7,4 57 tys. ocen
7,4 10 1 57033
7,2 16 krytyków
Gattaca - Szok przyszłości
powrót do forum filmu Gattaca - Szok przyszłości

i nijaki, nudny i bez polotu, gdzieś w tle kryminał, a atmosfera taka że chce się tylko ziewać i spać ,a plusy - jest jeden zdjęcia.

ocenił(a) film na 8
yuno

Żal mi Ciebie :) Ale mam nadzieję ,że od tamtej pory Twój gust nieco się polepszył.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
yuno

Dokładnie na odwrót droga koleżanko. Nie smętny, tylko nastrojowy i wspaniały, nie nijaki, tylko oryginalny, osobliwy i inteligentny, nie bez polotu ale z olbrzymim polotem i wdziękiem, atmosfera jest niesamowicie hipnotyzująca, nostalgiczna i po prostu urocza, poza dobrymi zdjęciami jest jeszcze świetna muzyka, dobre dialogi, kapitalny Jude Law i Ethan Hawke + Uma Thurman. Rewelacyjna reżyseria i dobry scenariusz. Film dla ludzi wrażliwych i tolerujących filmy bez fajerwerków. Szkoda, że nie przypadł ci do gustu tak dobry film.
"Gattaca" - 8/10

ocenił(a) film na 9
yuno

ktos kto nie potrafi docenic takiego filmu nadaje sie na lobotomie mozgu:( film jakich malo...polecam kazdemu ktory lubi dobre kino

ocenił(a) film na 9
yuno

A czy Wy uważacie, że są filmy, które docenić powinien absolutnie każdy? Użytkowniczka rzeczywiście sensownie swojego zdania nie uargumentowała, ale to jeszcze nie powód by posyłać ją na lobotomię mózgu lub uważać jej gust za gorszy (nie, nie sprawdzałem ulubionych).

Podobne zdanie, ale sensowniej przedstawione można przeczytać tutaj http://www.filmweb.pl/topic/1052446/%C5%BBeby+odda%C4%87+dobrze+klimat+filmu%2C+ trzeba+bardziej+rozbudowa%C4%87+otoczenie%2C+fabu%C5%82%C4%99+i+postaci.html

Dla mnie to film smętny, nudny i bardzo dobry, zwłaszcza w kwestii świata przedstawionego. :)

Khaosth

No dokładnie. Poza tym info czy też sugestia, że jest coś z Tobą nie tak, bo to czy tamto Ci się nie podoba (najłagodniejsze wersje to "nie rozumiesz", "brak Ci wrażliwości")jest od czapy - ludziom podobają się różne rzeczy. Mnie Gatacca ujęła włąśnie tym powolnym tempem, muzyką i naturalnie wizją świata. Kurdeee, tłumaczenie filmów mnie jakoś odstręcza - tak ja tłumaczenie sztuki w ogóle. Jakaś nienormalna jestem?

ocenił(a) film na 10
zaraz_wracam

mi głupio przyznac ale sie wzruszylem na koncu i to kilka razy jak se przewinalem koncowke:P cos pieknego tem film