PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30689}

Gabinet doktora Caligari

Das Cabinet des Dr. Caligari
1920
7,8 22 tys. ocen
7,8 10 1 22415
8,0 37 krytyków
Gabinet doktora Caligari
powrót do forum filmu Gabinet doktora Caligari

Ale u nas premiera naprawdę bardzo szybko....
Normalnie pierwsi dostaliśmy ten film...haha

agnieszka5120

Rozwaliło mnie to, gdy zobaczyłem, że aktorzy którzy grają nie żyją, a
potem premiera 1920, w Polsce 2009 - ROTFL

ocenił(a) film na 10
agnieszka5120

To jest nie tyle premiera co po prostu powrót filmu do kin tak by widzowie którzy troszkę bardziej jarają się kinem niż statystyczni popcronożercy mogli obejrzeć te arcydzieło na dużym ekranie. I bardzo się cieszę że wprowadzają te klasyki do kin, za 2 dni wybieram się na "400 batów", bo zlokalizowałem całkiem fajne kino studyjne w okolicy. Ema

agnieszka5120

Rozśmieszył mnie Twój wątek, "normalnie pierwsi dostaliśmy ten film" hahah ;)

agnieszka5120

A kto powiedział, że Polska to raj dla kinomana. Jesteśmy tylko biednym, zacofanym, postkomunistycznym krajem z Europy Wschodniej.

MrProper

Przecież ten film był pewnie nieraz w telewizji, można go też ściągnąć legalnie z internetu, a to tylko bardzo dobry pomysł, że dać zapaleńcom kina możliwość obejrzenia takich filmów na wielkim ekranie.

ocenił(a) film na 10
NickError

Taa... film będzie można obejrzeć w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu i Szczecinie, a gdzie indziej to nie wiem
http://www.alekino.pl/skkina/?-10460
taka to premiera w Polsce ;( na szczęście mieszkam we Wrocławiu, to może się wybiorę

ocenił(a) film na 9
gdfhj

Nie chcę nic mówić ale u mnie w mieście był grany godzinę przed Warszawską premierą :D Trzcianka to normalnie metropolia xD xD A film rzeczywiście warty uwagi zwłaszcza scenografia która przywodzi na myśl świat widziany oczami szaleńca. Naprawdę polecam jeśli jeszcze ktoś nie widział. BTW na You Tube jest w wersji angielskiej.

ocenił(a) film na 8
agnieszka5120

To nie premiera tylko ponowna projekcja w kinach - to wszystko. Ja widziałam ten film w kinie 4 lata temu i to też nie była premiera. Nie martwcie się nie jesteśmy aż tak zacofanym krajem :)

agnieszka5120

haha...no możliwe, że to powtórka...zdziwił mnie tylko ten napis o premierze ;)

ocenił(a) film na 10
agnieszka5120

to czemu piszą, ze premiera skoro to powrot? myslalam, ze premiera jest
wtedy ggdy puszczaja cos naprawde po raz pierwszy