1,1 tys.
chce zobaczyć
Gears of War
powrót do forum filmu Gears of War

Gierka nawet spoko

użytkownik usunięty

Ale filmy na podstawie gier są słabe więc wątpie żeby było tu coś ciekawego. Zobaczymy

Ja bym się o słabizne nie bał. W końcu, dzięki Boguuu, nie zabrał się za to uwe boll.... nawet nie napiszę jego nazwiską dużą literą bo aż nie warto... Mam nadzieję, że reżyser Die Hard 4 poradzi sobie i utrzyma, panujący w grze klimat, bez którego ten film się obejść nie może. Nic tylko czekać :)

brzezinski_adam

Tylko jestem ciekaw czy będą ''Bersekerki'' itd. :]

brzezinski_adam

widziałeś chociaż jeden film Bolla, czy po prostu podążasz za tą ogólnoświatową falą krytyki, koleś ?

_Nameless_

Widziałem Bloodrayne, który był tragiczny, nie wspomnę już o drugiej części... Dungeon Siege był tak słaby, że wyłączyłem po 30 min oglądania. Szkoda mi tylko tych aktorów, którzy się tam znaleźli... Alone in the Dark także poniżej jakiegokolwiek poziomu oglądalności. Mówię oczywiście o filmach na podstawie gier komputerowych. Akurat ten gatunek filmów Uwe potrafi w sposób wspaniały zniszczyć. Co do innych jego obrazów się nie wypowiadam bo nie widziałem. I nie jestem Twoim kolesiem, także trochę szacunku proszę.

brzezinski_adam

na szczęście już większość producentów gier przekonało się do "talentu" Uwe Bolla i nie chcą mu praw do ekranizacji gier sprzedawać (np. Kojima).

brzezinski_adam

Masz racje, Dungeon Siege był strasznie słaby. Co prawda obejrzałem go do
końca, ale zaraz potem poleciałem do kompa i popisałem się pod petycją,
aby Uwe zakończył karierę. Co do filmu, grałem w grę, na kompie, a więc
walczyłem z Brumakiem w przeciwieństwie do konsolowców, i uważam ją za
genialną. Najlepsza gra w jaką grałem. Nie mogę się już doczekać filmu i
mam nadzieje, że będzie tak miodny jak gra, "sweet" przy aktywnym
przeładowaniu, czy "I-N-C-O-M-I-N-G" gdy szarańcza otaczała cię ze
wszystkich stron. Mi się fabuła w gearsie podobała i według mnie film
powinien mieć fabułę identyczną co film. Na pewno reżyser powinien
umieścić w filmie wszystkie sztandarowe sceny z gry: końcówki wszystkich
aktów, walkę z Brumakiem, Berserkerką czy pojedynek z Koopserem (scena
kiedy Koopser wpada do imulsji, wyskakuje, a jego zwęglone odnóża o włos
mijają Marcusa, który z kamienną twarzą stoi jak gdyby nigdy nic -
najlepsza scena w historii, taka kozacka, po prostu wspaniała pod każdym
względem).

zorbak

Tylko film przy tych elementach musiałby trwać z 4-5 godzin , więc wątpie że dadzą wszystko co jest w grze , mi najbardziej zależy żeby pokazać jak się będą ganiać z RAAM-em po pociągu :)

Rafal92

Oni tegi nie przerzuca na ekran tak jak bysmy chcieli, bo tego sie nie da :). Gra jest jedna, gre przezywasz,w grze sam sterujesz. Cholernie sie boje, ze oni ten film skaszania :/:/

Shagohad

Len Wiseman pokazał już, że kino akcji całkiem zgrabnie mu wychodzi, a 'Gearsy' musi lubić, w końcu gra zaliczyła podwójne cameo w "Szklanej pułapce 4". ;)

Baaad

Jak skopią ten film (i Kane & lynch'a na którego liczę) stracę nadzieję czy powstanie kiedykolwiek dobra ekranizacja gry...