Jest mi przykro i jestem zły ,że tacy Polacy jak Nil zostali zgładzeni przez innych polaków. Nie ma juz takich Patriotów w naszym kraju.Komuna wybiła naszych patriotów.Wiecie co jest najgorsze? NIkt nie rozliczył i juz nie rozliczy tych zbrodniarzy którzy zabili gen. Nila!
A, kto, komu zależy na Polsce nie jest zły ? Teraz mamy czas odbudować inteligencję,kapitał.Czas aby budować swoją tożsamość i dumę narodową.
''Jest mi przykro i jestem zły ,że tacy Polacy jak Nil zostali zgładzeni przez innych polaków.'' Polaków mówisz ... hmmm... to może zapoznaj się lepiej z faktami i zobacz jak miał naprawdę na nazwisko Różański :) kat Nila i Pileckiego. Kim był Berman szef UBecji w Polsce. Kim był Światło, Hummer, Wolińska, Szechter, Iwanowicz itd. samo żydostwo stalinowskie. 90 % UB to byli Żydzi. To są fakty historyczne, a nie fantazja więc proszę byś był świadomy i nazywał rzeczy po imieniu. W Polsce po 45 roku nie było polskiego rządu i nie Polacy tu rządzili. Tyle w temacie. A jeżeli podobał Ci się NIL to obejrzyj również wstrząsający film Bugajskiego pt. ''Śmierć Rotmistrza Pileckiego''. Jest na YouTube.
dok-ład-nie:) A emerytury wolińsks brała powyżej 3000 i to było kiedyś, kiedy 3000 bylo warte o wiele więcej. Długo by gadać zreszta...
Zgoda ale chyba nie ma wątpliwości, że również Polacy byli sojusznikami z Sowieckim okupantem. Polacy oczywiście tylko z nazwy bo skoro weszli w układ z ZSRR to im do Polaków daleko, po prostu oni sprzedali swoją duszę diabłu. I nie jest w tym najgorsze to, że naszym krajem nie rządzili Polacy tylko to, że wielu z nich się poddało okupantowi. Nie wiem jakie korzenie mają Kiszczak, Kania, Jaruzelski, Bierut czy Gomułka ale zakładam, że w późniejszych latach wielu Polaków rządziło krajem. I oni tak samo mają krew na rękach jak ci co wtedy zabijali w latach 40-50. Powiem więcej, ten dzisiejszy cały salon, politycy ma krew na rękach. Oni poniekąd hołdują zbrodnie Sowietów na polskich Patriotach bo skoro dziś prezydent Wrocławia, Dutkiewicz staje w obronie stalinisty Baumana i nazywa nacjonalistyczną hołotą ludzi, którzy krzyczeli na uniwersytecie to kim on do ch...a jest? Czy my żyjemy w wolnej Polsce skoro mordercy, sługusy systemu totalitarnego, członkowie PZPR są dziś bronieni, fetowani, mają wysokie emerytury, zajmują wysokie stanowiska państwowe, w końcu nadal są politykami i umoralniają nas w dzisiejszych czasach. I odnosząc się do założyciela tego tematu. Nie to jest najgorsze, że w latach 40-50 miały miejsce takie rzeczy, najgorsze jest to, że do dziś masa Polaków daje się oszukiwać tym sprzedajnym rządom i mediom i masa Polaków, zwykłych ludzi wierzy lewicowej propagandzie nazywając tamtych patriotów jak i obecnych faszystami i udając, że komunizm czy ludzie w nim umaczani to nic złego. A przykładów na to jest wiele, wyżej podany Bauman. Szymborska, która jak mniemam wypłynęła na szerokie wody dzięki układowi z komunom, wielu jej broni a przecież hołdowała zbrodniczy system i podpisała się pod listem, który skazywał na śmierć księży, Jaruzelski, dla wielu bohater, a przecież to za jego rządów zabijano nowe pokolenie patriotów. Przykro mi, że tak się dzieje w naszym kraju ale mam też nadzieję, że teraz w czasach spokoju odbudujemy prędzej czy później elity, patriotyzm, który pozwoli nam na to, żeby Polska była Polską.
Jarku, masz rację, było w tym także wielu polskich zdrajców z krwi i kości.
Czy polskie elity się odrodzą ? Nie chcę stracić na to nadziei, ale wiem jedno. Na pewno nie za naszego życia jak i nie za naszego życia w tym kraju będzie normalnie.
Kiszczak 90 lat nadal nietykalny. Jaruzelski to samo. I to najlepiej obrazuje jak strasznie silne wpływy i moc ma nadal stara UBecja. W głowie się to nie mieści. Wymiar sprawiedliwości w tym kraju to kpina, a obywatel bez pleców zawsze będzie zgnojony przez każdy jeden urząd w tym państwie, PRZEZ KAŻDY BO TAKA JEST ODGÓRNA DYREKTYWA.
Ja natomiast myślę, że jest jeszcze szansa, że dożyjemy tych czasów. Odradza się Ruch Narodowy, rok temu byłem w Wa-wie na Marszu Niepodległości i widziałem dziesiątki tysięcy młodych, wkurvvionych ludzi którzy kiedyś nie wytrzymają ciśnienia które narosło za sprawą kłamstw i medialnej propagandy. Jeszcze nas trochę za mało, rozmawiam ze znajomymi i rzadko który kojarzy jakiekolwiek fakty historyczne, studenci nie potrafią podać daty wybuchu Powstania Warszawskiego - to jest tragedia. Dlatego ja uświadamiam kogo mogę, często narażając się przy okazji na szyderę ale nie interesuje mnie pusty śmiech głupców. Właśnie Twoja bierna postawa i twierdzenie, że "za naszego życia nic się nie zmieni" może spowodować, że właśnie tak będzie. Nie wolno się poddawać - trzeba walczyć!!! 11 listopada zapraszam do stolicy!
To chwała ci za to :) ja też od lat uświadamiam kogo mogę, ale z moich obserwacji wynika, że człowiek póki nie dostanie w dupę to nigdy nie uwierzy takim jak my. Widocznie ludzie za mało dostali w dupę za czasów AWS i SLD bo jednym mądrym akcencie i wyborze Kaczyńskich na szefów państwa od razu ich zgnojono, a dzieci z wypranymi kolorowymi móżdżkami głośno i wyraźnie powtarzali jak debile.
''zabierz babci dowód, kaczafi, moherowa inkwizycja, karły, talibowie'' itd. itd. A dzisiaj zęby w ścianę bo sukces, w który uwierzyli, który im obiecał TuSSk przeobraził się w najgorszy od 20 lat koszmar. Brak pracy, perspektyw, podwyżki wszystkiego o 100 %, umowy śmieciowe, płatne do bólu studia. To teraz coś ich ruszyło, że coś jest nie tak. Tylko czemu dopiero teraz ?
Bo Polak mądry po szkodzie.
Pozdrawiam i oby więcej takich ludzi bo chyba już tylko nasze pokolenie 30 latków może coś zmienić.
I zmieni, jest nas coraz więcej. Jeszce będzie normalnie.... Również pozdrawiam.
nie naginaj proszę cię rzeczywistości. Fakty są bowiem takie, że UBecja była zinfiltrowana przez element Żydowski w 32%, stanowiska kierownicze w około 48%. To, że głównymi katami polskich patriotów byli Żydzi, nie pozwala na wyciąganie tak daleko posuniętych i ksenofobicznych wniosków. Dalece denerwuje mnie to mieszanie faktów historycznych z własnymi uprzedzeniami. To, że Żydzi denuncjowali Polaków w 1940 roku, skazywali ich na śmierć w latach 1947 - 1953, byli jedną z głównych sił politycznych, wspierających panujący reżim, nie przekreśla polskich aktów antyżydowskich, do których też należy się przyznać. Każdy tu ma swoje ciemne strony, nie można kategoryzować kogoś, tylko dlatego, że należy do jakiejś grupy społecznej.
W końcu jakaś wyważona wypowiedź, a nie megalomańska demagogia. W UB byli Żydzi, ale przede wszystkim to byli podli ludzie. Dlaczego w przypadku podłych Polaków nie podnosi się argumentu narodowościowego? Bo nie są obcy. Obcych łatwo jest odhumanizować. Stalin głupi nie był i doskonale rozgrywał niesnaski narodowościowe (tak jak niesnaski polityczne w Polsce rozgrywa Putin, a Maciarewicz doskonale mu w tym pomaga). Było to o tyle łatwe, że poziom intelektualny podległych społeczeństw wysoki nie był. Łatwo było napuszczać Ukraińców i Litwinów na Polaków i łatwo było wykorzystać obywateli drugiej kategorii w IIRP, czyli Żydów w NKWD czy UB. Kiedy przyjechałem do Rzeszowa na studia w 1990 roku przeraziła mnie nienawiść do Ukraińców i to nie wśród ludzi pamiętających tragedię wołyńską, ale wśród moich rówieśników. Wśród każdej narodowości znajdzie się ludzi, którzy bez skrupułów będą "ustawiać się życiowo" na krzywdzie innych. Jedni to zwykłe kanalie, a inni to ludzie słabi moralnie lub tacy, którzy ze strachu o siebie zrobią wszystko. W każdym narodzie znajdą się też idioci, którzy uwierzą w dowolną ideologię i w imię tejże, zdolni są do wszystkiego. Ludzie mają też naturalną(?) tendencję do obarczania za swoje niepowodzenia innych: Żydów, komunistów, wymagających nauczycieli,rząd, Aliantów, Murzynów czy niskie ciśnienie atmosferyczne. Dotyczy to zarówno osób jak i narodów. Polskich nieszczęść są winni Niemcy, Rosjanie, komuniści, sojusznicy, a nie ludzie rządzący II RP, nie rząd londyński? Sikorski i jego ekipa skupiona głównie na zwalczaniu piłsudczyków, zamykający ich w obozie internowania w Szkocji? Anglicy i Francuzi nas zdradzili? Interwencja w obronie Polski nie leżała w ich interesie. Już widzę polską odsiecz gdyby pierwsze uderzenie poszło na Zachód. Sojusze polityczne zawiera się by wspólnie coś ugrać - taka grupa zakupowa o większej sile negocjacyjnej,a nie po to by jeden nadstawiał tyłka za drugiego. Ludzie nie są tylko źli ani tylko dobrzy, a na pewno nie zależy to od narodowości. Ludzi są przede wszystkim egoistami. Dlatego śmieszą mnie proste argumenty narodowościowe. Są one zwykłym pójściem na łatwiznę w analizie sytuacji i pozwalają podjąć szybka ocenę. My - oni. W bliźnim, złym czy dobrym, najpierw należy widzieć człowieka z jego słabościami, a to jakiej jest narodowości może mieć wpływ na jego postawę w określonych okolicznościach, ale nie powinno determinować jego oceny. Jestem za prawdą historyczną - UB w dużej mierze oparty był na Żydach, ale nie uogólniajmy. Zresztą sam reżyser zasugerował to sceną w celi więziennej - są dobrzy i źli Żydzi, są dobrzy i źli Polacy. Nacjonalistyczne czy religijne wycieczki, to tylko sianie nienawiści. Rozumiem polska megalomanię, bo byłem nią karmiony w szkole. Tak samo jak zrównaniem patriotyzmu z walką zbrojną. Nikt w szkole nie mówi, że patriotyzm, to prozaiczna uczciwa praca, zdobywanie wykształcenia, przestrzeganie prawa, płacenie podatków, praca społeczna, stawianie interesów ogółu ponad swoje korzyści oraz współpraca z innymi, także o odmiennych poglądach, ale dla dobra kraju. To my jesteśmy sobie winni wszelkich naszych niepowodzeń: rozbiorów, przegranej II WŚ (tak, tak przegraną) itp. Siły zewnętrzne wykorzystały tylko naszą słabość i trudno się im dziwić.
Aha, dodam jeszcze tylko tyle, że niższe warstwy funkcjonariuszy UB to owszem, byli Polacy. Ze wszystkich postaci, moim skromnym zdaniem najbardziej podły jest przypadek Józefa Światło. Żyd czy nie Żyd, facet skazywał na śmierć setki osób, po czym nagle wyraził skruchę po wyczuciu koniunktury politycznej, a teraz niektórzy starają się go rehabilitować. Niesamowity jest ten kraj...
No Światło był Żydem, do spółki z Różańskim również Żydem. Dwoma najgorszymi bestialskimi katami. Był jeszcze sędzia Widaj ( to mógł być Polak ) który zawsze wydawał tylko wyroki śmierci. Należy także pamiętać o Bermanie szefie UB, który był dziadkiem Marka Borowskiego niegdyś SdPL. Żaden z nich nie został rozliczony. Polecam wstrząsający dokument Humer i inni. Poza tym taki Kiszczak i Jaruzelski ( Polacy na pewno, ale agenci od zawsze obcego wywiadu ) są nadal nieformalnymi bossami ''polskiego'' wymiaru sprawiedliwości i nadal rządzą tym państwem i są nietykalni.
Ps. Żydzi zaczęli już swoją eskalację prześladowań względem Polaków już w 44 roku.
Ja nikogo nie wrzucam do jednego wora. Nie potępiam Żydów jako, że są Żydami, a mam pretensje do konkretnych ludzi, lub instytucji. Nienawidzę Syjonistów bo to nic innego jak teraźniejsi Naziści. Nienawidzę też Żydów stalinowskich i ich rodzin i ich całej spuścizny bo jest nią przesiąkniętych stanowczo za dużo Polaków lub młodych Żydów mieszkających w tym kraju.
Natomiast bardzo szanuję Żydów od Wyznania Mojżeszowego czyli prawdziwych i naprawdę spoko Żydów :)
Z pierwszym akapitem twojej wypowiedzi ciężko się nie zgodzić, z tą jednak uwagą, że wg mnie, pomimo iż Jaruzel i Kiszczak są nietykalni, to wątpię, żeby rządzili polskim wymiarem sprawiedliwości. Oni po prostu inteligentnie umaczali obecne elity w swoich przekrętach w ten sposób, żeby nikomu przy władzy przez myśl nie przeszło spróbowanie pociągnięcia ich do odpowiedzialności, bo przy okazji pociągnąłby też sam siebie. Swoim sprytem i bezwzględnością zapewnili sobie spokojny byt do końca życia. Smutne. W tych okolicznościach za sukces mogę uznać wyrok w zawiasach dla Kiszczaka.
Co do Żydów, masz rację, w początkowych latach komunizmu był to element wyjątkowo antypolski, to byli ci sami ludzie, którzy kolaborowali z komunistami w 1940. Nie pasuje mi tu jednak słowo nienawiść. Wg mnie jest za mocne i łączy się nieco z niezrozumieniem i strachem przed przeciwnikiem.
Tak, masz rację boję się Syjonistów bo to najgorsze potwory jakie łażą po tej ziemi.
Dopóki nie zrozumiemy że nadal mamy żydokomunę w naszym kraju, niewola zwykłego szaraczka będzie trwać. Nie mam zamiaru być niewolnikiem tego zbrodniczego systemu. Chcę normalnej, wolnej Polski bez żydokomuny. Bez Tusków, Millerów, Pawlaków, Palikotów, Grodzkich, Biedroniów, Niesiołowskich, Kiszczaków, Jaruzelów, Wajdów, Kutzów, Kaczyńskich i innych pozostałości po PRLu, który de facto nigdy nie upadł. Chcą zachować status quo. Może wreszcie czas wyjść na ulicę, zrobić burdel, zrobić rewoltę. Dlaczego nie doczekaliśmy się własnej rewolucji w 1989? Jaruzelski i Kiszczak powinni skończyć jak Ceausescu. Gdybyśmy mieli kogoś pokroju Pinocheta, okupacja komunistyczna nigdy by się na dobre nie zaczęła. No ale wiadomo, że kto niewygodny, tego od razu mordują. Nie uwierzę w samobójstwo Petelickiego. Nigdy. W samobójstwo Leppera także, chociaż on akurat raczej nie był szkodliwy. Petelicki w PRLu przez ponad 20 lat pracował w MSW. Był bogaty w wiedzę o swoich byłych opozycjonistach, a obecnie rządzących, jak nikt inny. Pewnie miał na nich tyle teczech, że ja pier@ole. Dlatego właśnie go wykończyli. Z czasem zaczną eliminować kolejnych...
Widzisz, w Czechach mieli Havla, my UBecką kukiełkę Bolka. Ot i cała filozofia. W całym post bloku wschodnim zrobiono dekomunizację, u na s nie. Widzę, że nie lubisz Kaczyńskich ( już teraz tylko jest Jarek niestety ), ok, możesz mieć swoje powody. Ale pamiętaj proszę, że ci ludzie mimo iż także z PRLu nigdy nie działali na szkodę Polski i nigdy nikomu nic nie ukradli jak cała reszta tego UBeckiego towarzystwa. A kiedy rząd Olszewskiego chciał rozliczyć w 92 roku całą agenturę to zrobiono zamach stanu i nie udało się tego zrobić. Kiedy PiS doszedł do władzy znów podniósł się lament żydo-UBecji i trzeba było uruchomić machinę do niszczenia vide jak za komuny. Zniszczono ludzi i patriotów. Zrobiono z nich faszystów, psychopatów i straszono państwem policyjnym. Straszono wszystkim tym czego nie było, a co jest za rządów pierd olo nego PO i innych śmieci. Co do samobójstw to trzeba naprawdę tępym debilem by wierzyć prokuraturze, że to samobójstwa. Ciekawe, że wieszali się zawsze ci, którzy obnażali sekrety WSI i agentury SB. Przypadek prawda ? Żyjemy w strasznym państwie, państwie antypolskim i anty obywatelskim. Tu każdy urząd jest przeciwko tobie, każdy sąd, wszyscy. Strach tu żyć, a uciec nie ma dokąd. Tu jest mój kraj, tu chcę żyć, tu chcę o niego walczyć. Jeszcze przyjdzie czas rozliczenia. Musi dojść bo ludzie są tak zgnojeni, że w głowie się to nie mieści, ale tego publiczna TV nie pokaże. Trzeba szukać głębiej, a to jest zbyt trudne dla przeciętnego Polaka.
To że nie lubię Kaczyńskiego to wina jego poglądów. Mało w tym jego programie prawa i sprawiedliwości, no ale nie o tym. Co do tego co napisałeś to racja. Żyjemy w państwie zepsutym i chorym. Zbrodniarze komunistyczni nie rozliczeni, a nawet więcej, dostają sowite emerytury i zapraszają ich do TV (W Tomasz Lincz na żywo był kiedyś Jaruzel). Byli działacze PZPR zasiadają w sejmie. Oleksy, Miller i Cimoszewicz byli premierami. Olek był prezydentem. Rzygam na PRL II.
To fakt. Same najgorsze ku rwy żydo-POst UBecko PZPRowskie. Groza. I zauważ, że same autorytety najczęściej :D jak poza tym tylko w POlszy są możliwe takie rzeczy, że UBecki kapuś i elektryk, ciemniak i baran zostaje prezydentem, a drugi syn sowieckiego żydowskiego agenta, który nie miał studiów, a został prezydentem również i to dwukrotnie :D poza tym w tym kraju idziesz do pierdla za bułkę, za jazdę po pijaku na rowerze czy za niepłacenie alimentów :D a dzieci złodziejów szastają milionami na lewo i prawo i nikt nie ma prawa do nich podejść i zapytać się skąd mają takie pieniądze. Ty weź nie zapłać 3 groszy gdzieś to naślą na ciebie komornika. Wizja Orwella przy dzisiejszym niemieckim POlszkim landzie to ładne bajki na dobranoc.
1984 to niedługo będziemy mieć, albo i już mamy i to od dawna. Kasia Tusk kupuje sobie mieszkania i samochody za miliony a przecież ona tylko blog prowadzi :) Amber Gold, Petelicki, Lepper, afera Orlenu, Seksafera, afera hazardowa, afera z mostem Świętokrzyskim. Nie wiem czy w innym państwie jest więcej afer niż w Polsce, bo chyba tylko w USA. Nikt teraz nie powie o Wałęsie że to debil bo przecież dostał Nobla i sam jeden obalił komunę. Jedyne co on obalił to flaszkę z Kiszczakiem jak wiadomo. Przyjdzie dzień że PZPR-owcy i inne Tuski pójdą siedzieć. Na bardzo, bardzo długo.
Zapewniam Cię, że w każdej zgniłej demokracji jest duża liczba afer. Sęk w tym, że my nie dość, że mamy demokrację czyli jeden z głupszych systemów w dziejach to jeszcze mamy agenta na agencie i zdrajce na zdrajcy. Oficjalnie większość historyków mówi, że PRL to było państwo satelickie ZSRR, czyli po prostu zdrajcy rządzili. No więc jeśli Ci sami historycy twierdzą, że postkomuna tak naprawdę rozdaje karty w Polsce (ludzie wywiadu wojskowego głównie) to po prostu zdrajcy dalej rządzą. No a co mogą robić zdrajcy? Mogą robić dobrze wrogom Polski czyli krajom, w których rację stanu wpisana jest słaba Polska albo całkowity jej brak. Jest kilka takich krajów ale od wieków na prowadzenie wysuwają się dwa żywioły - rosyjski i niemiecki. Nic się nie zmienia od wieków. Dzisiejszy rozkład III RP przypomina mi rozkład RON w XVIII wieku, panowanie Sasów, Poniatowskiego, po prostu syf, kiła i mogiła i zajmowanie się 'obiadami czwartkowymi' zamiast zbudowaniem silniej armii czy utworzeniem mądrego prawa, krótkiego i sprawiedliwego prawa oraz wprowadzenie niskich podatków.
Pamiętaj, że kto czerwony ten nie-Polak! Z resztą wśród kadry kierowniczej ubecji wówczas wtedy byli polscy Żydzi. Stalin bardziej ufał nim niż Polakom w tej materii, wiedział, że Żyd-komunista to podwójna dawka nienawiści do Polaka-katolika-patrioty spod znaku AK, gdyż do sporów światopoglądowych dochodzi tutaj nienawiść czysto rasowa.
Co za bohaterowie. Prawie 70 lat od zakończenia wojny będą walczyć z komunistami a kto nim jest to sami zadecydują. Nawet pod filmem o polskim bohaterze zbierają się i podpinają się pod takie postacie jak Fieldorf.