Ten film miło mnie rozczarował. Opierałam się nogami i rekami żeby go nie oglądać - a tu proszę całkiem, całkiem !!! I nawet Salma Hayek mnie zaskoczyła i przekonała do siebie!!
oj, tak:)
a od początku chciałam iśc na ten film.. Zainteresowala mnie recenzja...Ale nie rozczarowalam sie...Piekne kolory, wspaniała gra Rusha, choć tak bardzo krytykowana... No i wspaniała Salma...Polubiłam ja, nie powiem:) pozdrawiam:)
:):):):)
:):):) Widzę, że podobaja nam sie w iare podobne filmy:):)...Może sie popytamy, jesli chodzi o gusta? Co myslisz hmm... o Tytusie Andronikusie?? Potem Ty rzuc jakis tytuł:):)paaaa:)
Tytus
Zgadza się - podobaja nam sie podobne filmy :))) !!!
Tytus ...dawno to było, ale film jest szokujący ( pewnie tak miało być) - to jest jedna ze sztuk Szekspira której nie widzialam wcześniej !!!!! Ale niezle było i jesli mam byc szczera ten typ interpretacji dramtu bardziej mnie kreci niz np." Romeo & Julia"
zgadzam się:):):)
Rzeczywiście... I przy tym niesamowita kreacja Hopkinsa, który jeszcze więcej wydobył z Andronikusa niż potrafiłby jakikolwiek inny aktor...Takie mam przynajmniej wrażenie...No i Jessica Lange, która tez nie dała się ocienić przez Hopkinsa...Pojedynek osobowości i świetna gra aktorska:):)
oj tak
Zdecydowanie ....Hopkins jest przerażająco dobry w każdej swojej kreacji, a Jessica Lange szczególnie mi się podobala w Tysiąc akrów ( podobnie Pfeiffer) i w Zaborczej miłości (oj była niezłą mamcią) !!
:):):):)
a kreacja Hopkinsa w Milczeniu owiec...Przeciez to kunszt gry aktorskiej. Potrafil wykrzesać z Lectera coś, co fscynuje w seryjnym mordercy...Nie, inaczej...Potrafił uwypuklić to, co stworzył Harris.Ale za to jak świetnie mu to wyszło... Milczenie owiec na długo pozostanie jednym z najlepszych thrillerów, a Hopkins przejdzie do historii jako Lecter...Jestem tego pewna...
Lecter
Cała trylogia o Lecterze jest rewelacyjna ( zarówno książki jak i 2 /3 filmy).
...Hopkins jest niesamowity ....i w ostatniej części filmu tj. Hannibalu - to on i J.Moore bronią ten niezbyt udany film Ridleya Scotta !!:((( (choć muszę dodać że i tak prawdopodobnie lepszy od wielu tych "udanych" :)
:):):)
Zgadzam się, ale i w Hannibalu musze przyznac, że niektóre momenty sa świetne. Nie mówię końcówce, bo ta jest do bani, ale na przykład mnie chwycily za serce prawie wszystkie sceny we Florencji...Były wspaniałe,...Ale zgadzam się, że Hannibal jest najcieńszy ze wszystkich...Mam nadzieję, że to zakończenie nie sugeruje, że ktos zechce dokończyć ...ech, to byłby koszmar...
c.d....
Wiesz mnie oburzył juz sam fakt całkowitej zmiany zakończenia, nie wiem wogóle czemu miał służyć taki manewr ?? Ale mimo to ja jestem za !! ( bo jak tu byc przeciw :)))
za owszem, ale...
Ale jednak to nie to samo, co ksiązka...Rozumiem, że chciano dodac trcohe pikanterii przez wejście Lectera do domu Starling, co w ksiązce miejsca nie mialo...Rozumiem tez,że zmieniono zakończenie, aby pozostawić sobie, w razie czego, otwartą furtkę do kolejnych częsci o Lecterze, ale ...nie podoba mi się to...Gdybym nie czytała ksiązki, to sam film byłby w miarę dobry, ale tak...
Ale Lecter we Florencji jest cudowny:):):)