Gdyby ściany mogły mówić 2

If These Walls Could Talk 2
2000
7,5 2,5 tys. ocen
7,5 10 1 2528
7,5 2 krytyków
Gdyby ściany mogły mówić 2
powrót do forum filmu Gdyby ściany mogły mówić 2

Ewolucja tolerancji wobec miłości kobiety do kobiet na przestrzeni trzydziestu kilku lat.I mam go na DVD !!!!!

ocenił(a) film na 9
Ewako

Bardzo dobry film, o roznych obliczach milosci kobiety do kobiety... wzruszajacy, sklaniajacy do refleksji i zabawny momentami. Dla mnie bomba Rowniez moge sie pochwalic posiadaniem do na DVD, dzieki czemu moge wracac do niego w kazdej chwili :)

ocenił(a) film na 9
Ewako

Obowiazkowa "lektura" dla wszystkich homofobów w tym kraju !!! Świetny !!!

Ewako

a czy bylaby mozliwosc, otrzyania kopii tegoz filmu?? z gory dzieki za wszelkie informacje.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
arche__mania

film dobry i ciekawy. Pozwala w pewnym stopniu zrozumieć tę dziwną miłość.

ocenił(a) film na 10
Ewako

Dla mnie obejrzenie tego filmu było niesamowitym przeżyciem. Zabrała mnie na niego moja przyjaciólka les, ponieważ chciała mi pokazać na czym może polegać miłość dwóch kobiet... jak na prawdę wygląda... że sex nie jest w tym najważniejszy, że są uczucia. Pierwsza nowela doprowadziła mnie szczerze do łez.... ludzie potrafią być bez serca, aż chciało się krzyknąć "zostawcie ją w spokoju"!!!! "To są jej figurki... nie macie prawa!!!" Ale takie bywa życie.

Do9skonale poprawił mi też humor ostatni epizod... wożeniespermy samochodem z prędkością naćpanego emeryta :D No i słowa "Może cieśle... Jezus był cieślą" :D

Polecam na każdy humor... pomaga myśleć

adamikus2

film genialny!! świetny!! cudowny- no duzo mozna by było mówic i co jest niesamowite w tym filmie to, to że ukazuje zarówno dramat jak i naprawde śmieszne sytuacje. Miłość, zaufanie, przyjacielstwo oraz szacunek- to jest własnie związek...

adamikus2

owszem, film ciekawy i przedewszystkim pouczajacy. ogladalam 3 razy, choc na pewno jeszcze nie jeden raz wroce (chociazby dla boskiej Chloe;)

ocenił(a) film na 6
hej_ka

Nom Chloe była genialna, podobna do Mackulin Cilkin czy jak to się pisze imie Kevina, kurcze była taka chłopięca, bez makijażu (chyba), strasznie mi się podoba można się zakochać, no a normalnie ta aktorka totalnie nie w moim typie... z początku myślałem, że to troche gejowskie, że to mi się podoba, no ale teraz odbieram to jako coś naturalnego, miłość między dwojgiem ludzi jest czymś pięknym, a jeżeli społeczeństwo mówi Ci, że możesz kochać tylko osobę przeciwnej płci, to pieprz to społeczeństwo.
Ten film nie tyle uczy tolerancji co oswaja nas ze zjawiskiem homoseksualizmu, jako facet lesbijskie kino pod względem estetycznym mogę przełknąć tak gejowskie dałem radę dopiero niedawno, mam jednak takie same odczucia. Z drugiej strony nie podoba mi się to całe zjawisko marszów równości i obnoszenia się z homoseksualizmem, które staje się coraz głośniejsze. Najbardziej wkurzający jest wizerunek geja - cioty, który stał się stereotypowym obrazem homo, jeszcze to gadanie 'heteryk' to 'heteryk' tamto. Zdaje sobie sprawę, że wielu ludzi takimi jest i nie umie tego zmienić, ja z kolei nie umiem zmienić, faktu, że mi się to nie podoba. Podział na homo hetero również mnie razi, powoduje to tylko formowanie się frontów i walnął walkę. Czemu się szufladkować? Ponoć każdy z nas jest Bi.
Tak jak kobieta, w której się zakochasz(pisze do panów) i ona pięknieje w oczach, tak i miłość, może przełamać barierę płci, wystarczy odwaga by się przyznać przed samym sobą. Osobiście wolę kobiety, ale mówię tak bo jeszcze nigdy nie widziałem mężczyzny który by mi się podobał, Chloe w tym filmie była chyba najbliżej;)

ocenił(a) film na 9
Hilarious

Film mi się bardzo podobał, no ale twoja wypowiedź;) hmmm pierwszy facet który tak "normalnie" wypowiada się na temat takiego filmu. Pozdrawiam-pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
maxi84

absolutnie genialny. wzruszający, dający do myślenia, nakłaniający do toleracji. świetny pomysł z ukazaniem zjawiska na przestrzeni wielu lat. 9/10

ocenił(a) film na 8
Hilarious

Hilarious , Twoja wypowiedz mnie zatkała . Bardzo podoba mi się Twoje podejście do tego, nie spotkałam chyba nigdy faceta który widział by to w taki sposób :)) .

A co do filmu, to jest jeden z najlepszych filmów o tematyce les jaki widziałam . Więcej takich produkcji.

Anna_

Zgadzam się, film zapada w pamięci, a widziałam wiele o takiej tematyce i w mojej opinii jest jednym z lepszych.