Niestety nieoglądałam filmu w całości i mam 3 pytania, może ktoś zechce mi odpowiedzieć :)
1. Kim był facet w jednej z ostatnich scen, gdzie Vincent oddaje mocz do pojemnika i na ekranie kontrolnym ujawnia się jego prawdziwa tożsamość, ale mimo to osoba która go sprawdzała puściła go dalej?
2. Jak brat Vincenta domyślił się, że Vincent podaje się za Jerrome?
3. Czy Irene to osoba "ważna" czy "nie ważna"? Mówiono o jakiś wadach u niej....
Nie wiem czy wyjaśniło się kto zabił tego kierownika, lub nie oglądałem tego wystarczająco dokładnie....
1.Facet w ostatnich scenach co puszcza go dalej, to lekarz, u którego Vincent już badał się wcześniej. Mężczyzna co kontrolował mówił, że ma dziecko, dla którego Vincent jest wzorem - być może syn tego lekarza jest też " niedoskonały genetycznie ", dlatego lekarz puszcza Vincenta. ( śmieszne jest także to jak lekarz poznał, że Vincent - Jeremy nie jest tym za kogo się podaje :D )
2.Znaleziono włos In - Valide'a, czy Vincenta, wiec w bazie była informacja, ze na miejscu był Vincent i być może to On zabił. A skoro pracował tam brat Vincenta, to widział wszędzie zdjęcie sowjego brata, wiec skojarzył.
3.Nie wiem :D
kierownika zabił drugi kierownik, ten który wspierał projekt lotu :P a Irene raczej była 'ważna'. jedna z osób wspomina, że 'ważnym' można wybaczyć pewne drobne niedociągnięcia (a mówił to podczas sceny biegania na siłowni). Vincent miał takich niedociągnięć w DNA mnóstwo, więc był 'invalid' :P
Irene była "ważna". Co prawda miała podwyższone prawdopodobieństwo wystąpienia zawału serca, ale była to na tyle nieduża wada, że mogła lecieć w kosmos, ale na krótsze rejsy niż te na Tytana.