Ja natomiast wyczytałam, że główną rolę Ren McCormack ma zagrać świetny tancerz Kenny Wormald!!!
http://justjared.buzznet.com/2010/06/22/kenny-wormald-scores-footloose-role/
Tłumaczenie:
Kenny Wormald w roli Footloose!
Kenny Wormald wzrasta, buty taniec i kieruje na duży ekran w Footloose.
Zarówno Zac Efron i Chace Crawford zrezygnowali z roli. Kenny Ortega został wyznaczony do kierowania przy produkcji filmu ale również się wycofał .
"Kiedy obsadziliśmy Kevina Bacon w 1984 r. w Footloose, obaj byliśmy podekscytowani i zadowoleni - a także wiedzieliśmy, że szanse żeby kiedykolwiek powtórzyć ten sukces był jak milion na jeden strzał", powiedział pisarz i reżyser Craig Zadan, który również wyprodukował oryginalny film. "Wiele lat później, obsadzenia Kenny Wormald w główną rolę - może się okazać, że historia się powtórzy.
Kenny (25 l.), dołączy do obsady z dziewczyną Ryan Seacrest Julianne Hough i Dennis Quaid.
Pamiętamy Kenny z MTV reality show Dancelife i wtedy był wspaniałym tancerzem. Nie możemy się doczekać, aby zobaczyć jego nowe ruchy taneczne!
+
jeszcze znalazłam na filmweb.pl :
http://www.filmweb.pl/news/Nieznany+aktor+gwiazd%C4%85+remake%27u+%22Footloose%2 2-62067
Nieznany aktor gwiazdą remake'u "Footloose"
Miał być Zac Efron ("High School Musical"), potem Chace Crawford ("Plotkara"), a ostatecznie został nim Kenny Wormald ("Jackass: Świry w akcji 2"). O co chodzi? Oczywiście o obsadę remake'u "Footloose". Po długich poszukiwaniach i wycofywaniu się gwiazd, producenci postanowili postawić na świeżą, niemal nikomu nieznaną twarz. Czy ryzyko się opłaci przekonamy się, kiedy film zostanie zrealizowany.
"Footloose" to historia chłopaka, który wraz z matką przenosi się do niewielkiego miasteczka rządzonego przez konserwatywną grupę, której przewodzi lokalny pastor. Chłopak, o naturze buntownika, wprowadza ferment i wywraca surowe zasady (zakazujące m.in. potańcówek) do góry nogami.
REKLAMA
W filmie wystąpią także: Julianne Hough ("Burlesque") jako Ariel, Dennis Quaid ("G.I. Joe: Czas Kobry") jako pastor Moote i Miles Teller jako Willard. Całość wyreżyseruje Craig Brewer ("Hustle and Flow").