PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489634}
6,5 29 tys. ocen
6,5 10 1 28576
3,7 6 krytyków
Footloose
powrót do forum filmu Footloose

Totalna pomyłka

ocenił(a) film na 1

Po co robić film, który jest wierną kopią poprzednika. Rozumiem zrbić na bazie pierwowzoru, ale to
jest wierna kopia, nawet nie które teksty są identyczne, auto głównego "bohatera" również. Dla
mnie osobiście PORAŻKA!!

ocenił(a) film na 8
cien8

Nie byłabym aż tak niesprawiedliwa, to jest remake więc z reguly ma być wierny. Odstępstwa odnoszą się głównie do muzyki, którą uważam za naprawdę dobrą, choć muzyka z oryginału jest bezapelacyjnie kultowa. Odziwo podobało mi się miejscami połączenie współczesności z klasyką np. iPod w starym volkswagenie, akurat mnie ten zabieg przypadł do gustu. Głowna bohaterka tez na plus, nie wiem jakoś Lori S. nigdy nie lubiłam za bardzo. Nowy Willard sobie o dziwo poradził chociaż miał trudne zadanie doscignąć swojego poprzednika. Jedynie Ren był jakiś taki mało buntowniczy, a największym rozczarowaniem była postać pastora. Kompletnie nie przekonał mnie w tej roli Dannis Quaid, jego poprzednik był bardziej wiarygodny. Generalnie w tej wersji brakowało dla mnie dramatu, natomiast muzyka i dobry taniec były jak najberdziej na plus. Ogólnie całość oceniam na 7.