7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 33845
6,0 19 krytyków
Generał Nil
powrót do forum filmu Generał Nil

Su***syny powinni za to odpowiedzieć !!! Do dnia dzisiejszego nikt nie odpowiedział za śmierć tego bohatera narodowego jak i wielu innych, bestialsko zamordowanych, a oprawcy niewykluczone, że do dzisiaj żyją... I do tego jakiś pseudo polak śmie w innym wątku porównywać AK do gestapo, a najgorsze że takich idiotów jest coraz więcej, którzy uważają powstańców, cichociemnych i inne organizacje walczące z terrorem komunizmu za zbrodniarzy i bandytów. Pamiętajmy, że w wrześniu najechało nas dwóch okupantów.
Cześć i chwała BOHATEROM !!! PRZED GENERAŁEM NILEM BACZNOŚĆ !!!

deo0512

Jakie problemy są z nadaniem nazw ulic poświęconym takim bohaterom a co dopiero z sądzeniem katów i morderców.

ocenił(a) film na 9
deo0512

Palikoty, lewactwo i pejsaci "dzielnie" się przyczyniają do tego. Doszło do tego,że patriota dziś jest nazywany faszystą.

kumanKKS

Dlatego kuman jedyną nadzieją jest dojście do władzy jakiejś prawicowej partii tak jak u naszych braci na Węgrzech.

ocenił(a) film na 9
Blue Power

Stan ogłupienia narodu jest tak duzy,iż wątpie , że w najbliższym czasie ktoś dokopie platfusom antyobywatelskim.

ocenił(a) film na 7
deo0512

No cóż, wielu ludzi z tamtych lat zaszyło się za granicą i zrzekli się obywatelstw albo zostali ich pozbawieni i przyjęli inne.

ocenił(a) film na 7
deo0512

Ale kto powinien odpowiedzieć? Konkretnie, jaka osoba?

ocenił(a) film na 10
gadd

Dzisiaj mało komu uda się do nich dotrzeć z względu na zmianę nazwisk, ucieczkę za granicę (Helena Wolińska świetny przykład) lub brak chęci z strony naszego Państwa. Idealnym przykładem jest morderstwo księdza Jerzego Popiełuszki. Dwa lata temu w moim liceum miał wykład prof. Wojciech Polak, który bardzo dużo opowiadał o śledztwie i o tym, że tych co zlecili zabójstwo do dzisiaj nie ujętą, a zapewne dobrze się mają. Oprawcy którzy dokonali morderstwa dzisiaj cieszą się wolnością. Dlaczego? Niedopuszczalne jest, że byli komuniści mają wysokie odznaczenia Państwowe, które przyznawane są patriotą i zasłużonym Polakom. Dlaczego ? Polecam artykuł http://www.naszawitryna.pl/jedwabne_1070.html. Pozdrawiam

gadd

Jak chcesz to Ci poślę całą listę zbrodniarzy na priv.Dziś ich wnukowie,synowie o zmienionych nazwiska na rdzennie Polskie rządzą tym krajem.

deo0512

Jak to mają Panie kolego rozliczyć jak tutaj nadal żydokomuchy rządzą.Lewactwo trzeba wytępić najpierw i dojść do głosu musi jakaś prawicowa partia tak jak na Węgrzech.

ocenił(a) film na 8
Blue Power

A co to znaczy wytępić? Pewnie masz się za patriotę. Chcesz Polaków mordować? To już przerabialiśmy, o tym jest ten film właśnie. Niczego cie nie nauczył? Przykro mi z tego powodu. Śmierć generała przez takich jak ty idzie na marne.

abakumow

To jest film biograficzny,opowiadający o tym jaki los spotkał ludzi walczących za ten kraj.Czego więc miał mnie nauczyć??Chyba jedynie nienawiści do żydokomuchów,którzy mordowali bohaterów.Potomkowie tych ludzi dziś mają się dobrze,przykład Adam Michnik,a właściwie Aaron Szechter,syn i brat komunistycznych zbrodniarzy podpisujących wyroki na Polaków.
Po drugie nie napisałem mordować,tylko wytępić,czyli odsunąć od władzy oraz mediów.Pozbawić praw.
GW oraz TVN pluje na to co polskie.Lewactwo jest OK,ale Prawica to zło i trzeba ich unieszkodliwić bo są niebezpieczni.Taka jest ich gadka.Sobie poczytaj z jakich środowisk wywodzili się kaci Polaków,wszyscy przed wojną lub w czasie wojny byli związani z lewicowymi partiami,ale dla mediów i władzy niebezpieczni są ludzie z ONR czy MW.

ocenił(a) film na 8
Blue Power

Czego miałbyś się nauczyć z filmu?? Hmm... generał w czasie wojny walczył o wolną Polskę, sam to kilkakrotnie podkreślał. O to aby i Ty i ja, żyjąc w jednym kraju, a mając różne poglądy nie mordowali się tylko sobie dyskutowali. Ty natomiast pozbawiasz tu praw osoby o lewicowych poglądach w tym mnie. Ok nie chcesz mordować (dzięki za to), ale chcesz pozbawić praw, swoją drogą ciekawe jakich? Obywatelskich? Mam 27 lat, nie współpracowałem, no bo jak, moi rodzice to prawicowcy. Moje poglądy wynikają z własnych przemyśleń. Co ja mam np. wspólnego z komuchami? Nic. Więc czemu skazujesz takich ludzi jak ja na niebyt. Komunizm, to ekstremalna forma lewicy. Tak jak nazizm to ekstremum prawicy. Ty jak rozumiem nie chcesz jako prawicowiec być wrzucany do jednego worka z hitlerowcami, ale lewicowców wrzucasz do jednego ze stalinistami.
Nie chce tu też bronić Michnika, ale o ile się nie mylę gościu siedział w pierdlu za bycie w opozycji do komuchów których potępiasz więc nie bardzo kleje o co tu chodzi, i nie kminie też czemu piszesz że był bratem, czy synem zbrodniarzy, a jego to wina, że rodzinę miał do dupy? Swietłana Alliłujewa była córką Stalina, ale nikt nie winił jej przecież za zbrodnie ojca.

abakumow

Tak to jest jak komus sie marzy że zstąpi z nieba swiety Dmowski i odnowi oblicze ziemi. Przywróci przedwojenna jaśnie pańską Polskę w której związkowcy to warchoły a strajk to najwieksza zbrodnia przeciwko tym co dają zarobić na chleb (a nie poczuwają sie do wdziecznosći za to że maja robotę).

ocenił(a) film na 7
abakumow

Jeśli uważasz że Ideologia hitlerowska jest ideologią prawicową, to jedyne co jestem ci w stanie powiedzieć to ze ostro ci się popier... nie wiem co można powiedzieć o człowieku który swoje/nieswoje przemyślenia czerpie z wiadomych źródeł , pewien jestem jednak tego że człowiek taki nigdy nie stanowił i nigdy nie bd stanowił soli tej ziemi bez względu na to jaka sieczka semantyczna tkwi w jego głowie i co sam skąd inąd bez cienia rzetelności uważa na ten temat

Patrzę nie od dziś na to wszystko co dzieje się z moim narodem a raczej społeczeństwem i to co widzę napawa mnie po prostu smutkiem , przede wszystkim w obliczu tego ,o co przez setki lat walczyli nasi przodkowie ... cóż smutne tyle

Adam1234_filmweb

Zdajmy sobie sprawę z tego, że tak jak za próby wymordowania całych narodów nie odpowiada narodowy socjalizm ale rasizm w postaci skrajnej i wynaturzonej tak za zbrodnie stalinowskie w Polsce nie odpowiada socjalizm ale imperializm Związku Radzieckiego.
Rozsądni ludzie zdają sobie sprawę z tego, że Marks przewracał się w grobie widząc jaką polityke prowadzą władze republiki rad .

ocenił(a) film na 7
ullmayer

Marks filozofem był tylko i wyłącznie do pewnego czasu później już był rasowym ideologiem i politykiem który swoje ideały pragnął wprowadzać czy to się komuś podoba czy nie . Problem polega na tym że tym prawdopodobnie nie wiesz o czym pisał Marks i jak chory ideologicznie przedstawiał żywot. Trzeba powiedzieć jasno i wyraźnie że za całą machinę związku sowieckiego i następstwa z nią związane jest odpowiedzialny Marks ,nie mniej jak Lenin czy Stalin. Wcale nie musiał akceptować wszystkich poczynań związku radzieckiego, jednak próby jak to nazywasz wymordowania całych narodów były tylko i wyłącznie następstwem tego co było konieczne aby w oczach światłych socjalistów zaprowadzić ład na ziemi

abakumow

To dobrze, że nie chcesz bronić Michnika, bo naiwne jest twierdzenie, że fakt, iż był w więzieniu czyni z niego opozycjonistę. Chyba opozycjonistę do Solidarności. To był stały punkt programu SB żeby uwiarygodnić swoich agentów w oczach ludu. Rodziny się nie wybiera, ale większość czerwonych swą czerwień wyssała z mlekiem matki niestety.
Michnik rozpowszechnił tyle oszczerstw, kłamst, wylał tyle pomyj na niewinnych ludzi, że nie godzi się go bronić.

ocenił(a) film na 9
niepoprawny

Czasem siedzimy sobie z Adasiem, pijemy łiskacza i brechtamy czytając komentarze biedoty.
Tyle waszego, że sie spluć możecie :]
Nasze kamienice, wasze ulice.
Do roboty, samochód mi umyć, dostaniecie pieniążka he he

suszyMie

No fakt, zwykli ludzie mogą Adasiowi g..... zrobić. Chłopak się ustawił i reszta komuchów zresztą też. A Donald często tam do was zachodzi na łiskacza?

ocenił(a) film na 9
niepoprawny

Pan Premier jest zawsze mile widzianym gościem.
Podobnie jak Pan Prezydent Bolek, Pan Generał Wojciech i inne wielkie osobowości, które tyle dobrego zrobiły dla tego biednego kraju. Szkoda, że ciemny naród nie docenia naszej pracy.

suszyMie

haha, otóż to! To jest niewdzięczność po prostu. Ja tam zamierzam pieprznąć jakiś pomniczek z brązu przed chatą Panu Premierowi za aktywny wkład na rzecz budowy eurosocjalizmu w Polsce i poza jej granicami. Kochany tak poświęcił się tej idei, że nawet zrezygnował z kilkunastu miliardów euro przeznaczonych Polsce. Jak dla mnie złoty człowiek!

ocenił(a) film na 8
deo0512

Lecąc po nazwiskach trochę się prawda wyłania, wiele zbieżności wśród żydów/tych, którzy skazywali ludzi w obozach śmierci/tych, którzy skazywali ludzi na ziemi polskiej/...i tych którzy rządzą obecnie. Ludzie często pytają, dlaczego mam takie a nie inne zdanie o żydach, mówię im to co przeczytałem, pomimo to, kiedyś jak spytałem sąsiadkę dlaczego głosuje w wyborach prezydenckich na tego żydokomunistę (każdy wie chyba o kogo mi chodzi), widocznie będąc tępakiem wyhodowanym na mediach odpowiedziała: "bo jest przystojny".
Nie będę się rozwodził, rzucał nazwiskami, ani też nie będę reprezentował moich światopoglądów. Nil był wielkim człowiekiem, cieszę się, że po latach zekranizowano trochę historii, chciałbym aby z biegiem czasu Polacy wiedzieli coś o swojej historii. W moim mieście gdzie postawiono pewnemu działaczowi podziemia pomnik, wielkiemu człowiekowi, z którego powinniśmy być dumni, wielu ludzi zaczęło się śmiać.
Czasami wstyd mi za otaczających mnie ludzi.

ocenił(a) film na 6
deo0512

Podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisał twórca tematu.

deo0512

Jestem tego samego zdania pamiętam jak pisałem egzamin gimnazjalny to na rozprawce trzeba było podać przykład że patriotą morzna byc podczas wojny i po wojnie Ja opisałem własnie Generała Nila człowieka który był wzorem swego patriotyzmu na wojnie i zarazem po niej kto ogladał ten film do dobrze wie że Nil nie chciał nikogo wydawać z AK wolał sam zginąc i oszczędzic zycie innym taki człowiek musi zyskać szacunek ale o tym się dzisiaj nie mówi nasza młodzież jest taka głupia nie potrafi docenic tych ludzi którzy przelali za nasza wolność krew oczywiście są jeszcze pojedyncze jednostki które sie takimi postaciami interesują ale jest nas coraz mniej

ocenił(a) film na 9
deo0512

Niestety żaden z tych sk..... synów którzy są odpowiedzialni za jego śmierć nie poniósł kary, takie czerwone ścierwa jak Wolińska, Andrejew, Wejsblech nie ponieśi ziemskiej kary.