Film wywarł na mnie piorunujące wrażenie, Pieczyński i Sobczak zagrali prawdziwych patriotów, Polaków walczących o prawdę, a nie o jakiekolwiek korzyści materialne. Mam nadzieję, że wydając swoją książkę, Baliszewski ujawni prawdę na temat tego kto zabił Sikorskiego.
na dzien dzisiejszy to raczej watpliwe ;) choc Baliszewski ostatnio w jakims wywiadzie sie wypowiadal, ze zna nazwiska mordercow itd. kto wie? moze uda mu sie udowodnic 'jego prawde' - na podstawie ktorej stworzony zostal ten niezly, budzacy ostatnio sporo kontrowersji film, ktory osobiscie moge polecic.
fakt w srodowisku baliszewski jest wysmiewany nazywaja go heretykiem itd itd ale........ a film faktycznei niezly i jak dla mnie kazdy polak musi ta pozycje zobaczyc a jesli to okaże sie chociaz w pewenaj czesci prawda to kazdy na swiecie a przynajmniej kazdy w europie musi to zobaczyc a wtedy chcialbym sobie popatrzeć na oficjalne przeprosiny rządu angielskiego w tej sprawie :] i odtajnienie wszystkich dokumentow
Bardzo mi się podobał, film o wielkim polaku i wielkim patriotyzmie, mam nadzieję że przyczyni się do wyjaśnienia prawdziwej historii śmierci gen. Sikorskiego.