7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 33845
6,0 19 krytyków
Generał Nil
powrót do forum filmu Generał Nil

Nie rozumiem dlaczego sędziowie, którzy skazywali na śmierć, Ci którzy jeszcze żyją, chodzą sobie spokojnie po ulicach. Tak samo SB-cy i inni wyżej postawieni sługusy sowietów. Oni wszyscy powinni teraz przez resztę życia gnić w więzieniach. Ci pseudo Polacy dopuścili się tak strasznych rzeczy, bo dla strzempków śmiesznej władzy skazywali wielkich bohaterów, własnych rodaków na śmierć. Najlepszym przykładem, choć było ich dużo więcej, jest tutaj generał "Nil". Ludzie Ci oddawali życie podczas wojny, a później torturowali ich żeby zeznawali na swoich kolegów. Strasznie mnie poruszyła scena procesu. Nie mogłem wysiedzieć w kinie. Za te lata upokorzeń, kłamstw i mordów miałem ochotę rozerwać wszystkich komuchów na strzępy. Oni wszyscy powinni ponieść teraz karę.
I tak sobie teraz tłumaczę, że niby te lata już minęły, niby wszystko się zmienia, ale muszę przyznać, że z niepewnością patrzę w przyszłość. Z niepewnością, bo jak widzę niektórych współczesnych ludzi, którzy po trupach dążą do celu. Tych wszystkich karierowiczów, którzy za wszelką cenę próbują się czegoś dochapać, nie myśląc o drugim człowieku. Jak na to wszystko patrzę, to przypominają mi się Ci SB-cy, którzy poczują trochę władzy i myślą że im wszystko wolno, Ci wszyscy donosiciele i inni karierowicze za wszelką cenę...

Robson_10

Bo 89 rok to pic dla naiwnych frajerów.

Robson_10

Ja słyszałem,że główny sędzia zmarł(są przypuszczenia o samobójstwo).A wyrok od niego zależy.

Robson_10

Gurowska - sędzia, nie żyje. Widawska - prokurator, nie żyje. Wejsbleh prokurator generalny tez nie żyje. Najgorsze jest to, że oni brali emerytury do końca życia i nie niepokojeni dożyli starości.
Chwała Bohaterom!

Janus13

Widawska czy Wolińska?

ocenił(a) film na 10
Robson_10

Dlaczego... dlaczego ? Np. Dlatego że guru (pseudo) intelektualistów
ma brata a zwie sie on Stefan Michnik - on skazywał w prosecach
politycznych na śmierć polskich patryjotów. Adaś dostał ga .. ga .. zetę
jako broń do walki z synami tych patryjotów i grzmi z niej od 89 roku
iż babranie sie w odmentach przszłości to zacofanie tudzież oszołomstwo
kliniczne.
Jeżeli ktoś chce .... bo wystarczy tylko chcieć może te info sprawdzić.
Wyszukiwarka sie kłania.
Stefan Michnik prowadzi dostatnie życie emeryta w willi pod Upsalą.
Ojciec Michnika - Ozjasz Szechter również zdrajca, betonowy komuniasta.
Jak sam Adaś stwierdził wywodzi się z żydokomuny sensu stricte.
Wystarczy poszukać, pośledzić życiorysy np Kwaśniewskich.
Takie są filary III RP.
Pozdrawiam samodzielnie myślących !

b_lee

Ja też chcem być patryjotom! <za krótki>

ocenił(a) film na 10
TenDrugiGanjalf

Narazie to masz tylko predyspozycje na marnego prowokatora

ocenił(a) film na 10
Robson_10

"Nie rozumiem..." - to się nazywa "brak woli politycznej" - przez 20 lat - bo paragrafy są - "wybierzmy przyszłośc" itd.

Dlaczego?

To już sobie samemu/ej odpowiedz.