PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660758}

Gdzie jest Dory

Finding Dory
2016
7,1 81 tys. ocen
7,1 10 1 80605
6,5 33 krytyków
Gdzie jest Dory
powrót do forum filmu Gdzie jest Dory

Ktoś już wie, jaki PIXAR przygotował krótkometrażowy film, poprzedzający seans Dory?

lew890

Pisklak. Metraż pokazuje jak ptak ma pierwsze spotkanie z wodą.

ocenił(a) film na 6
LordVader345

Dzięki! I jak się ona prezentuje?

ocenił(a) film na 10
lew890

No właśnie wróciłem z kina i fantastycznie! Teraz postawili na rendering i symulację piasku, ale stop spoiler! ;D

ocenił(a) film na 6
DisneyPixarForever

To w takim razie jeszcze zapytam o właściwy film - porównywalny poziomem z pierwowzorem? :)

ocenił(a) film na 10
lew890

Nieprawdopodobne zwroty akcji, nie wiesz czego dokładnie się spodziewać, a rendering z każdym filmem coraz lepszy :D na Pixarze jeszcze nigdy się nie zawiodłem :)

ocenił(a) film na 6
DisneyPixarForever

No i właśnie dlatego zastanawiam się, czy należy Ci ufać, skoro jesteś aż tak bezkrytyczny ;)

ocenił(a) film na 10
lew890

Mój nick mówi sam za siebie ;)

ocenił(a) film na 8
lew890

Więc tak: ,,Pisklak" jest słodką i cudowna krótkometrażówką. Ma się wrażenie jakby wycięto frag, filmu przyrodniczego, tak bardzo momentami jest rzeczywista animacja ptaków, morza itd.
Jeśli chodzi o ,,Gdzie jest Dory?": to jest to bardzo fajna kontynuacja, myślę, że z o wiele większą głębią i przesłaniem niż pierwowzór.
No i w końcu mamy animowanego dr. House w postaci ośmiornicy Hanka ( Oj lubię tego cynika, który jednak ostatecznie ma te swoje 3 serca)
Drugoplanowe postacie też są spoko: Becia i Gerald wygrywają w cuglach ;)
No i w końcu wiadomo co się stało z rybkami co uciekły w ,,Gdzie jest Nemo?"

ocenił(a) film na 6
chili14

Bardzo dziękuję za tak obszerną wypowiedź. To jeszcze tylko dodaj - lepiej obejrzeć w 2D czy w 3D? :)

ocenił(a) film na 8
lew890

Ja oglądałam w 3D i jest spoko.

ocenił(a) film na 6
chili14

Dzięki!