Czy powstały jakieś filmy o funkcjonowaniu naszego cudownego kraju i wyłapywaniu AKowców po wojnie?
bardzo polecam Śmierć rotmistrza Pileckiego − widowisko teatralne Sceny Faktu Teatru Telewizji z 2006 w reżyserii Ryszarda Bugajskiego, tu masz link
http://www.youtube.com/watch?v=-2elOo6jii4
Ja natomiast polecam: "Pseudonim Anoda" http://www.youtube.com/watch?v=MeL0-AvEf4M
O Janie Rodowiczu pseudonim "Anoda" żołnierzu Szarych Szeregów i AK, który jak wielu innych swoje młodzieńcze lata poświęcił walce o niepodległość naszego kraju, od 16 roku życia aż do śmierci w wieku 26 lat. Ich postawa jest godna podziwu, o której nie wolno nam zapomnieć.
przychodzą mi na myśl takie tytuły jak Kanał, Przesłuchanie, Inka - nie wszystek umrę, czy też Hubal.
Dzięki za namiary. Właśnie skończyłem oglądać. Szkoda, że na filmwebie tego nie ma. Jednak już zgłosiłem co by do bazy dodać bo warto obejrzeć.
Najpewniej odrzucą, bo to teatr TV, nie film. Podobnie było ze "Śmiercią rotmistrza Pileckiego".
Mam nadzieję, że jednak się mylisz co do odrzucenia... Szkoda tego obrazu by było. Poza tym wybierając kategorię była opcja "film TV". Ok film to nie teatr ale Inki 1946 czystym teatrem też bym nie nazwał.
Inka i Śmierć rotmistrza Pileckiego już nawet były w bazie. Nawet sam dodawałem materiały. Potem to skasowano. No, ale zobaczymy.
W takim razie nie kumam dlaczego nie zrobią dodatkowego działu dla tego typu produkcji... Swoją drogą czy mógłbyś mi napisać ile oczekiwałeś na zatwierdzenie?
A wytłumaczy mi ktoś, co tu ma do rzeczy, czy to teatr telewizji, produkcja holiłucka czy amatorskie kino podwórkowe? Może po prostu "komuś" jest teraz nie na ręke reklamowanie POLSKICH filmów. W czasach, gdy na ulicę wychodzą ludzie z flagami lepiej jest przecież reklamować ścierwo przekłamujące historię o biednych, jak zwykle zresztą, żydkach (w roli głównej: doktor profesor Stuhr z domu Feingold). POLSKIE filmy najlepiej - o proszę, wykasować z bazy, no jak film jest bardziej znany to ewentualnie tylko popsuć statystyki. Ciekawe, pewnie użytkownicy zaczną zaraz znikać z forum w niewyjaśnionych okolicznościach.
Chodzi o to, że w bazie filmwebu umieszczamy wyłącznie filmy i gry video. Teatrów TV nie umieszczamy. Taki to już ten portal i takie jego prawa.
Odrzucone bo "spektakl telewizyjny". Szkoda. Sądzę, że kolejną "zakładkę" nie jest tak trudno wykonać (w uproszczonym języku to piszę oczywiście) a i nakładów finansowych potrzeba na to zero. :/ Poza tym co do tego co napisałeś. Teatrów TV się nie zamieszcza... No ok bo byłoby miliony różnych wersji ale czy Inkę 1946 można uznać za typowy spektakl? Nie sądzę. Na deskach nie wystąpili. Dla mnie to jest bardziej jak film TV. Zakładka Serial TV czy TV jest więc nie rozumiem w czym problem.
Ze wszystkim się zgadzam. Nie wiem, czym kieruje się redakcja filmweb. W sumie zezwolili na umieszczanie gier video.