Świetnie zagrany, bardzo podobała mi się muzyka. Nie spodziewałam się, że momentami będzoe aż tak bardzo brutalny. Naprawdę wart obejrzenia.
Piękne filmy nie muszą być jednocześnie delikatne. Przemoc jest nierozłączna z tamtą rzeczywistością. Ciesze się, że właśnie nie zrobili z tego lekkiego filmiku tylko prawdziwe dobre kino.
Nie spodziewałam się disneyowskiej bajki, w końcu to "gangsterski" film;) Ale przy paru scenach poczułam żołądek w uszach ;)
Dla mnie również film jest bardzo dobry. Muzyka faktycznie rewelacyjna, pasująca do scenerii. Hardy, Pearce i Chastain świetnie się spisali. Za mało jedynie Oldman'a ;) Polecam!
Jak dla mnie mocne 7/10... ale za role Hardy'ego i Oldmana dam 8/10. Świetna muzyka, niezle zdjecia, ciekawie opwoiedziana opowiesc o biznesie, milosci, meskiej przyjazni, instynktach jakie w nas drzemia. Nie zabraklo odrobiny humoru :) Ciekawy acz momentami naciagany scenariusz (np koncowa scena strzelaniny na moscie troche zbyt naciagana). Bylo juz kilka podobnych filmow ale Gangster jest naprawde dobrym kinem. W ciagu ostatniego roku jest w mojej pierwszej 5ce.
SPOILER!!! Podobaly mi sie mocne, brutalne meskie sceny np ta ze szpadlem, nozem na gardle Forresta... o jadrach zbira na podlodze nie wspomne :D
Dobrze napisana i fajnie zagrana postac przez Oldmana... ale zdecydowanie bylo go za malo. Liczylem ze bedzie dla Jacka "mentorem" i wprowadzi w swiat gangsterki a tu dwie czy trzy sceny z jego udzialem tylko... tylko trzy ale za to dobre :)
Kino typowo meskie... ale twardym kobietom tez przypadnie do gustu :)
Mnie również się podobało - piszesz typowo ,,męskie kino " - może w pewnym sensie tak, jednak mimo tego podobało mi się (choć na ogół nie przepadam za flmami gangsterskimi czy akcji) - zaciekawił mnie klimat westernu ze świetnie wkomponowaną muzyką, akcja może i brutalna,ale nie pozbawiona sensu, wątek miłosny i historia na faktach autentycznych (może nieco naciągana, ale przez to bardzo widowiskowa). Trzeba przyznać że brutalności jest sporo, ale wolę taki surowy klimat niż gdyby było zbyt słodko. W końcu jak to uż ktoś wcześniej napisał nie miała to być disneyowska bajka. Lubię różnorodne filmy i cieszę się że wybrałam taki film gangsterski ponieważ miałam okazję zetknąć się z tym gatunkiem odnosząc bardzo pozytywne wrażenie.
Zgadzam się również do gry , klimatu i muzyki ,co do sceny na moście nie była do końca naciągana , pistolety w tamtych czasach nie miały takiej siły rażenia , ponadto wszystkie kulki dostali brzuch lub klatę , do tego nie były one specjalnych kształtów jak te dziś więc również nie miały dużej siły rażenia , w tamtych czasach zabijał bezpośredni strzał w głowę z takich "pukawek".