Gdzie jesteś, Amando

Gone Baby Gone
2007
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 44039
7,1 27 krytyków
Gdzie jesteś, Amando
powrót do forum filmu Gdzie jesteś, Amando

ten film to jakies nieporozumienie... wiem, ze to tylko na podstawie ksiązki, ale boże! jak mozna odejśc tak bardzo od tematu! la mnie w tym filmie nie ma głównego tematu ksiązki, nie ma najwazniejszych dialogów, które nadały by zupełni inny sens filmu...
no i aktorzy... jestem fanką Lehane'a, mam jego każdą ksiązke i Affleck jesli chce reżyserować na podstwie jego książek powinnien je przeczytac! a nie wprowadza nas w świat białasów, którzy maja sie na za jakiś czarnuchów - bo takie miałam wrażenie ogladając film.
tragedia!
"Rzekę tajemnic" Eastwooda polecam, bo film dobrze nagrany i nie odbiega tak bardzo od ksiązki, ale to.. 1h i 50 minut zmarnowanego czasu

ocenił(a) film na 7
spoko_loozik

Niestety muszę się zgodzić,film w porównaniu z książką to kompletna porażka,no i jeszcze aktorzy grający parę głównych bohaterów-pomijając nawet ich grę są zdecydowanie za młodzi.U Lehane'a to postaci,które nie jedno już w życiu przeszły,z licznym bagażem doświadczeń, a tu jakieś dzieciaki,zwłaszcza irytował mnie casey affleck.zmarnowano dobry materiał na film.Miejmy nadzieję,że w sytuacja sie nie powtórzy w wypadku "wyspy skazańców",na którą czekam z niecierpliwością,w końcu za reżyserię wziął się sam scorsese

ocenił(a) film na 7
martha_23

I ja także się zgadzam, że film poszedł własną ścieżką, zupełnie odmienna od książki. Brak co drugiego książkowego wątku, a zrobienie ze Skandynawa Haitańczyka to już grube przegięcie. Książka 10/10, film niestety 4/10.