Dlaczego Polacy robią takie denne filmy?? Oglądam właśnie Generała w TVN i zrozumieć nie mogę, czemu tak mało filmów polskich nie może dogonić produkcji zagranicznych. nie chodzi tu o pieniądze!!! Jako przykład podam "Polowanie na Golluma" - amatorski, trwający godzinę film, zrobionych przez amerykańskich fanów Tolkiena. Efektami i budowaniem klimatu przewyższa kilkakrotnie wiedżmina....
A sam zamach na Gibraltarze to porażka:( Tylko 2 polskie filmy historyczne są warte uwagi: Katyń i Generał Nil.... Jeśli film o DYWIZJONIE 303 ma być podobny do generała, to lepiej, żeby nie powstawał.....
Mały błąd logiczny - chodziło mi czemu tak dużo polskich filmów nie może dogonić produkcji zagranicznych..... to przez to roztrzęsienie.... ;)
Katyń też mnie do końca nie zachwycił. Ale "Generał" to kompletna porażka! Za dużo chaosu, zdjęcia kompletnie nieudane. Gra aktorska przeciętna.
Jeżeli koniecznie chcą zainteresować polską młodzież historią, muszą pogłówkować i znaleźć inny sposób, a nie brać się za coś, czego robić się nie umie.