Frida

2002
7,5 86 tys. ocen
7,5 10 1 86420
7,1 30 krytyków
Frida
powrót do forum filmu Frida

w tym filmie jest choć trochę prawdy, to oznacza to, że niektóre kobiety nie mają kamiennego serca! Życie potrafi mnie czasami zaskoczyć, no no!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 7
Ded

A co w zachowaniu Fridy takiego wyjątkowego, co by miało oznaczać ewidentny brak kamiennego serca???

KROPKA

Zachowuje stałóść uczuć, ale nie tylko ona, ale i parę innych kobiet w tym filmie, mimo wszystko! TO dla mnie niecodzienne, że tak powiem.

ocenił(a) film na 7
Ded

A co to ma do Twojego "życie potrafi czasem zaskoczyć"? Film, a życie to dwie różne historie ... A kobiet, trzymających się uparcie jednego faceta i jednego celu, znam multum ...

KROPKA

Sugerujesz, że "życie to nie film"? W sumie racja, jednak lubię filmy w których zachowanie ludzkie jest całkiem porównywalne do rzeczywistości. I właśnie w wypadku Fridy, jeżeli tak jest, to bardzo obiecujące w stosunku do tego, co ostatnio się dzieje dookoła mnie. A życie, czy film, łapiesz mnie za słówka :):) Pozrawiam

ocenił(a) film na 7
Ded

Łapanie za słówka to moja specjalność. ;)))

W jednym się zgadzamy. Ja też lubię filmy, gdzie ludzkie zachowanie nie jest sztuczne i wymuszone. Problem zaś jest taki, że gdyby mi facet powiedział, że na bank będzie mnie zdradzał ... moje zachowanie było by zupełnie inne, w związku z czym to jej jest dla mnie ... no, może nie wymuszone, ale obce ...
Mam nadzieję, że kumasz o czym tu bredzę ... ;)

KROPKA

Skoro już łapiemy za słówka, to nawet nie bredzisz, a piszesz bardzo konkretnie i myślę, że doskonale wiem o co Ci chodzi.
Jakby nie patrzeć zdrada to coś niemoralnego i niemiło jest być zdradzanym

ocenił(a) film na 7
Ded

Hm, może jako niewtajemniczona nie powinnam się wypowiadać w tej kwestii, bo jakoś nic mi nie wiadomo, by ktoś mnie kiedyś zdradzał ... ;) Więc tak sobie tylko gdybam co bym, jak bym ...

Ale jak się kiedyś dowiem przypadkiem i zrobię jednak coś podobnego do niej, to obiecuję odszczekać wszystko co tu napisałam. ;)))
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
KROPKA

A to np.ze chociaz akceptowala zdrady meza to nie mogla zniesc jego zdrady z jej wlasna siostra

ocenił(a) film na 8
Ded

Frida nie była jedynie przecież usłużną kobitką, która wybacza wszystkie skoki w bok swojemu mężowi. Ona też potrafiła skutecznie wzbudzić zazdrość w Diego dzięki swoim zdradom, których również nie było mało.