Krocząc w waszą stronę z kagankiem oświaty, pokaże wam, jak ten film nawiązuje do
gier komputerowych :)
1.W kryjówce rebeliantów można zobaczyć automat z Metal Slug
2.W czołówce możemy zobaczyć ujęcia faweli kojarzące się z Modern Warfare 2
3.Trzęsąca się kamera pokazująca akcję znad ramienia to celne podsumowanie
ostatnich kilku lat strzelanek w których coraz częściej mamy widok tps.
4.Filmowy HUD może nam się skojarzyć z interfejsem dowolnej strzelanki.
5.W innym momencie widzimy ludzi grających w Society - coś na kształt Second Life.
6. W pewnej scenie bohater podbiega do zabitego wroga i kilka razy nad nim kuca. Jest
to tak zwane teabagowanie - dość nieprzyjemny sposób upokorzenia pokonanego
wroga w dowolnym sieciowym FPS-ie.
7.Bohaterowie filmu mają problemy z lagami, pojawiają się w nim boty, więzienie pełni
rolę lobby, a niektórzy próbują się rozłączyć. Poruszono nawet temat modów i to, które z
nich urozmaicają rozgrywkę, a które to zwykłe cheatowanie.
8.Zmagania najlepszych obserwują na telebimach ludzie z całego świata - to hołd dla e
- sportu.
9.W filmie za seksowną panienką podrywającą napalonych facetów kryje się obśliniony,
zboczony grubas. Realizm pełną gębą.
10.Najlepsi gracze łykają ulepszoną broń i amunicję, pancerz i mounty - to nawiązanie
do item shopów.
Polecam w trakcie oglądania filmu wyłapywać takie smaczki.
Zupełnie nie rozumiem po kiego grzyba zamieściłeś ten temat i do kogo niby jest adresowany ???!!!
"... z kagankiem oświaty, pokaże wam, ... " - " WAM "?! Komu - kim są ci oni?!
Twoje 10 punktów to jakaś kpina! Co ty człowieku myślisz - że Amerykę odkryłeś?!
Komu tak usilnie starasz starasz się objawić rzeczy tak OCZYWISTE, że nikt inny nie zadał sobie takiego trudu ?
Jak ktoś nie jest w temacie gier, to i tak go to nie obejdzie. A ci, którzy są w temacie, nie są przecież ślepi i głusi i wszystko to obczajają.
Że też chciało ci się marnować czas na tego posta - jestem pełen podziwu - naprawdę !
corben1 wyluzuj, ja nie siedzę w grach,a temat mnie zainteresował, bo pokazuje inne spojrzenie na film, który był dla mnie czystą "rozrywką" a nie "wyłapywaniem" wątków czy nawiązań.
Każdy ma swój gust i niech ocenia jak chce (5/10). Nie musiałeś czytać a tym bardziej obrażać użytkownika.
Pozdrawiam :)