Futro

2007
5,8 6,5 tys. ocen
5,8 10 1 6546
3,8 6 krytyków
Futro
powrót do forum filmu Futro

Futro to sprawny i inteligentny film ze sporym poczuciem humoru i świetną obsadą. Muzyka kontrowersyjna, ale dla mnie OK. Zdecydowanie polecam, choć przedstawiony portret rodzinny skłania do dość ponurych refleksji. Takie czeskie kino w polskich realiach.
Pewnie byliśmy na różnych pokazach, bo na moim widzowie dobrze się bawili.

malik471

Zgadzam się, że jest to znakomity niszowy film, traktujący o życiu rodzinnym.
Doborowa obsada i przede wszystkim muzyka instrumentów dętych, która budowała atmosferę groteski.

greyjoy

Ja jeszcze nie widziałem "Futra" ale wybieram sie do kina, bo już nie długo premiera. Cieszę się, że w końcu go obaczę, bo już czekam i czekam.
Fajnie, że w "Futrze" gra tylu znakomitych aktorów takich jak Teresa Krzyżanowska czy Leszek Piskorz. Super :)

malik471

Po obejrzeniu zwiastuna zdecydowałam, że muszę iść do kina i zobaczyć jak rozwiną sie perypetie zwariowanej rodzinki :) Takiej komunij jeszcze nie widziałam :D Bardzo podoba mi się gra Doroty Segdy. Super! Jak zwykle z resztą ;) Pozdrawiam

malik471

Co masz na myśli, pisząc,że muzyka jest kontrowersyjna? Że jazz?Pokuszę się o stwierdzenie, że to jeden z głównych atutów tego filmu. Bracia Oleś, spisali się znakomicie. Ps. Żeby nie było, że dyskutuje, o czymś czego nie widziałam -film widziałam wczoraj(przedpremiera).
pozdr.

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=45122