PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1023340
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

film który zasługuje na nr 1 bardziej niż Shawshank... Niesamowicie wciągająca historia z humorem, tragedią, wojną, miłoscią itp. Cudowna opowieść o życiu gościa, który nie miał prawa niczego osiągnać a zrobił wszystko! Arcydzieło 10/10

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

dokładnie, zgadzam się z Tobą w zupełności. Zresztą chyba najlepsza rola Toma Hanksa, a miał ich że ho ho.. do tego REWELACYJNIE zagrana.

ocenił(a) film na 10
peter123

Zgadza się. Czytałem książkę i oglądałem film - porównanie wypada jednak korzystniej dla filmu właśnie przez rolę Toma Hanksa

gejzermocy

A ja nie potrafię podać jednoznacznej odpowiedzi. W obu filmach się zakochałam :) A tak przy okazji taki gniot jak zmierzch ma ponad !3000! tematów a cudowna perła Forrest Gump ledwie trochę ponad 1000. Dla mnie to niedorzeczne !! :0

ocenił(a) film na 10
Lizzy_27

fani "Zmierzchu"(a raczej fanki, bo Pattinson i wilkołaki-koksy :P) kiedyś z niego wyrosną... A z takich filmów jak Forrest nie wyrasta się nigdy... W II klasie LO oglądaliśmy go podczas jakichś wolnych godzin pod koniec roku i byłam zszokowana, jak wiele ludzi z mojej klasy tego filmu nie zna, nie mniej jednak wszystkim się podobał... Film i postać Forresta ma coś w sobie, rozbraja. Polecam wszystkim.

ocenił(a) film na 7
gejzermocy

czy wy dzieci ogladacie tylko to co leci w TV, i jeszcze najlepiej zeby bylo z lat 90-2000? forrest gump nie powinien byc na 1 miejscu ani skazani na shawshank, ani zaden film z top 10. kto ogladal klasyki i po prostu sie troche zna na kinie (i nie ma 17 lat tak jak wiekszosc tutaj) to bedzie o tym wiedzial.