6,5 13 tys. ocen
6,5 10 1 13268
5,4 14   krytyków
Flashdance
powrót do forum filmu Flashdance

ocenił(a) film na 4

Bardzo się zawiodłam. W tym filmie moim zdaniem jest za mało tańca,muzyki z tamtych lat jak na musical przystało. Oglądałam go z niesmakiem. Jednym słowem nie podobał mi się. Nie wspominając o idiotycznych żartach o Polakach. Z pewnością NIGDY nie doczeka się takiej recenzji jak "Footloose", który jest legendą tego gatunku filmowego.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
monciak002

Film już miał swój czas, był ogromnym hitem i wylansował wiele piosenek na przeboje i zapewniam cie, że jest legendą kina. Dlatego wiele obecnych artystów, reżyserów itd. nadal czerpie z niego inspirację (najbardziej znane przykłady to teledysk J.Lo czy choćby kot ze Shrecka). To tyle na temat hitów filmowych.

ocenił(a) film na 3
monciak002

Zgadzam się, dawno się tak nie zawiodłam na "klasyku gatunku". Czaiłam się na ten film od lat pamiętając właśnie, że jest ikoną i filmem kultowym. Tak nudnej szmiry nie oglądnęłam dawno, najgorszy gniot z gatunku "chcę tańczyć, a mam problem, bo jestem gangsterem z dzielnicy" był od tego filmu lepszy. Szkoda. Spodziewałam się o WIELE więcej.

ocenił(a) film na 2
monciak002

Również przeżyłam wstrząs :D Co to było??? Ani fabuły, ani tańca... muzyka z tego wszystkiego była najzjadliwsza, choć tez trąci mychą. A ten gość z "kaskiem na głowie" :D :D :D aż oplułam monitor na samo wspomnienie. To ma wzruszać, bawić... nie kumam? :D Jakaś totalna porażka :D