PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

no wiec tak... moze zle sqmałem, ale film jest kontynuacja gry i zaczyna sie ok.7 latek (czy jakos tak) po zakonczeniu owej przygody na playka (czy na pc jak kto woli;)) no wiec tak... co tam robi sephriot, jesli został (wpierw) rozwalony omnishlash'em a potem go jeszcze chmurka w zaswiatach zaciukał?? co to małe resurection?? nie ze sie czepiam ze bedzie w filmie ale sie zastanawiam jak to wyjasnia:D no chyba ze juz to wyjasnili, albo ja zle sqmałem gierke:p

Lysy

Taa,ja też mam pytanko,które naszło mnie po przeczytaniu Twojego postu i kilku innych: czy nikt nie CZYTA nic o filmach dodanych do serwisu?Patrzę na mój opis po raz kolejny i się załamuję...no dobra,odpowiedź na Twoje pytanie-tak,trochę źle skumałeś:
Film zaczyna się 2 lata po właściwej grze(no wiesz, napis"TWO YEARS LATER"na samym początku najpierwszego zwiastunu), ale spoko - 7 minus 5(skąd ta liczba?nie wiem) daje 2, więc prawie trafiłeś. Square-Enix uparcie twierdziło i jak na razie w tym trwa,że Sephiroth i Aeris,to dwie postaci, które pojawią się tylko we WSPOMNIENIACH(cud!pisałam o tym w opisie!); aczkolwiek nowe materiały z "Weekly Shonen Jumpa" wydają się podejrzane-Aeris i Cloud (w nowym stroju) stoją razem na jakiejś łące...Poza tym jest też niemniej intrygujący screen,na którym za kwiaciarką stoi pewna tajemnicza postać. Kto wie,może Geostigam ożywia zmarłych. Scenarzyści "Fajnala"mają taką wyobraźnię,że mogą wymyślić wszystko

732476

nie denerwuj sie tak, bo ci zyłka peknie:p na temat finala czytałem juz dawno temu ze ma powstac... pozniej prawie w ogole nie miałem czasu (sesja, praca:/) aby zapoznac sie ze szczgołami filmu (filmwebu tez jakis czas nie odwiedzałem). obejzałem (i to w pracy:)) 1 zwiastun (bez głosu bo nie mamy głosniczqw:( chyba ten pierwszy chociaz nie wiem) i tam był pokazany chmurka razem z sephirot'em i tak mnie poprostu zaciekawiło:D teraz kce sobie wszystko nadrobic wiec sciagam wszystkie zwiastunki:D
dzieki za odp. :D mimo lekkiego cynizmu i oburzenia moim brakiem wychowania i "nie czytania nic o filmach dodanych do serwisu" jednak mi odpowiedziałes;) thx

Lysy

Coś mi się zdaje, że powróci motyw wskrzeszenia Aeris...a jeżeli i jej to może Sephi pojawi się jako postać grywalna (tfu - oglądalna:)! Zreszatą scenarzyści mają duuuuużeeeeee pole do popisu (zawsze można coś wymyślić...a ile to już rzay Freddy Kruger miał nie żyć???)

Michal1992

Aeris chyba nie wskrzeszą, ale z Sephirothem może być inaczej, bo jego mogą (jeśli mają głowę Jenovy, nie wiem Vinc tak mówił) łobudzić Kadaj, Yazoo i Loz, nee ?

ocenił(a) film na 7
Ayu_rin

a niech go obudza! fajnal bez sephirotha bylby smutnawy :P niech bedzoe i to nie tylko we wspomnieniach.... :)

psia_kosc

Taa, bez Sepha faktycznie będzie smutno, biedni ludzie będą wiedli długie życie, zamiast szybko umierać z jego ręki (lub też miecza - jak kto woli)...