Gangster

Lawless
2012
7,4 92 tys. ocen
7,4 10 1 92067
6,9 33 krytyków
Gangster
powrót do forum filmu Gangster

Co tu dużo mówić ZAJEBISTY

ocenił(a) film na 3
WYKLETY

Słabiutki. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 10
wally_walter

Nie musisz każdemu pisać, że Ci sie nie podobał.

ocenił(a) film na 3
ptakusz

Nie muszę, ale prawda jest taka, że każdy, kto dał temu filmowi ocenę wyższą niż 5 jest po prostu zwykłym amatorem i nie zna się w ogóle na światowej kinematografii. Przykro mi. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 8
wally_walter

Skoro "Ciacho" jest dla Ciebie bardzo dobrym filmem, to nie ma chłopie nawet o czym gadać :)

wally_walter

Skoro ten film jest słaby to idz ogladac ciacho czy inne gówna,a film klasa.......Tyle w temacie!

ocenił(a) film na 8
WYKLETY

Zgadzam się film bardzo dobry. Może jestem za wrażliwa, ale pół seansu ściskało mnie serducho. Nawet Szyja nie był tak denerwujący jak zazwyczaj. A Hardy świetny bez dwóch zdań. Bardzo dobra muzyka i scenografia. Film ma klimat i działa na emocje, a chyba o to właśnie chodzi w dobrym kinie. Trzeba jeszcze dodać, ze jak to w życiu - momentami było bardzo smutno, a momentami bardzo komicznie.

Milva_6

A ja po wyjściu z kina miałem wrażenie że fajny temat został koncertowo spieprzony. Patrząc na niezniszczalnego Forresta który przeżył z podciętym gardłem i potem jak wpakowali w niego sporo ołowiu ogarniał mnie śmiech i refleksja że takie rzeczy nawet w tak mało poważnym filmie jak Niezniszczalni nie przechodziły. Gdyby reżyser ze scenarzystą potraktowali sprawę poważnie to wyszedłby naprawdę dobry kawałek kina gangsterskiego a tak to wyszła ni to parodia, ni to poważna produkcja. Film owszem miejscami wciąga, gra aktorska jest naprawdę dobra, zwłaszcza Oldmana i Pearce'a ale absurdy tego filmu psują końcowy efekt.

ocenił(a) film na 6
brzydki_zly_i_szczery

Tak naprawdę to za mało było tego Oldmana na ekranie, żeby ocenic jego grę. Niestety, bo moment, w którym ostrzelał z Thompsona jadący z naprzeciwka samochód był świetny

ocenił(a) film na 7
brzydki_zly_i_szczery

Dokładnie. Końcówka typu happy end z rodzinami wyglądała żałośnie (co z tego że może na faktach ;)

ocenił(a) film na 8
WYKLETY

Popieram - super film! Dawno nie było tak dobrego filmu o tamtych czasach.