PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1023585
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Nie wiem co dostał te oscary ,ani też co wy w nim widzicie,ani nie śmieszy ani nie wzrusza,ani nie zmusza do myślenia.Zbyt przekoloryzowany i mało realistyczny.

ocenił(a) film na 6
adm24

popieram:D chyba ze film miał na cleu pokazać ironie:D ale to i tak sie nie udało. W ogole dla mnie jest smieszne to ze jets pokazane ze on wymyślił wsyztsko sławnego lub z nim jest zwiazne- apple , smile itd

coach69

Bezmózgi zawsze się rozumieją:)

BRAK_UZYTKOWNIKA

Panowie, nie chcę byc wredy, ale popatrze na ranking 100 najlepszych filmów, według głosów internautów, koło jakich tytułów znajduję się ten film. Jeżeli 25000 osób uważa ten film za jeden z najlepszych to albo swoimi rozumami wyprzedzacie swoją epokę jak np. Leonardo DaVinci, albo jesteście niedorozwinięci.

ocenił(a) film na 10
xxtylerdurdenxx

efekt motyla kiedys tez byl tu bardzo wysoko :)

ocenił(a) film na 10
coach69

nie chcęnic mówić ale jesteś żałosny. Jeżeli nie rozumiesz filmu takiego jak ten a ja daje mu z czystym sumieniem 10 to idź oglądać TRANSFORMERSY

adm24

Frajerem to co najwyżej jesteś ty i po prostu nie umiesz docenić czegoś nowatorskiego w kinie. Polecam na dobry początek przeczytać książkę to może zmienisz zdanie.

A_Boy_Named_Goo

akurat wg mnie film lepszy od książki:) a co do filmu to nie komentuje pierwszych 2 wypowiedzi...film jest klasą sam dla siebie, widocznie nie dojrzeliście do tego typu filmów...

użytkownik usunięty
adm24

Jak widać, nie potrafisz go zrozumieć. Większość filmów jest mało realistycznych, bo życie rzadko jest na tyle ciekawe, żeby wymyślić z tego wątek do filmu. Przekoloryzowany. Nie widzisz, że specjalnie??? Po takich komentarzach załamać się można.

użytkownik usunięty

Zresztą dałeś mu 3/10 -.-

[za krótki]

ocenił(a) film na 10
adm24

no nie :/ to nie jest film taki plytki zeby spojzec i juz wiedziec o co chodzi. to nie jest zaden Terminator :/ Oscara dostal m.in za gre Toma Hanksa, ktory zagrał rewelacyjnie. proponuje to obejzec jeszcze raz. ten film naprawde jest bardzo wzruszajacy i pouczajacy. i to nie tylko dla kobiet.
P.S. wydaje mi sie ze osoby przyznajace Oscary mialy jednak wiecej do powiedzenia na ten temat i troszeczke wiecej doswiadczenia i rozumu. dziekuje. :P

ocenił(a) film na 10
bubbleberry

Film genialny. Jeden z moich ulubionych, ciekawa historia umieszczona w mixie róznych gatunków filmowych i bawi i wzrusza. Aczkolwiek mam mu do zarzucenia jedno ...zakosił oscary mojemu ukochanemu Pulp Fiction!!! ;P ...ale "shit happens" xD

ocenił(a) film na 9
TBK

On byl letko uposledzony i prez to bym mniej madrzejszy od innych.

Ale i tak byl o fajny.Bylo widac ze on bardzo kocha,kochal i bedzie kochal swoja dziewczyne(czy tam narzeczona).

użytkownik usunięty
adm24

pomijając już wzruszenia, śmiech, emocje czy też ich brak - bo to każdy odczuwa na swój sposób, bądź też NIE ODCZUWA - najbardziej w Forrest Gumpie cenię te małe smaczki, odniesienia do popkultury czy też sławnych postaci - czyli np. Elvisa z początku filmu, slogan "shit happens", który później odniósł sukces, czy też to, jak Forrest określił Apple (to właśnie w Apple zainwestował pieniądze Dan) jako "firmę owocową".
to chyba w FG uwielbiam najbardziej.

ocenił(a) film na 10
adm24

Film super...Książke też czytałam-trochę się różnia...ale 10/10. to chyba jasne??

ocenił(a) film na 10
sikwomen

Ech...

Ten film dostał Oscary za to, że oczami naiwnego, ale uczciwego i nieskażonego przekonaniami politycznymi i innymi uprzedzeniami człowieka genialnie demonstruje burzliwą historię najnowszą Ameryki Północnej. Genialna opowieść. Dla niedowiarków, zapraszam:

http://www.filmweb.pl/user/568768/Fidel.html

adm24

absolutnie nie zgadzam sie z "adm24"! uwazam ze nie masz racji mowiac (a raczej piszac ;p) ze ten film ani nie smieszy, ani nie wzrusza. bylo w nim pelno zabawnych momentow, ale nie takich w stylu Jima Carrey'a. (ludzie pochopnie oceniaja go za zabawnego, osobiscie uwazam ze to zaden talent skakac jak glupek i robic miny). niekiedy wlasnie te proste, banalne teksty bardziej bawia niz na maxa wykrzywiona gęba aktora..:/ nie mam nic do Carreya, bo uwazam ze w niektorych rolach tez pokazal, co potrafi. Mimo wszystko nie uwazam go za jakiegos swietnego aktora.mysle ze wiekszym talentem moze pochwalic sie wlasnie Tom Hanks wcielajac sie w role uposledzonego czy tez homoseksualiste.nie kazdy aktor potrafilby zagrac to tak realistycznie, a Tom wydawal sie bardzo autentyczny chyba w kazdej swojej roli. a co do wzruszajacych momentow w filmie, to tez by sie znalazlo. ogolnie cala fabula filmu byla taka jakby pzytlaczajaca. widac tam jak ludzie potrafia byc podli,jest tez pokazany smutek po utracie nog.. wiec nie gadajcie mi ze film nie wzrusza bo nie uwierze.ktos, ktyo tak pisze jest chyba pozbawiony jakichkolwiek uczuc.

ops..ale sie rozpisalam ;p

ocenił(a) film na 7
nz77

zagral dobrze w "Truman Show"

.... "znafco"

elohortex

"mało realistyczny"-- zebys nie mowil, że podobaly ci sie gwiezdne wojny, terminator...

ocenił(a) film na 7
nz77

jestes pojepana czy jak??? prowokacja!!!!!!

w dodatku carrey jewst smieszny. lepszy na pewno niz hanks. frajerrrrrko

ocenił(a) film na 9
adm24

Mi tam sie film podobał ale oczywiście szanuje twoją ocene.

adm24

Bo to nie jest film dla takiego bezmózga jak Ty .. Obejrzyj sobie najlepiej wieczorynkę i komentuj .. Żal takich "póstych" i "tempych" ludzi..

ocenił(a) film na 10
adm24

na takiego posta nie mozna odpowiadac poczytaj se inne pozytywne na temat filmu

ocenił(a) film na 10
adm24

Ujmę to tak.Ten film jest dla ludzi inteligentnych. niektóre bezmózgowce nie rozumieją piękna tego filmu. Film przestawia parę wątków. Życie Foresta etc. w film są również wpisane kawałki muzyczne hitów lat 80 i 90.

By film zrozumieć trzeba posiadać trochę więcej wiedzy niż z książek ze szkoły podstawowej.

O zgrozo... mój 10 brat to zrozumiał... A jak osoba starsza nie potrafi to.... to moje kontolrncje.

ocenił(a) film na 8
adm24

hahahahahahahahahahahaha
powiedział facet, który ma Zemstę Frajerów w ulubionych
LOL
hahahahahahhahahahahahaha

ocenił(a) film na 7
Redox

no i co z tego idioto???? nie wszyscy robia tak ze kopiuja sobie do ulubionych top10 i udaja ze sa znafcami. kretynie

elohortex

rzeźnia sie robi, jedzcie do Korei prosić o bombę jądrową :P

ocenił(a) film na 10
elohortex

Tylko kretyni dodają do ulubionych top 10 bo chcą być extra(przeczytać w stylu Ace Ventury lub Maski). Normalni ludzie kierują się własnymi gustami... Poza tym, tacy kretyni powinni być wywaleni na karła czerwonego i innej galaktyce!

A teraz wszyscy się zamknijcie. Temat TEGO forum nie jest przeznaczony do kłótni. Jest przeznaczony do podania tutaj swoich odczuć czy (jak nazwał/a autor/ka forum) Forest Gump był frajerem czy nie, (moim skromnym zdaniem nie był xD) a Chcecie sobie pojechać? Wymieńcie się numerami gg i e-mailami i tam się kłóćcie, a nie tu.

Z poważaniem,
Vectra