Twórcy będą teraz pewnie nagłaśniać tą śmieszną decyzję stacji. Nie ma to jak darmowa reklama ;-)))
I jak tu nie mówić, że czytelnicy "Naszego Dziennika" nie mają rozumu.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6422463,Monolith_Films__TVN24_bed zie_reklamowal__Generala.html
Nawet nie wiedziałem,że to idea "Rydzykowskiego imperium",ojciec Imperator wymyśli wiele tego typu głupot,ale kwestia obecnej sytuacji w Polsce jest bardziej skomplikowana.
A ja myślę, że prawdziwy powód to film "Generał" - ten o Sikorskim. ITI wyprodukowało, więc nie ma co mieszać telewidzom w głowach i zapraszać na dwóch różnych generałów. A nuż pójdą na Nila. ;)
Pomysł by nakręcić film o gen Sikorskim gdy okoliczności jego śmierci nie są do końca jasne jest trochę bezsensu. To tak jak napisać biografie Cyrankiewicza czy Michnika,którego ojciec to zdrajca,a brat (kolejny Żyd) to były "esbek". A drastyczny?? Z racji,że jestem historykiem,czytałem wspomnienia ludzi,którzy przeżyli okres stalinizmu. Wyrywanie paznokci,siedzenie w celi po kostki w gnoju lub w wodzie,otarte okna w zimie,bicie głową o ścianę,czasem rozgrzany piec, siadanie na krześle gdy to jest nogami do góry, wieszanie na kiju i bicie po stopach lub lanie ropy do nosa,kopanie po nerkach,bicie stołkiem,pałkami,czasem "zabawa" w tzw. kociołek czyli grupa ubeków podaje sobie więźnia nogami lub rekami,bijąc go oczywiście. Metody przesłuchań UB czy późnej SB (bo to ta sama "organizacja")były na prawdę różne,de facto połamane kości czy czasem okaleczenia jak wyrywanie kciuków kombinerkami to było na porządku dziennym. O zbrodniach komunistów trzeba mówić,nie wolno by taki Jaruzelski umarł nim doczeka się kary nawet 10 lat. Trzeba zabrać im emerytury i dążyć do dekomunizacji Polski,trochę późno,bo trzeba było się zająć tym jak Czechy po 1989 roku,a tak to mamy takie SLD,dziwne PSL,które de facto kiedyś było dumą i inne partie jak PiS czy PO,generalnie polityczne bagno,więc zachęcam do takich filmów i czytania,trzeba znać historię swojego kraju,pozdrawiam.
Zgadzam się z kolegą Slipknotem w całej rozciągłości. Jednakże Polacy są zbyt manipulowani przez media i patriotyzm dla większości to "M jak Miłość".
Tak, tak, Slipknot, tylko filmy pomyliłeś. Ten nie jest o gen. Sikorskim.
A co do spotu, to oglądałam go w kinie i uważam, że TVN ma rację, że spot jest drastyczny i nie powinien być emitowany w godzinach, w których małe dzieci korzystają z telewizji. Takich parolatków sceny te mogą zmrozić i to porządnie. Nie myślcie w tej kwestii tylko o sobie, jako dorosłych, ale pomyślcie o młodych widzach, tych najmłodszych.
Jeśli zgodzić się na emisję to tylko w godzinach wieczornych. Sam w sobie spot jest mimo wszystko bardzo dobry i mógłby być pokazywany "po Wieczorynce". Robi bardzo mocne wrażenie i wiele obiecuje.
Tak to jest, że niektórych spotów się nie pokazuje, bo są "za dobre", a więc nie odpowiednie dla oczu dzieci, albo pokazuje w wersji ocenzurowanej.
I ten spot mogliby trochę pociąć i wstawić na ekrany.
op znaczy bynajmniej, akurat podałem filmo gen. Sikorskim jako produkcję ITI,a więc właściciela TVN jako głupotę, a film o Generale Nilu jest absolutnie trafionym pomysłem jak teatr telewizji. Można tu wymienić: "Tajny Współpracownik", "Golgota wrocławska", "Norymberga", "Inka". Tu już nawet nie chodzi o zarzut w kwestii spotu. Lubię TVN bo czasem dla relaksu są fajne filmy czy seriale jak np. 39 i pół,przy który nota bede dobrze się bawię. Ale ta decyzja jest nie zrozumiała, oglądałem ten spot i prócz sytuacji z paznokciami to nie jest drastyczna. poza tym o ile pamięć mnie nie myli to TVn czy inne stacje często puszczała spoty "Piły" czy innych "drastycznych" horrorów o podobnej tematyce lub gdzie jest dużo krwi. Dlatego dziwi mnie ta decyzja i myślę,że nie puszczają spotu "Generała Nila", gdyż puszczają z filmu o Sikorskim ich produkcji, to mówi samo za siebie, pozdrawiam.
Pamiętam jak pierwszy raz oglądałem ten trailer przed Popiełuszką to nawet się nie skaplem, że mu paznokcie wyrywają. Mój przedmówca ma rację co do tvn. Puszczali różne piły itp. a tego nie chcą puścić. Szkoda bo tvn ma sporą oglądalność. Na pewno widownia by się powiększyła tego filmu. Ja z pewnością na niego pójdę.
Chłopie, co ma gen. Jaruzelski do wyrywania paznokci więźniom? Strasznie mało skomplikowane myślenie nam tutaj serwujesz.
Mam nadzieję,że to nie było do mnie bo oznacza,że w ogóle jesteś pozbawiony myślenia. Jaruzelski był przykładem geniuszu jak każdy ubek czy aparatczyk rosyjski,radziecki jak tylko chcesz,nikt z nich nie zasługuje by funkcjonować w tym społeczeństwie,a właśnie tacy ludzie ciągle mają wpływ na nasze życie. Więc reasumując ten film to świetna metoda by przedstawić prawdę o tamtych wydarzeniach,pozdrawiam
Było do Ciebie... Nie sądzę aby gen. Jaruzelski miał wpływ na to w jaki sposób odbywały się przesłuchania. Sęk w tym, że teraz wszyscy chcą Jaruzelskiego udupić obarczając go winą za wszystko, nawet za to, że UBecy chodzili w majtkach koloru takiego jaki Wam się nie podoba - bo przecież Jaruzelski rządził, co nie? Będziesz miał wielką satysfakcję z udupienia człowieka który pożyje jeszcze może [góra] 5 lat? A może zajmij się udupianiem UBeków nieco młodszych, z większym wigorem? Wówczas wykażesz się odwagą i zaprawdę udowodnisz jaki z Ciebie Polak walczący.
Nie jesteś partnerem do jakiejkolwiek rozmowy na temat historii,ale jeśli już chcesz rozmawiać. Jaruzelski to morderca,tu nie chodzi o to,że jest już stary. "Ubeków" masz do 1952 roku,później masz "esbeków" to tak na marginesie. Wracając do Jaruzelskiego,chodzi raczej o to,że nie ma czegoś takiego jak przedawnienie,nie ma dla niego usprawiedliwienia bo jest aparatczykiem moskiewskim,Moskwa nie miała intencji wkraczać do Polski. To temat rzeka, polecam książkę "Przed i po 13 Grudnia",nie jestem z IPN-u,ale wiele książek przez nich wydane są dobre. Bardzo bym chciał kary dla wszystkich,którzy zasłużyli i nie tylko za stalinizm,bo gen. "Nil" o którym głównie tu mowa to właśnie okres stalinizmu. Kary też powinny być stosowane przeciwko władzom w PRL-u,przedstawicielom tych władz jak gen. Kiszczak czy gen. Jaruzelski. Żeby coś oddzielić grubą kreską co sugerujesz trzeba było przeprowadzić dekomunizacje SLD odsunąć od władzy na 10-15 lat,zlikwidować układy etc. to co zrobili Czesi po 1989 r. Temat bardzo kontrowersyjny jak kwestia Wałęsy czy tez Jankowskiego albo historia Kościoła. Dlatego ja zajmuje się historią starożytnej Grecji,Rzymu,Aleksandra Wielkiego,kolonializmu Hiszpańskiego na przełomie XVI i XVII wieku II wojna światowa i okres stalinizmu w Polsce. A jeśli chcesz znać prawdę to nie słuchaj historyków,prawdziwy historyk by móc zweryfikować swoją wiedzę lub ją poszerzyć czyta jak najwięcej źródeł,książek na dany temat i często ludzi o innych poglądach,tak łatwiej wykreować swoje własne zdanie. De facto tylko wtedy można naprawdę wypowiadać się na temat Jaruzelskiego,Nila itd. gdy zna się fakty. A co do ciebie,to jestem Polakiem i kocham ten kraj,nie pozwolę by taki "ty" pluł na historię tego wspaniałego kraju lub bronił morderców. Przede wszystkim nie można zapomnieć o ludziach,którzy naprawdę wiele wycierpieli. Nie wiem ile masz lat i nie interesuje mnie to,ale oby twoje dzieci nie dowiedziały się,że ich ojciec za przeproszeniem pieprzy takie głupoty,bo tego inaczej już nazwać się nie da. nie pozdrawiam
Ten kraj był wspaniały ale już od dawien dawna nie jest. Za dużo tutaj prawicowego motłochu, który w imieniu tego 'wspaniałego kraju' i z troską o swe dzieci zdolny wieszać Żydów na gałęziach. Jeśli na cokolwiek nie pozwolę swemu potomstwu to na odwieczną nienawiść jaką cechują się Polaczki Twojego pokroju :D
Już załapałeś żyłę czy jeszcze nie? ;D
Polaczkiem nie jestem i żal mi cię. Zbyt wielu rzeczy nie rozumiesz,nie czuję nienawiści,których nie znam,było by to swoistym absurdem,mogę co najwyżej czuć niechęć i tak jest w tym przypadku. Akurat poruszyłeś temat Żydów. Interesujące,nieprawdaż?? Gdybyś znał tłumaczone pisma żydowskie jak Tora czyli główna księga,pięcioksiąg etc. zdał byś sobie sprawę z ich nie chęci do chrześcijan,to jest nie prawdopodobnie szokujące. Nie jestem specjalnie wierzący więc mnie interesuje tylko historia stosunków chrześcijańsko-judaistycznych. Nie chcę się w to zagłębiać bardziej gdyż to post o zupełnie innej tematu aczkolwiek według mnie ciekawy. Pozwolisz,że zacytuje Zapasiewicza z C.K. Dezerterów " Nie ma w słowniki ludzi kulturalnych słów które mogły by dostatecznie obelżywie" ocenić twój patriotyzm. Nie kochasz tego kraju za rządy (bo to odrębny temat),ale za swoją rodzinę,za krajobraz, o który i tak nota bene nie umiemy zadbać. Jest w naszej historii nawet z ostatnich 10-20 lat tyle rzeczy za które warto być jak to nazwałeś "Polaczkiem". Jak już zauważyłeś szkoda mi czasu na obrażanie cię,twoja nic nie znacząca egzystencja i brak zdrowego myślenia dostatecznie ukazuje jakim jesteś człowiekiem,mogę ci tylko współczuć.
racja, też jestem za tym by nie pozostawić sprawy Kiszczaka, Jaruzela i innych im podobnych w spokoju. Padło stwierdzenie że Jaruzelski nie jest odpowiedzialny za "wyrywanie paznokci" itd. Moim zdaniem (wybaczcie z góry moją cienką wiedzę historyczną) Jaruzel nie jest za to odpowiedzialny, ale nieuchwytny Kiszczak przecież jak najbardziej... w końcu był jakimś tam szefem MSW pod które SB podlegało, nie? A Jaruzela powinni usadzić chociażby za to co nawyczyniał na Czechosłowacji. Takie zbrodnie nie ulegają przedawnieniu (jako zbrodnie przeciw ludzkości), nie?
Poza tym, dokładnie, to jaki teraz mamy rząd to przede wszystkim wina sprawnych demagogów i w pewnym stopniu nieuświadomionych w pełni wyborców. Z resztą, z tego co mi się wydaje to fakt iż mamy teraz bagno, to też pewna reguła iż młode demokracje są zazwyczaj słabe i pełne krętactwa... albo przyjdzie ktoś kto weźmie to za mordę, albo musimy czekać aż stara gwardia odejdzie całkowicie i rządy przejmą młodzi i inteligentni patrioci...
Piły?? Ja wiem,humorystyczny?? Z domieszką parodii Brooks'a?? Co w tym drastycznego?? Facet wyrywa komuś ręce,ktoś ucina sobie jakieś członki,ktoś cały we krwi drze się w niebo głosy,to może być drastyczne lub przerażające akurat dla dziecka,które czeka na bajkę?? Wątpię,wydaje mi się,że nic nie może być bardziej drastycznego niż gen. "Nil".
stare dane macie - "Nasz Dziennik" nie pisal prawdy (nie pierwszy raz)- TVN bedzie reklamowało "Nila" jak zapowiedzial Monolith
Chyba nie czytałeś tego artykułu. Tam też pisali, że Monolith twierdzi, że będzie reklamował film dlatego to Ty piszesz nieprawdę. "O istnieniu trudności w reklamowaniu filmu w TVN i Polsacie nieoficjalnie mówili też przedstawiciele dystrybutora Monolith Films. Oficjalnie firma przyznaje, że nic nie wie o odmowie TVN, a w Polsacie reklam "Generała Nila" nie będzie w ogóle.
- Mamy zarezerwowany czas w TVP i TVN, kampania ruszy od 10 kwietnia - mówi Joanna Hanusiak, dyrektor oddziału promocji Monolith Films. - Nic nie wiem o odmowie TVN - dodaje. - Nie ma problemów z reklamą - wtóruje jej Izabela Lasowy-Cibor, brand manager dystrybutora.
- Telewizja TVN nie robiła żadnych trudności - podkreśla Karol Smoląg. Jak zapewnia, nie była to odmowa, lecz zgłoszono pewne uwagi. Smoląg mówi, że według jego wiedzy sprawa na razie jest "zawieszona".
- Nic mi nie wiadomo, żebyśmy odmówili emisji spotu reklamowego - powiedział nam rzecznik prasowy Polsatu Tomasz Matwiejczuk. - Nie widzę powodu, żebyśmy mieli odmawiać. Jedyne przyczyny odmowy to zła jakość i naruszenie prawa - podkreśla. I dodaje, że nic nie wie o tym, żeby Monolith zwracał się do stacji z reklamą filmu." (Nasz Dziennik)
Nie chcą puścić tego spotu - to decyzja polityczna. Film jest o człowieku który walczył z komunistami po wojnie ( organizacja NIE ), innymi słowy żołnierz wyklęty.
Żołnierze wyklęci - tak określa się tych którzy zdecydowali się walczyć z sowietami po 45 roku, major Ogień czy major Łupaszko... wyklęci bo w latach komuny byli najpierw mordowani a potem fakty historyczne zostały zafałszowane przez UB/SB/tego typu organizacje... zostali przedstawieni jako bandyci i niemieccy kolaboranci. Najgorsze jest to że niektórzy wciąż w to wierzą, a inni wciąż hsitorię fałszują - postkomuna, SLD, żydostwo z Wybiórczej czy właśnie z TVNu.