenia super żołnierzy, były one wszczepiane wszelkim kandydatom do jednostek SOLDIER.
Sephiroth był tworem genetycznym z komórek Jenovy i dlatego uważana jest za jego matkę.

ocenił(a) film na 8
pablotablo

Dzięki za uzupełnienie mnie. Tez wiele czasu minęło od mojego grania ale masz widze lepsza pamięć!

Scarface

dzieki ludzie pazurami i wszelkimi mozliwymi sposobami zdobylam film i nowa karte graficzna aby go obajrzec :P juz wszystko wiem :))

ocenił(a) film na 10
Ireth