5,3 57 tys. ocen
5,3 10 1 56844
3,5 14 krytyków
Francuski numer
powrót do forum filmu Francuski numer

Bylem dzis w kinie na tym

użytkownik usunięty

Kochani, nie idzcie na to, niech Polacy wreszcie dostana nauczke i nie kreca badziewi. Bareja przewraca sie w grobie. Co za syf, tyle dobrych produkcji na swiecie, a Polacy sie nie moga niczego nauczyc. Akcja flegmatyczna, dialogi smieszne tylko momentami. Wszystko na sile. Odradzam!! Jedyne co warto podziwiac, to piekna kolezanka glownej bohaterki, ktora gra przez ok. minute, gdy chlopcy zmieniaja kolo. Niestety, na filmweb w "pelnej" obsadzie jej nie ma i nie wiem jak sie ta modelka (?) nazywa.

Mam dość, jak kiedyś śpiewał Lombard ! Bareja nie tworzył komedi, to raczej nasze życie za czasów glębokiej komuny było śmieszne i idiotyczne, zauważ że wiekszosć tych sytuacji, to prawdziwe zdarzenia, tak jak kolekji po chleb, problemy mieszkaniowe... Bareja był dlamnie mistrzem obserwacji, a nie komedii. Ja Francuski numer polecam ponieważ jest to miło spedzone 2h w kinie ... można się pośmiac, a obsada super... brawo dla Frycza ! no i Tolak zrobił na mnie wrażenie, bardzo przyjemnie zagrał, Gruszka ma wdziek - trzeba przyznać, natomiast gra "gości" z zagranicy była wprost genialna, Yaya Samake zagrał naprawde super, prawie każdy jego dialog którymś z pasażerów doprowadzał mnie do łez :P

Raven_13

nic dodać nic ująć, może poza grą Karoliny Gruszki. Mnie ona nie bawiła, a może nie miała bawić. Nie wiem. Frycz super - pisałem już o tym. Samake też rewelacyjny. Tolak - nowa, młoda twarz na dużym ekranie :) I bardzo dobrze. O ile mnie pamięc nie myli to ten aktor gra w "Klanie". Gra to troszeczkę na wyrost powiedziane bo dopiero w tym filmie naprawdę zagrał. Mam nadzieję, że ta rola we "Francuskim numerze" nie będzie dla Jakuba Tolaka jedynie epizodem.

remiw

Gruszka miała wkurzać, wkoncu musiała wygrać zakład, a do tego robiła to z wdziekiem...

ocenił(a) film na 1

Aktorka o której mówisz to Katarzyna Glinka. Grała w serialu Zakręcone, ale najczęściej możesz ją zobaczyć we wszystkich reklamach Cyfry+. Co do filmu - już się na ten temat wypowiadałem. Tragedia!!!

ocenił(a) film na 5

byłem dzisiaj w kinie na tym filmie i musze szczerze przyznać, że to najgorszy film na jakim byłem w kinie. szkoda gadac. komedia roku? porażka roku!

Lucho

gorsze bywają, ot naprzykład "Tylko mnie kochaj" lub "Ja wam pokażę"

remiw

Nie ma Bareji, nie ma Kieślowskiego, nie ma dobrych komedii i nie ma wybitnych dzieł. Ale nie narzekajmy tak bardzo, powstają jeszcze w naszej ojczyśnie filmy typu "Dzień Świra", "Moje Miasto" które mają coś w sobie urzekającego. Polskie kino jeszcze ruszy pełną parą, zobaczycie

Jazzu

Nie zapominajmy o "Weselu" i "Pitbullu", różne sa opinie na temat tych filmów, co jest zrozumiałe, ale nie da się ukryć, że górują one nad resztą (nad Francuskim numerem przede wszystkim)

Jazzu

No jasne, kolejny który uwielbia w kinie się moralizować, dobija mnie gdy słysze vel czytam takie opini gdzie ludzie chca z kincz czerpać jakiś morał... Tak jak Pasja była dlamnie gniotem bo jak chce poznac życie Jezusa i jego śmierc to czytam Pismo świete i nie ide do kina !!!! Tak samo tutaj, ambitny to jest teatr, taki miał być z zaloenia i taki jest, a kino ma być ROZRYWKA, a Francuski numer był dlamnie rozrywka przez duże R !!!!!!!!!!!!! A co do Dnia Świra musze przyznać że Koterski zrobił genialna, przesmiewcza komedie, ale również wzorowana na obserwacji życia ludzkiego i pewnej anomali w naszym zyciu...