Garfield 2

Garfield: A Tail of Two Kitties
2006
6,3 36 tys. ocen
6,3 10 1 35773
4,3 6 krytyków
Garfield 2
powrót do forum filmu Garfield 2

... więc nie wiem czego się czepiacie...!!! Mój młodszy brat płakał ze śmiechu na nim... Film nie był rewelacyjny dla starszej widowni, bo to było kino DLA DZIECI (powtarzam)... Wy to naprawdę gienialni jesteście...

ocenił(a) film na 1
_goftor_

Zgadza sie TO FILM DLA DZIECI. Jednak komiksowy oryginal z pewnoscia dla dziecie nie byl i dlatego tak irytujace to jest :/

ocenił(a) film na 1
_goftor_

O to problem :
Garfield to komiks kultowy, z którego dałoby się zrobić komedie na poziomie (ala "Shrek" jak to jedni mawiają) bogatą w inteligentny humor.
Tym czasem film ten jest zrobiony wyłącznie dla dzieci. Humor prosty który bawi głównie dzieci (były 2-3 dobre żarty ale na tym koniec), fabuła pozbawiona komiksowego ducha a postacie odbiegają od ogrinału...

_goftor_

Zgadzam się całkowicie.Też mam młodsze rodzeństwo i im się ten film bardzo podobał :)Mnie tak sobie ale w końcu on jest dla dzieci.

ducky_2

tak dla ścisłości dodam,że mam na myśli jedynkę :)

ducky_2

On jest NIESTETY dla dzieci :/
Wiem, że się czepiam i mówię o filmie który jeszcze w Polsce nie wyszedł, ale naprawdę wkurzające jest to, iż tak komiks mający całkiem inteligentny humor, z naprawdę fajnymi postaciami przerodził się w coś takiego. Teraz Garfield będzie uznawany za coś, czym nie jest (mimo wszystko duża ilość ludzi będzie go oceniać na podstawie filmu, bo komiksu nie widzieli). Odbiegnięcie postaci od oryginału też było kiepskim pomysłem bo jedynie Garfield i częściowo Jon są podobni, reszta...szkoda gadać...

ocenił(a) film na 3
Grimor

Kreskówkę Garfield pamiętam do dziś. Aż łza się w oku kręci na myśl co zrobili z Garfildem robiąc o nim film. I wcale nie ze wzruszenia...

_goftor_

Może to i film dla dzieci ale nie tylko... moi rodzice i kuzynka (bo brat nic nie rozumie :P) to na garfieldzie tak jak na epoce lodowcowej płaczą ze śmiechu tak jak ja :P

użytkownik usunięty
kiri_2

A co do jedynki. Czy Garfield by leciał do pomocy za Odie'm? NIe sądze.
I dlatego psują ten film. To nie garfield tylko jakis pieszczoch wysportowany. Tymczasem naszego ulubienca jedynym sportem było jedzenie spanie i zabijanie pająków :/

_goftor_

Heh. A gdyby przerobili the Simpsons w filmie ( premiera 2007 ) na głupią bajeczkę to też by nie było problemu ??? Garfield zawsze był komiksem\kreskówką dla troche starszych więc dlaczego film jest adresowany do miłośników Kurczaka małego. I wcale od średniego przecież kurczaka małego nie jest lepszy...