PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459266}

Ghost Rider 2

Ghost Rider: Spirit of Vengeance
2011
5,3 56 tys. ocen
5,3 10 1 55507
4,1 21 krytyków
Ghost Rider 2
powrót do forum filmu Ghost Rider 2

Myślałam, że czaszka płonie mu tylko nocą , a w dzień jest zwykłym człowiekiem, przynajmniej tak było w pierwszym filmie, może mi to ktoś wyjaśnić.

ocenił(a) film na 6
tytoko

Akcja w 2-ce dzieje się w europie , GR jest amerykaninem . Kiedy u nas jest dzień u nich jest noc :)

szadok44

aha ;)

tytoko

To w 1 powiedzieli ze noca Raider przejmuje kontrole... w komiksach bywało różnie. Czesto GR ''wyłaził'' w dzień. Jochny nauczył sie na zawolanie przywoływać Zarathosa - ducha zemsty, czyli wlasnie Ghost Ridera za pomoca motocykla...

jakos tak to bylo

shakir666

Dzięki... później ktoś inny został GR i w jaki sposób ? udało się Johemu odłączyć z demonem ?

tytoko

no cóż, napisze co wiem. w Polsce nie wydano zbyt wielu historii z GR... u nas to mało popularny bohater...
a szkoda bo jeden z moich ulubionych.

Wiec jak Blaze rozstł się z Zarathosem nie pamiętam dokładnie- bende musiał sprawdzić w zeszycie Marvel Kolekcja Figurek. a aktualnie mam go na stanci. Na pewno o tym napisze. w ''świcie synów nocy'' (wydane w Polsce) Blaze byl pokazany w towarzystwie żony i dwójki dzieci...wtedy juz bez demona

teraz kilka słów o samym demonie. Zarathos. Duch zemsty. kilka słów bo niewiele o nim wiadomo... w jednej z histor sam BlackHeatr mówi że prawie nic o nim nie wiadomo, i tylko sam Mefisto cos wie. za to znany jest poziom siły. to 9/10

Drugim GR został Daniel Ketch. nastolatek który na cmentarzu znajduje wrak motocykla, gdy go podnosi korek od baku zaczyna świecić...gdy go dotyka wstepuje w niego demon. co robił na cmentarzu ? ukrywał sie przed jakimis bandziorami, których po przemianie rozwala.

jak tylko bende wiedział wiecej napweno napisze

shakir666

wielkie dzięki czytałam ,,świt synów nocy,, i tam był już rozdzielony, byłam ciekawa jak to się stałą

szadok44

hahaha, dobre ;D

ocenił(a) film na 2
tytoko

Odpowiedź jest bardzo prosta, Blaze, Ketch, lub jakikolwiek inny Ghost Rider zaczyna płonąć w pobliżu zła, niezależnie od pory dnia lub nocy. Daniel Ketch nie ukrywał się na cmentarzu, tylko wyciągnęła go tam siostra, w Halloween. Tam był świadkiem starcia pomiędzy Deathwatch'em a bandziorami Kingpina. Po dotknięciu Medalionu Mocy, którego symbol jest na korku od baku, w Ketchu budzi się dawno uśpiony Ghost Rider. Daniel jest jakby nie było bratem Blaze'a, więc ta klątwa jest u nich "rodzinna". Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem, bo Ghost Ridera czytałem na długo przed pierwszym filmem i jestem, najdelikatniej ujmując, maniakiem :P

Necroalkoterrorist

LAŁ dzięki prawdziwy maniak;) GR jest fajny ale osobiście wole Spawna, a co do GR to płonie on w pobliżu zła samoistnie, czy podtrawi to kontrolować ?

ocenił(a) film na 2
tytoko

A to się dobrze składa, bo Spawna też bardzo lubię :D
W pobliżu zła GR przejmuje całkowitą kontrolę nad gospodarzem, ale zdarzały się przypadki, że Blaze zmieniał się w Ghosta, ale nie pozwalał mu dojść do pełnego opanowania (Ghost Rider #11-12 World War Hulk). Wykorzystywał wtedy bardzo mały procent mocy, ale mógł np. rozmawiać z Hulkiem w swoim imieniu, a nie jako Spirit of Vengeance.

ocenił(a) film na 3
Necroalkoterrorist

Heh też mam serie Mega Marvela z Ghost Riderem :D i jeszcze GR 2099 :D oraz Droga ku potępieniu. Co do Spawna to oboje są bardzo mrocznymi anty-bohaterami (bo tak można ich określić) i ciekawiło mnie zawsze co by było gdyby powstał komiks tudzież film gdzie oboje walczą z Mefistem, Blackheartem, Violatorem i Malebolgią, czy nawet między sobą... Coś ala "Freddy vs. Jason" ale z większą rozpierduchą :D mogło by być ciekawie :)

RiDeR882

Też mam GR 2099 a co do Spawna, spodobał mi się dlatego bo Todd McFarlane dał mu niesamowity klimat w początkach historii i te kreskę :) gdzie super pasuje do tej demonicznej postaci niż do Spider-mana.
A co duetu GR/ Spawn czemu nie przeczesz zrobili np: Batman/Spawn, wiec takie coś nie było by niczym nowym .

tytoko

Widzę, że sporo ludzi wciąż pyta o to samo, lub ma inne pytania. Jeśli chcecie się nieco więcej dowiedzieć o Ghost Riderze czy innych herosach, polecam http://www.heroesmovies.pl/forum/
Z pewnością uzyskacie satysfakcjonujące was odpowiedzi, a także na bieżąco będziecie mogli czytać ciekawostki z najnowszych produkcji filmowych o herosach.

deamon82

dziękować

ocenił(a) film na 10
tytoko

Pojawia się za dnia tylko pod koniec filmu, a to dlatego że na początku zrezygnował ze swojej mocy, a potem jak miał zginąć to ten mały chłopak mianowicie syn diabła oddał mu jego moc a wydarzyło się to o świcie i dlatego płonął za dnia. Proste i to że jest w Europie nie ma żadnego znaczenia.
Pozdrowionka ^^