5,3 6,0 tys. ocen
5,3 10 1 5959
4,5 6 krytyków
Generał - zamach na Gibraltarze
powrót do forum filmu Generał - zamach na Gibraltarze

Dlaczego Polacy robią takie denne filmy?? Oglądam właśnie Generała w TVN i zrozumieć nie mogę, czemu tak mało filmów polskich nie może dogonić produkcji zagranicznych. nie chodzi tu o pieniądze!!! Jako przykład podam "Polowanie na Golluma" - amatorski, trwający godzinę film, zrobionych przez amerykańskich fanów Tolkiena. Efektami i budowaniem klimatu przewyższa kilkakrotnie wiedżmina....

A sam zamach na Gibraltarze to porażka:( Tylko 2 polskie filmy historyczne są warte uwagi: Katyń i Generał Nil.... Jeśli film o DYWIZJONIE 303 ma być podobny do generała, to lepiej, żeby nie powstawał.....

ocenił(a) film na 1
Baggins_z_Hobbitonu

Mały błąd logiczny - chodziło mi czemu tak dużo polskich filmów nie może dogonić produkcji zagranicznych..... to przez to roztrzęsienie.... ;)

Baggins_z_Hobbitonu

Katyń też mnie do końca nie zachwycił. Ale "Generał" to kompletna porażka! Za dużo chaosu, zdjęcia kompletnie nieudane. Gra aktorska przeciętna.

Jeżeli koniecznie chcą zainteresować polską młodzież historią, muszą pogłówkować i znaleźć inny sposób, a nie brać się za coś, czego robić się nie umie.

dancewithangel

Bardzo chaotyczny i nienacechowany emocjonalnie.