PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556174}

G.I. Joe: Odwet

G.I. Joe: Retaliation
2013
6,1 41 tys. ocen
6,1 10 1 40564
4,6 25 krytyków
G.I. Joe: Odwet
powrót do forum filmu G.I. Joe: Odwet

pierwsza czesc swietna - fabula i efekty. a tu akcja niby jest, z efektow za duzo nie pokazali, a fabula flaki z olejem. kolejny film zrobiony dla trailera zeby sciagnac ludzi do kin. a tak oczekiwalem tego filmu. rozczarowanie..

kebi17

UWAGA SPOIlER!
Zmutowany prezydent USA próbował zniszczyć świat bronią nuklearną? Dobrze zrozumiałem? Pomimo scen kaskaderskich film specjalnie mnie nie zachwycił. Podobna fabuła w amerykańskich filmach typu prezydent + broń nuklearna przerabiana była wielokrotnie. Jak to zwykle bywa kontynuacja jest gorsza od części pierwszej i podobnie jest z tym filmem.

ocenił(a) film na 7
Tomik_4

SPOILERY DALEJ.
To nie był "zmutowany" prezydent USA, tylko Zartan, którego jeszcze w pierwszej części za pomocą nanobotów (czy innego biotechnologicznego cud-wynalazku) zoperowali-zmienili w sobowtóra prezydenta. Dlatego jest nawet scena, w której ów sobowtór się ciacha nożem na oczach swojego więźnia...
KONIEC SPOILERÓW.

Sam film ambicją nie zachwyca, ale fajnie się na go ogląda w 3D (wreszcie mam odczucie, że nie zmarnowałam na to kasy - a to rzadka u mnie opinia, bo nie lubię tego).

agta

Rozumiem. Pamiętam, że w pierwszej części załoga G.I. Joe miała zniszczyć tego robota czy jak kto woli nanobota i pamiętam, że czułem wtedy niedosyt, bo na tym film się skończył. Pierwsza część G.I.Joe o wiele bardziej mi się podobała.