5,3 6,0 tys. ocen
5,3 10 1 5959
4,5 6 krytyków
Generał - zamach na Gibraltarze
powrót do forum filmu Generał - zamach na Gibraltarze

MAM DOŚĆ !

ocenił(a) film na 1

Poważnie to już przesada. TVN pragnie zdobyć świat, ale to że zaczynają co raz częściej wpieprzać się tak gdzie nie powinni naprawdę zaczyna irytować. Ich miejsce to telewizja i niech tam zostaną. Co to ma być? Za mało pieniędzy mają? Najpierw Kochaj i Tańcz jako podróba Step Up a teraz ta kompletna pomyłka na której zasnąłem. Jak dobrze, że pokaz miałem darmowy bo z własnej kieszeni nie dam zarobić telewizji w kinie (?!). Najbardziej irytuje to straszne bicie po oczach tymi samymi twarzami. Nic nowego, ciągle Ci sami aktorzy. A na pewno zaraz po premierze wszystkie TVN'owskie programy zaraz zaczną lansować te swoje gwiazdeczki żeby zarobić więcej jak to było w przypadku choćby Izy Mike. Czemu się czepiam? Mogę zmienić kanał? Niby jak gdy TVN zaczyna lgnąć z każdego miejsca jak skomlący pies do suki.

Mayonez

co Ty za głupoty piszesz? daj sobie spokój..

ocenił(a) film na 4
piT_15

Nie pisze żadnych głupot tylko święta prawdę! Popieram kolegę bo ma 100% racji! Tez już nie mogę znieść tego lansowania się przez tvn. Według nich każdy wyprodukowany przez nich film to hicior nad hiciorami a w rzeczywistości jest kompletnie inaczej. Ta stacja z roku na rok robi się coraz bardzie nie do zniesienia.

Mayonez

Święta prawda, pchają sie z tymi niskobudzetowymi, tandetnymi gniotami do kina, a one z trudem nadaja sie do telewizji.

Mayonez

zgadzam się z Tobą w 100%! Założyłeś świetny temat.

ocenił(a) film na 1
iwonka_7

No bo panowie/panie ileż można? Czy naprawdę oni nie widzą że im to nie wychodzi? Gdyby nie cała maszynka bombardująca nas reklamami te filmy nawet by na siebie nie zarabiały!

Mnie najbardziej rozwalił moment gdy w czasie promocji "Kochaj i tańcz" w Rozmowach w Toku (!) zrobili odcinek pod właśnie tym tytułem z Izą Miko. Ewo! kobieto, ty tez przeciwko Nam ?

Mayonez

Może TVN podbił by świat,gdyby do reżyserii poważnych filmów nie dawał jakiś mało znanych i beznadziejnych bab,które nie maja pojęcia co to jest film!!!

Mayonez

Co za hipokryzja
O Westerplatte był taki kwas że niby historie fałszuje
,że oni tam pili , mieli w tyłku Maryje Dziewice wszyscy robili w gadzie ze strachu , że to "etos" narodowy łamie
A tu olali całą oficjalnie przyjętą , zbadaną historie
i nakręcili kolejnego gniota o tym jak to "obcy" zabili polaka bo ten był jakiś wyjątkowy
Ten kraj jest poje**** , wy jesteście wszyscy faszystami
powinniście się leczyć
Wielki żal lol

blabla_34

Zamknij twarz blabla(matka cie nie kocha!)....sam jesteś jedną wielka ściemą!!!I idź do twojego wymarzonego białego domu bez klamek!!!

Pif_Paf

Ale co lol nie jest tak Weź się zastanów
Kolejny gniot o narodowym umartwianiu
Człowieku tu ostatnio wychodzą tylko filmy o papieżach , księżach , genarałach , kanałach i katyńach
i to wszystkie w tej samej wyniosłej konwecji
Przecież to syf jak się kręci film dajmy na to o wojnie
to powinno się pokazywać wojne taką jaka ona jest
anie taką jaką się widzi we własnej głowie przez beznadziejny pryzmat
jakiś narodowych banialuk których nawbijano do głowy tym biednym ludzią
odpowiedzialnym za te pseudo patryiotyczne bzdury
.Po za tym uważam że Adrzei Wajda musi odejść
Wiem to od momentu gdy zobaczyłem scenę z kolesiami na koniach którzy atakowali szablami czołgi w jednym z jego starszych filmów
to tak trochę abstrachując od tematu .
To jest właśnie cały czas ta sama idiotyczna konwencja

blabla_34

Oni przecież czwórkami szli do tego nie ba ;D

blabla_34

Taaak !
TVN - ONET.pl nic tylko wychwalają te swoje szmiry!
"kochaj i tancz" - zenada roku a oni to wychwalają i mówią ze swietny film... Nie da sie oglądac juz np. dzien dobry tvn bo tam co chwila mowią o tym! o reklamach nie wspomne...

ocenił(a) film na 1
Enemie

Zgadzam się. Z premierą każdego filmu te dwie platformy są jak billboardy!

blabla_34

To oznacza,że Polska chce pokazać młodym pokoleniom i starym koniom(czyli nam :d(bez urazy!!!)).To tylko pokazuje jak w Polsce działa system poświęcony bohaterom*.
*czyt.Kręcą każdego z ciekawa historią, która dzieje się w 20w.

ocenił(a) film na 1
Mayonez

Całkowicie popieram Mayoneza. TVN-owskie potworki straszą! To coś kojarzy mi się z kinem socrealistyczny. Tylko Wielki Brat mądrzejszy. Zaszczepia w narodzie tandetę za pieniądze ogłupionego narodu. Promują się, jak się tylko da, ale niestety najniższym kosztem. Jestem przeświadczony o tym, że 75% budżetu, który idzie na te niby-filmy w rzeczywistości przeznacza się na promocję. Co za czasy, jak nie papież to generał a pomiędzy podskakuje drewniana Iza M. Tylko Jadowskiej żal...
Pozdrawiam wszystkich, którzy chcieliby mnie ukamienować.

ocenił(a) film na 1
randalll

Skusił bym się nawet o 80% budżetu. Nieźle to sobie wykombinowali. TVN powinno zostać tam gdzie się zaczęło. Zamiast tego włażą butami gdzie się da promując twarze, których talenty doceniają tylko oni sami. "Największa telewizja komercyjna w kraju " - to zobowiązuje. W tych czasach to nie TVP pokazuje Polaków a grupa ITI. Szkoda, że przedstawiają tylko to, że na byle głupocie wkładanej setki razy tworzy się ikony dzięki którym zbiera się kasę. Taniec z Gwiazdami zarobił na siebie? Zrobią jeszcze jedną serię, a co! Czy ktoś to jeszcze ogląda? Czy tylko ja widzę jak Polska wariuje?

Mayonez

nic dodać nic ując !!!!

Pomyśleć że kiedyś firmowali swoim nazwiskiem takie głupoty jak Gulczas a jak myślisz i 2 część tego gniotu i to było w kinach !!!!!
heheheheh czy ktoś na to poszedł !!
A zresztą pewnie tak bo w parlamencie znalazły się później takie osobistości jak Pan Florek z ramienia Sld , a ostatnio pan Dzięcioł strażak miejski z Platformy !!!

borinho

Oj BŁAGAM CIEBIE!!!!!Nie przypominaj mi Gulaszu!!!Tytuł może i dobry,ale reszta beznadziejna.Nie ma na świecie słowa by opisać ten film