PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556174}

G.I. Joe: Odwet

G.I. Joe: Retaliation
2013
6,1 41 tys. ocen
6,1 10 1 40564
4,6 25 krytyków
G.I. Joe: Odwet
powrót do forum filmu G.I. Joe: Odwet

dno i 2 metry mułu

użytkownik usunięty

Duke uśmiercony, Storm Shadow przechodzi na dobrą stronę mocy, no kur.. już nie mieli czego wymyślić, Zartan ginie, a reszta jego kompanów z animowanej wersji nawet się nie pojawiła, Cobra Commander ucieka, ale nie zanosi się żeby powstała trzecia część, a jeśli powstanie będzie to chyba najgorszy film dziesięciolecia, głos Commandera nie pasuje to postaci, jakoś bardziej podchodził głos z animowanego GI Joe i chętniej słyszałbym właśnie takiego Cobra Commander

ocenił(a) film na 6

"Storm Shadow przechodzi na dobrą stronę mocy" - jsk w komiksach;
"Zartan ginie, a reszta jego kompanów z animowanej wersji nawet się nie pojawiła" -był Zandar, Zarana może się w trójce pojawi, a z nią Dreadnoki.
"Duke uśmiercony" - jak być powinno. W filmie z 1987 roku też miał zginąć, ale twórcy ostatecznie odmienili jego los i przeżył (cios w samo serce, po którym pluł krwią, ale mniejsza z tym).
"nie zanosi się żeby powstała trzecia część" - wręcz przeciwnie, film zarobił tyle, że już po kilku dniach wyświetlania "trójka" dostała zielone światło.
"głos Commandera nie pasuje to postaci" - z tym zarzutem się zgadzam, mogli się o Charlesa Adlera postarać (Commander z "Resolute" i "Renegades").

Film nie jest rewelacyjny, ale ogląda się całkiem dobrze, choć jeszcze lepiej byłoby, gdyby był cz. 1, a nie sequelem przy którym wymagania trochę rosną.

użytkownik usunięty
Rodion_Raskolnikow

Cobra Commander taki jak z lat 80, to byłoby coś, w sam raz dla starych dinozaurów którzy oglądali i pamiętaj np GI Joe Movie i dla młodych kino-maniaków, którzy pewnie nawet nie wiedzą że pierwowzorem była wersja animowana Joesów.

ocenił(a) film na 6

Jeśli chodzi Ci o oryginalny głos to Chris Latta - Commander z pierwszych seriali - nie żyje od 19 lat. Na szczęście Charlie Adler potrafi dobrze go naśladować, dodając przy tym jeszcze więcej złowieszczości, więc tym bardziej zły jestem, że nie zaprosili go i w filmie słyszymy ni to Dartha Vadera, ni Optimusa Prime'a. Poniżej masz próbkę głosu Adlera jako CC:

http://www.youtube.com/watch?v=_UjHfXYpwQA

użytkownik usunięty
Rodion_Raskolnikow

ja bym się skłaniał jednak do podkładu głosowego z pierwszych seriali jak powstawała seria GI Joe, ale skoro Latta nie żyje już tyle czasu, to mogli coś komputerowo stworzyć, jaki to problem w dzisiejszych czasach, zwłaszcza że na produkcje filmu przeznacza się tony zielonych papierków.

Dzięki, miałem zamiar wybrać się dziś na ten film, ale dzięki tobie, KRETYNIE, i twoim spojlerom, mam całą zabawę popsutą. Wiesz do czego, ćwierć inteligencie, służy opcja "uwaga spojler" przy zamieszczaniu posta?

użytkownik usunięty
djedrys

a kto ci to szmaciarzu kazał to czytać. Wiesz bezmózgi bucu do czego służy głowa? Żeby samodzielnie myślała, ale u ciebie zapomnieli taką opcję dołożyć.

Fajnie. Czytam pierwsze dwa słowa wypowiedzi (skąd mam wiedzieć, że zawiera spoilery?!) i już mam jeden spoiler, czytam kolejne 7 i już mam drugi. Za szybko czytam, by tego nie zauważyć.

Tak trudno użyć opcję dostępną na filmwebie (co słusznie Ci wytknął djedrys )? A ty zamiast z pokorą przyznać się do błędu, to jeszcze odwracasz kota ogonem. Dno dna.

Słuchaj kretynie, w PIERWSZYM zdaniu spojlerujesz bez ostrzeżenia, jasne, że dalej już nie czytałem bo w przeciwieństwie do ciebie myślę, ale na drugi raz, jak masz zamiar z miejsca zdradzać fabułę, OSTRZEGAJ, na tym polega kultura tego forum, są nawet do tego odpowiednie narzędzia (jak opcja zaznaczenia ostrzeżenia przed spojlerem przy zamieszczaniu posta).

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Zgadzam się z "sokol136" ten film to żenada, parę fajnych akcji ale bez wstępu fabularnego i przewidywalne zakończenie, oj posucha w tym roku może chociaż nowy Sper-opcisłe-gatki będzie dobry [na co czekam ze ślinotokiem po kiepskiej wcześniejszej ekranizacji]