Ostatnio unikam polskich filmow, bo mi sie zwykle nie podobaja. Ten jest na prawde dobry. Swietnie zagrany, piekna scenografia i na prawde dobrze opowiedziana historia. Daje do myslenia.
Potwierdzam ! :)
Swietny film, milo sie naprawde oglada,
po tym jak ogladalem 'general zamach na gibraltarze' balem sie troche tego co moze mnie spotkac przy ogladaniu tego filmu.
Ale jeden i drugi to niebo a ziemia !
po tym filmie wyszedlem zaskoczony, poprostu jest dobry :) nie zauwazylem niedociagniec, swietne role, nie ma sztucznosci, realistycznie pokazane wszystko.
Polecam :)
Film przeciętny... powyżej co prawda poziomu tzw. "produkcji tvn-owskich", jednak gra aktorska i nie najlepszy montaż pozostawiają wiele do życzenia...
Jeśli mowa o aktorstwie, to bardziej przypominała teatr niż kino... sprawa uległa radykalnej zmianie dopiero po niemal połowie filmu gdy Generał Nil trafia do polskiego więzienia.
Beznadziejna rola (epizod) Wentantego Nosula wcielającego się w Bieruta, z drugiej strony na uznanie zasługuje krótki epizodzik Adama Woronowicz (sędzia SN), który nieco zaciera negatywne wrażenia.
Moja opinia nie jest pełna gdyż czas nagli a i tak ostateczna ocena należy do Was.
Pozdrawiam