PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=440586}
5,6 14 tys. ocen
5,6 10 1 13993
4,2 11 krytyków
Frontière(s)
powrót do forum filmu Frontière(s)

naprawdę szkoda czasu na oglądanie tego.totalnie irytujący francuski film.nie wiem po co nakręcili coś takiego?daję 1/10 za jakieś kompletne nieporozumienie.ile można oglądać tego typu bezsensownych filmów(hostel,piła itp)krew,mięso na wierzchu itd.totalne schematy.co za dużo to niezdrowo.to jest tak kiepskie,że nawet nie chce się doczekać końca filmu.ludzie nie marnujcie czasu na to!!!

leena7

Jak nie chcesz oglądać "takich" filmów - to nie oglądaj. Po co włączyłaś?

ocenił(a) film na 1
MonikaaC

A na kolację zjadasz psy sąsiadów...?? Widzę, że całą sobą bronisz tego chorego filmu. Ok, Twoje prawo, ale dla własnego zdrowia psychicznego może lepiej wyjdź na świeże powietrze i zaobserwuj normalne życie na zewnątrz;) Pozdrawiam!

a_anka

A ja sie dziwie temu swietemu oburzeni. Po kiego ogladacie filmy ktore z zalozenia maja byc krwawe i brutalne??? Jesli nie lubicie tego rodzaju filmow wlaczcie sobie shreka.obrazanie ludzi ktorzy te produkcje ogladaja tez wydaje mi sie nie na miejscu.to ze lubie filmy gore nie swiadczy o mojej chorobie ani upodobaniu do spozywania psow sasiadow.

ocenił(a) film na 1
lukva

Ależ ja lubię takie filmy...pod warunkiem, że są dobrze zrobione i pokazują coś więcej oprócz krwi. Bo ja zwyczajnie nie widzę sensu w tego typu filmach. Jaki tu był przekaz? Co reżyser chciał nam przekazać? W Pile można się tego doszukać a tu???

ocenił(a) film na 10
a_anka

Nie wiesz ??? Tzn oglądasz bez zrozumienia :(
Jak bardzo człowiek może się spodlić, żeby nie mówić zezwierzęczyć (obrażając zwierzęta) by być tak okrutnym w stosunku do innego człowieka.. oraz jak bardzo człowiek może się umocnić w chwilach zagrożenia życia.
Nikt nigdy nie wie na co go stać dopóki nie doświadczy prawdziwych chwil grozy.
Sensu nie widzisz bo siedzisz w ciepłym pokoiku, obok śpi mama, rano szkoła, kanapki .... i takie tam... po co wogóle oglądasz takie filmy ??? Żeby zaniżyć jego oceny ? :(

ocenił(a) film na 2
leena7

popieram lipa jakich mało, podejrzewam że reżyser ma zaburzenia psychosomatyczne :)

Bodzio_4

To jest tak, że oni chcą oglądać takie filmy, ale po obejrzeniu czują takie wewnętrzne fuj do własnej osoby. Te wewnętrzne fuj na samego siebie zamieniają na fuj zewnętrzne na film. Bo to przecież wina reżyserów, że podstawiają im pod nos takie krwawe filmy.

Przepraszam, o ile nie mieszkacie za granicą to w jaki sposób ten film zdobyliście. Ściągacie tak filmy na chybił trafił?

Nie bronie filmu, bo go jeszcze nie widziałem. może faktycznie przemoc w nim ukazana stara się być poważna (bo trudno nazwać przemoc na przykład z "Planet Terror" czy nawet "Hostel" za poważną, wydaje mi się, że reżyser przez cały seans mruga do widza z uśmiechem w stylu "zaraz mu utnie jajca, chooooore") a staje się zwyczajnie bezsensowna i ogólne pejoratywna.

Denerwują mnie ludzie, którzy oglądają takie filmy a potem tworzą tematy w stylu "Straszne", "Jak oni mogą?!", "Dno!". Pewnie niektórzy z was mają kilka takich tematów na karku.

Zobaczyłeś kilka takich filmów? Obrzydzają Cię? Są według Ciebie beznadziejne i płytkie? Super, masz po części racje, nie są to filmy ambitne, ale skoro taki film nie działa na ciebie 'pozytywnie' nawet w warstwie obrazu i dźwięku to nie oglądaj takiego typu filmów, albo przynajmniej nie zakładaj takich DURNYCH tematów.

Przecież producenci nie ukrywają przed Tobą o czym ten film jest, na pierwszy rzut oka to film w którym będzie latało mięcho i raczej nic więcej (rabusie, tajny kompleks rządowy, francuscy neo-naziści... czy to brzmi jak tło to wzniosłego dzieła, które Cię wzbogaci duchowo?).

_Nameless_

Obejrzałeś ten film? Jeśli tak, to ciekaw jestem co teraz o nim myślisz? :)

ocenił(a) film na 10
nd39

Obejrzał, czy nie obejrzał, za to skomentował pięknie, poprostu nic dodać nic ująć.
Rzesze oburzonych po raz kolejny jak te cielaki oglądają takie filmy i po raz enty narzekają jaki to on jest denny.. co was ciągnie do takich produkcji? Jakaś ukrywana obsesja czy perwersja? Dajcie sobie na wstrzymanie.

ocenił(a) film na 1
leena7

W jednym nie mogę się z Tobą zgodzić. "Hostel" i "Piła", to jeszcze daje się obejrzeć. A co do reszty to szacun. Ten film to po prostu KUPA !!!

ocenił(a) film na 7
leena7

to po kiego wafla oglądasz takie filmy? co nie wiedziałaś o czym on ma być? trzeba było na plakat popatrzeć i recenzje przeczytać przed obejrzeniem. ja osobiście lubię brutalne, mięsne, patologiczne obrazy, ale nikt ci nie każe na to patrzeć osobom np., takim jak ty. pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
pete_stan

Gościu, ale spróbuj zrozumieć, że ja takie filmy lubię! Pod warunkiem, że oprócz mięsa SĄ O CZYMŚ! A ten film to wg kąsek dla psychopatów, więc proponuję znaleźć lekarza zanim wpadniesz z piłą do supermarketu

ocenił(a) film na 10
a_anka

Oprócz mięsa są o czymś..hmmm ... zastanawia mnie o czym byś chciała, bo o neonazistowskich korzeniach to za mało by było to coś..
Bredzisz dziecko, oglądasz, potem płaczesz. Ehhhh.. brak słów...

ocenił(a) film na 9
leena7

ja nie żałuję ani jednej minuty, którą poświęciłam na oglądanie tego filmu. rewelacyjny

ocenił(a) film na 1
carrot3

Brak mi słow.... ten film to totalnie nieporozumienie. Pozdrawiam.

Hempgru100

Skoro brak ci słów to po co piszesz? Trochę konsekwencji w życiu tobie życzę. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
leena7

Tak jak napisałeś mamy już Hostele, Wrong turn-y, Teksańską masakrę piłą mechaniczną itp. nic nie mam do filmów typu gore ale mnie zanudza właśnie ten schemat i podobieństwa.

ocenił(a) film na 3
Last_Ronin

Ale do tego raczej trzeba przywyknąć. Wiadomo, że im więcej scen które kiedyś już widzieliśmy, tym film staje się mniej wiarygodny/przystępny. Jeśli chodzi o francuski film, to mam mieszane uczucia. Żadnego wrażenia na mnie nie zrobił. Oglądało mi się go dość dobrze mniej więcej do połowy. Odkąd akcja zaczęła toczyć się wokół Jasmine, z każdą minutą było coraz nudniej. Nie powiem, bo kilka scen mi się podobało, do tego ciekawa momentami muzyka. Jednak zabrakło mi tutaj realizmu. Babka, która jest okładana przez 2 kolesi dość porządnie, i tak daje sobie z nimi radę. Potem reżyser funduje nam w końcówce pojedynek rodem z filmu o niespełnionych kadetkach-komandoskach, hehe. A na końcu nasza niezmordowana, pozbawiona włosów bohaterka, zabija własnymi rękoma niezłą blond-sukę ;) Daję 3/10

cunthunt777

Według mnie film do du**. Wiedziałem, że to będzie tylko krew i mięcho... ale nie miałem pojęcia, że ot będzie przedstawione w taki usypiający sposób. Spodziewałem się po tym czegoś ciekawszego niż piła, ale nie wyszło. Jak dla mnie totalne dno... owszem krwi i "flaków" jest tu bardzo dużo, ale jakaś ciekawsza fabuła by się przydała. No i zepsułem sobie jeszcze film bo wcześniej obejrzałem oryginalny zwiastun, w którym były wszystkie drastyczne sceny. Daje 9/10 jakbym miał oceniać tylko brutalność. Ale 2/10 jakbym miał oceniać całokształt (2 za to, że jest tu język francuski i fajnie się to oglądało gdy w okół taki natłok amerykańskich filmów).

ocenił(a) film na 7
leena7

Bez przesady! MOCNY, krwawy film! Kto takich nie lubi niech nie ogląda!!!

ocenił(a) film na 7
1500ddc

słuchajcie takie portale jak te są od tego, aby przed oglądnieciem sprawdzić jaki on jest, jeśli ktoś nie l;ubi niech nie ogląda.

użytkownik usunięty
marcin724

Może bardziej rozwiniesz swoją wypowiedź? Dlaczego wydaje ci się ze jest aż tak slaby, co? Jak nie lubisz horrorów to ich nie oglądaj- nie lubisz mięsa brutalności, to choć do kina na high school musical lub na hannah montannę- tam napewno nie znajdziesz nic ''zakazanego''.. Nie rozumiem po co wogóle robisz zamieszanie.. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

no własnie- dokładnie! Obwiniasz cały świat o to, że jest tu krew. a moze by , fani takich horrorów zaczniemy najeżdżać High school musical i te romansidła co???

mięso to mięso, krew- krew- wszystko jest dla ludzi a ty tego oglądać nie MUSISZ!!!