Gdyby ściany mogły mówić 2

If These Walls Could Talk 2
2000
7,5 2,5 tys. ocen
7,5 10 1 2528
7,5 2 krytyków
Gdyby ściany mogły mówić 2
powrót do forum filmu Gdyby ściany mogły mówić 2

obejrzałam gdyż po ocenie sądziłam, że będzie to warte uwagi jednak to były nudny film być może dlatego że nie toleruję homoseksualistów

ocenił(a) film na 9
Becia_9

Oj, jakże mi przykro, że zmarnowałaś czas Becia, "gdyż" to taki nudny film...zacznij może, jeśli jesteś w stanie dostrzegać człowieka ? Homoseksualiści tez sa wśród nas, zdarza się w najlepszych rodzinach (nie mialam oczywiscie na myśli, twojej...)

savage

"zdarza się w najlepszych rodzinach", czyli co? to jest złe, brzydkie i passa ale każdemu może się zdążyć?

savage

A Ty dla odmiany zaakceptuj fakt że coś się komuś może nie podobać. Napisała wyraźnie że nie kręcą ją homo no i co w tym złego? Musi się podporządkować, bo Wam się tak podoba? I Wy beczycie o wolności(sic!) - kompletny idiotyzm. ;)

Becia_9

Każdy ma prawo do własnej opini ale Beciu_9 , miłość zawsze będzie pozytywną emocją, więc chyba to jest najważniejsze :).

ocenił(a) film na 9
Becia_9

a odpowiedz mi prosze po pierwsze - po co oglądałaś ten film skoro nie trawisz homo, po drugie - co było w nim nudnego?! był wzruszający,zwłaszcza pierwsza i trzecia historia,dosyć dynamiczny,bo w 20 minut każda historia została opowiedziana,wiec co w nim nudnego? zapewne nawet nie odpowiesz,ale taka rada na przyszłość - zanim zaczniesz oglądać film,to spójż na opis i ZASTANÓW SIE czy napewno chcesz obejżeć taki film,a nie zaśmiecasz po seansie filmweba absurdalnymi spostrzeżeniami

Shrodis

Nie pojmuję dlaczego dyktujesz jej co ona ma robić? Zastanów się, nie zaśmiecaj wątku... Co to u licha ma być? Jesteś jej ojcem, matka? Ty sama oglądasz wyłącznie filmy o lesbijkach? Nie zdarzyło Ci się obejrzeć jakiegoś filmu o hetero i określić go jako nudny?

Jesteście tak uczulone na swoim punkcie, że niedobrze się robi. Każdy musi Was zaakceptować, nie można nawet napisać że film jest nudny. Kompletny kretynizm.

Nie przeniknie do Twoje świadomości fakt, że na tym świecie poszczególni ludzie nie akceptują miliarda rzeczy; jeden nie trafi hetero (tak, takich też znam), drugi homo, trzeci zupy owocowej, czwarty szpinaku itd. Twoja orientacja to wyłącznie Twoja sprawa inna osoba może tego nie akceptować i ma do tego takie same prawo jak Ty. Na tym polega wolność.

ocenił(a) film na 9
Mrok

nas? o kim mówisz? czy ja napisałam gdzieś jakiej jestem orientacji że mnie do czegoś przyporządkowałeś?

ja nie uważam że filmu nie można uznać za nudny,tylko prosiłam o argumenty jednoczśnie przedstawiając po krótce swoje. Co do filmów o tematyce homoseksualnej,to nie wiem jak Ty,ale ja czytam opisy,i jeśli np film jest komedią romantyczną albo ma tematyke która mi nie odpowiada to nie oglądam po prostu,bo takie filmy są poza kręgiem moich zainteresowań i po obejrzeniu zawsze uważam że to była strata czasu,tak więc najpierw czytam co to za film,potem oglądam jeśli stwierdze ze mnie zainteresował. A nawet jeśli trafie na coś przypadkiem,i w połowie stwierdze ze jest to nudne/niesmaczne,to wyłączam i nie oceniam. Moje podstawowe pytanie brzmi-po co oglądać coś,czego sie nie trawi?

Shrodis

Opinie na filmwebie to często jedna, a rzeczywistość to druga strona medalu.

ocenił(a) film na 9
Mrok

twój komentarz ma się nijak do tego co napisałam i nie odpowiada na moje żadne pytanie.

Shrodis

O.K. od powiem Ci jak prostemu rolnikowi który orze na ugorze.

>Moje podstawowe pytanie brzmi-po co oglądać coś,czego sie nie trawi?

Po jajco.

To ktoś nie jest wegetarianinem nie oznacza to automatycznie, że nie może wejść do knajpy która serwuje takie dania, spróbować i pokręcić nosem.

To jest wolny kraj i KAŻDY nie tylko homoseksualiści może robić co chce. Jak ma ochotę to może obejrzeć film o homoseksualistach, może się on jej nie spodobać i może do k&rwy nędzy(!) napisać tutaj, że ten film się jej nie spodobał. MOŻE też przy tym wszystkim NIE tolerować homoseksualistów.

Teraz dociera do tępego łba?

ocenił(a) film na 9
Mrok

Ale jeśli ktoś jest dumnym wegetarianinem, to nie wchodzi do knajpy z mięsem,a nawet jeśli do niej wejdzie,i przejrzykarte dań,nie zamówi dania mięsnego, i dokładnie tak samo jest z filmami,skoro jest napisane że film jest o czymś czego nie trawimy,to go nie tykamy.

PS. Patrząc na to jak obrażasz człowieka bo sie z czymś nie zgadzają,to nie piszesz do mnie jak do prostego rolnika,tylko JAK prosty rolnik którego nie stać na odrobine wysublimowania w wypowiedzi.

PS2. wolność wolnością,po co w takim razie robimy coś czego nie lubimy i jeszcze zalewamy źalem obcych ludzi na forum?to raczej sado-masochizm a nie wolność.

Shrodis

W punkt !

ocenił(a) film na 8
Becia_9

ale ciacho ci sie podobalo, beciu_9?? ;)) pomysl ze homosexulaisci tez kompletnie cie nie trawia :) to zmienia postac rzeczy. powodzenia.

sonnentor_filmweb

:) / a tak wracając do filmu to dla mnie pierwsza część najlepsza

ocenił(a) film na 6
Becia_9

e tam, zwykły troll, pewnie zakompleksiona nastolatka..

A_Lest

już prędzej stara konserwatystka

ocenił(a) film na 8
Becia_9

nie toleruję homoseksualistów..... no, rzeczywiście, nieźle, Polska w XXI w.
No więc zapewne mojego komentarza też nie stolerujesz ponieważ jestem les, co mnie bardzo cieszy :) i film jk dla mnie po prostu genialny i obejrzę go zawsze gdy będę miała na to okazję.

ocenił(a) film na 8
agapoem

Nie będę pisać nic wielkiego oprócz wyrazów pogardy dla ludzi typu becia i przybijam piątkę agapoem! :)

ocenił(a) film na 8
ula_van_gogh

piątka przybita :)

ula_van_gogh

Ja tam trawie homoseksualiistow, ale z tolerancja to bywa, ze najwiekszy problem maja jej piewcy. Co widac w tym watku.

ocenił(a) film na 8
aququ

Ale wybacz, ja nic o tolerancji nie mówiłam bo nie będę tego robić jak mówi się o mojej orientacji w ten sposób i używa słów "trawić" czy "nie trawić". Nie macie co nie trawić, bo to nie jest coś co powinno was interesować: z kim ktoś jest, z kim sypia. Jesteś hetero? To bierz swojego chłopaka/ dziewczynę, bądźcie szczęśliwi i nikogo na dobrą sprawę to nie obchodzi. Ale jak już homoseksualiści to trzeba "trawić".

ula_van_gogh

Posiadanie pogladow na tym polega, a wolnosc na prawie do ich indywidualnego wyrazania. Nie ma przeciez przymusu (chociaz niektorzy by chcieli) by je wyrazac w sposob jaki TY bys sobie zyczyla. Homoseksualisci skadinad wyrazaja swoje poglady w sposob czesto o wiele trudniejszy do akceptacji, np ostatnia i nie tylko ostatnia Parada.

ocenił(a) film na 8
aququ

rozmowa dotyczy filmu, nie zaś parady czy nie parady. Może lepiej nie odbiegać, aż tak daleko poza temat, bo zaraz zrobi się licytacja osób o orientacji hetero, a homo. Jeżeli zaś już ktoś sięga do parady to ja powiem: wiele lesbijek i gejów nie podpisuje się pod formą w jaką się ją tworzy więc spychanie wszystkich do jednego worka to kolejny objaw, rozpowszechnionej w tym kraju, nie tolerancji. Pozostawmy tą konwersację na poziomie pomimo tego, że ktoś tam trawi, czy nie trawi. Ja ma problem z trawieniem niech się uda do lekarza, przepisze jakieś leki i będzie po niestrawności

ocenił(a) film na 8
agapoem

Tak, każdy ma prawo do swoich poglądów, faszyści, skini etc.? jeżeli poglądy kogoś nacechowane są ignorancją i krótkowzrocznością oraz brakiem szacunku dla drugiego człowieka to wtedy ta wolność poglądów nie niesie ze sobą niczego budującego i wartościowego. Brońmy wolności tych poglądów, które nie uderzają w drugiego człowieka za to jaki jest. Ja rozumiem, nawet osoby niepełnosprawne są dyskryminowane, ale z tego typu poglądami się walczy, a nie popiera wolność poglądów pod hasłem, każdy ma prawo do swojego zdania

agapoem

ale poglądy nie muszą być budujące i wartościowe, poza tym przypisywanie im tego typu przymiotów jest trochę bez sensu ze względu na brak obiektywizmu. To co dla Ciebie jest budujące dla kogoś innego może być zgoła inne;) Jak powiedział Wolter " Twoje poglądy są mi obce, ale zrobię wszystko byś mógł je wyrażać'. Nie bronię skinów i innych takich, ale nie mozna odmawiać im prawa do wyrażania swoich poglądów, choćby po to, żeby tacy ludzie jak Ty mieli na czym kształtować swój światopogląd.

ocenił(a) film na 9
Czerwona_azalia

poglądy poglądami,mogą je mieć,nawet powinni,bo świat byłby nudny,byleby swoich idei nie wprowadzali w życie bo to już jest szkodliwe i na to pozwalać sie nie powinno ;)

agapoem

skorzystam z okazji by sie podpisac pod ta wypowiedzia :D

aququ

>Ja tam trawie homoseksualiistow, ale z tolerancja to bywa, ze największy problem maja jej piewcy. Co widać w tym wątku.

Trafne spostrzeżenie.

ocenił(a) film na 6
Becia_9

Film jest po prostu nudny i uważam tak pomimo, iż nie mam problemów z samym sobą i tolerancją a lesbijki "trawię" wręcz wyśmienicie, ocena mocno zawyżona, dla mnie jeden z gorszych filmów w tej tematyce

Becia_9

To po cholerę oglądasz filmy o homoseksualistach?

Becia_9

Wszyscy homoseksualiści są pewnie załamani że nie toleruje ich taka wybitna jednostka jak ty.

ocenił(a) film na 3
breton1

masakra ludzie! Zrozumcie, każdy ma prawo do własnego zdania, każdy ma prawo spostrzegać świat w inny sposób. Pogardzając moją wypowiedzią jak i mną samą chcecie pokazać że jesteście ludźmi tolerancyjnymi? Wyszło całkiem odwrotnie.

ocenił(a) film na 8
Becia_9

hahahahaha :D a to dobre :D
Hmm... czyli np. jeżeli ktoś nie toleruje murzynów i zwróci mu się uwage na jego błędne myślenie, to w Twojej opinii okazuje się brak tolerancji?? albo gdy ktos nie toleruje Żydów?? No, nie powiem, bardzo wygodna filozofia, sama ja wymyśliłaś?
Mamy juz taki wiek i taką świadomość pewnych spraw, że nie tolerowanie kogoś z uwagi na orientację sexualną, kolor skówy czy wyznanie świadczy o płytkości myślenia.
Uważasz, że powinno się takich ludzi z takimi poglądami jak Ty głaskać po główce?
Tak, każdy ma prawo do własnego zdania ale wykazałabyś się minimum mądrości i kultury osobistej zatrzymując to zdanie dla siebie. Jeżeli jednak głosisz je na forum, to oczekuj, że ktoś na te Twoje filozofie życiowe na pewno odpowie.
Nie oczekuj tolerancji jeśli sama jej nie dajesz, a takie pglądy proponuję zapisywać w pamiętniku zamykanym na kluczyk zamiast się z nimi obnosić

ocenił(a) film na 3
agapoem

oj tam przesadzasz

ocenił(a) film na 8
Becia_9

mmm... no, nie wiem.
Ciekawa jestem co byś zrobiła gdyby Twoja przyjaciółka, kuzynka czy ktokolwiek Tobie bliski, powiedział Ci, że jest les??

Znam takie przypadki: nie tolerują i w ogóle. Gdy zaś pada informacja, że jestem les, a jestem osobą, którą baaardzo lubią to następuje
u nich proces zmiany postrzegania pewnych spraw.
Już nigdy od tych osób nie usłyszałam haseł typu: nie toleruję homoseksualistów :)
Życie wiele weryfikuje.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
agapoem

oj tam oj tam ;)

Becia_9

Dziewczyno, wyrażając publicznie poglądy, które ranią jakąś grupę sama wystawiasz sobie opinię i dajesz pretekst żeby torpedować Twoje wypowiedzi. To, że kogoś "nie tolerujesz" to Twoja sprawa i dziel się nią z ludźmi, którzy mają ochotę Cię słuchać a nie rzucaj tematem na forum, na którym możesz wiele osób urazić. Tak jak napisała wyżej agapoem, nikt tu nie okazuje Ci braku tolerancji tylko wykazuje błędne myślenie. Co jeszcze wysmażysz na forum? Że nie tolerujesz upośledzonych dzieci? To równie żałosne i płytkie