Gamer

2009
6,2 50 tys. ocen
6,2 10 1 49966
5,2 16 krytyków
Gamer
powrót do forum filmu Gamer

4/10

ocenił(a) film na 4

Muzyk nawet fajna. Aktorstwo nawet ujdzie. Pomysł całkiem ciekawy, ale wykonanie. Szkoda gadać. Mimo że jestem niedzielnym graczem widzę że twórcy gry to widzieli u dziecka przez ramię. Nie wchodząc w jałową dyskusję stereotypach graczy. Mamy tu całkowity brak znajomości świata gier. Raz, jakiś gimbus z własnej drużyny strzelił by mu w plecy po pierwszym większym sukcesie. Dwa kto z was grał w coś przez sieć wie że od jednego świetnego gracza lepsze jest trzech średnio ogarniętych ale dobrze zgranych.

ocenił(a) film na 8
Dieterow

Nie wiem w co Ty grasz w sieci, że trzech średnich jest lepszych od jednego świetnego, a o dobrze zgranych nie słyszałem, chyba że mówimy o klanach. Tyle, że w klanach zazwyczaj grają "świetni" i wtedy są dobrze zgrani.

ocenił(a) film na 4
kapeusz

Oj tam może źle to określiłem. Chodziło mi właśnie o klany a "średnich" możesz zastąpić na "dobrych" i będzie poprawnie. Ale chyba nie zdarza się często żeby do finału jakiegoś turnieju wchodził klan zmontowany na szybko przed turniejem tylko ludzie grający ze sobą od lat.

ocenił(a) film na 8
Dieterow

No zgadzam się, zgadzam się ;)

Dieterow

Jeden dobry gracz rozniesie trzech zgranych spokojnie.

ocenił(a) film na 4
bartoszcyc8

Raz, może dwa. Potem ta trójka siada ogląda każdą jego grę po sto razy i ogrania jego styl. A dobry gracz rozpoczynając każdą grę modli się żeby nie dostać od nieogarniętego współgracza serii lub granata pod nogi.

ocenił(a) film na 5
Dieterow

Zgadzam się. :P
A co do muzyki to mogłbyś podac mi nazwę tej z początku filmu, jeśli oczywiście ją znasz.

ocenił(a) film na 4
DeGreZet

Nie jestem pewien, bo oglądałem już trochę temu, ale to chyba było Sweet Dreams w wykonaniu Marilyna Mansona.

ocenił(a) film na 5
Dieterow

Zgadza się, dzięx. ;P

ocenił(a) film na 8
Dieterow

To nie za dobry wyznacznik oceny filmu, że jest brak realizmu bo nagle jeden facet jest w stanie pokonać 10 innych, niezależnie czy mowa o realizmie odtworzenia gry multiplayer czy o gościach rozwalających nagle całe mafie. Wyraźnie w filmie było powiedziane, że 30 walk pod rząd jest niemożliwe, ba, do 10 nikt nie mógł dojść i to właśnie chyba odzwierciedla fakt, że łatwe to nie było.

ocenił(a) film na 4
Dieterow

Jak możesz zarzucać filmowi Sci-Fi, że jest nierealny? Przecież takie jest właśnie założenie tego gatunku. Chcesz realnych gier to pooglądaj WCG albo IEM

ocenił(a) film na 5
tomek_ziomek

Nie kumam takich gości jak ty.
Pewnie wyda Ci się to dziwne, ale S-F jest tym lepsze im bardziej wydaje się realne. Jeśli coś jest nierealne (pozytywnie) to jest surrealistyczne lub psychodeliczne.
W filmie s-f zawsze jest konwencja. Np. loty w nadprzestrzeni, obcy, tajemnicza substancja, potwór z głębin. I wszystko co jest z tą konwencją zgodne - jest realne, wszystko co nie pasuje - jest nierealne i durne. Odniesienie do rzeczywistości nie ma znaczenia.

Zwłaszcza, że ten film to nie żadne Star Wars czy Superman tylko ukazuje technologie, której pewnie dożyjesz.

ocenił(a) film na 4
tomek_ziomek

s-f nierealne? nie popiętroliło ci się z fantasy?