PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459266}

Ghost Rider 2

Ghost Rider: Spirit of Vengeance
2011
5,3 56 tys. ocen
5,3 10 1 55542
4,1 21 krytyków
Ghost Rider 2
powrót do forum filmu Ghost Rider 2

Na prawdę przed obejrzeniem naczytałem się jaki to gniot. Obejrzałem i stwierdzam, że film jest niezły. Świetna rozrywka, dobra gra aktorska, dobre zdjęcia i fabuła też ciekawa.
Jedno tylko mi tam zgrzyta. W pierwszej części diabeł chce zdjąć klątwę ale Johnny się nie zgadza. W drugiej koleś cały czas twierdzi, że nie chce być Ghostem.
Po za tym spoko, czekam na trzecią część z aniołem sprawiedliwości.

ocenił(a) film na 7
KornFanHead

Nie chciał być Raiderem bo zaczęły prześladować go wspomnienia z przeszłości, przecież dlatego przeprowadził się o te tysiąc mil z miasta w którym doszło do zgonu jego ojca. Dziwne, zostawił tam nawet swoją dziewczynę. Bardziej zastanawiające jest to dlaczego tak przeinaczyli scenę w której on podpisał cyrograf. Mówił "Proszę, uratuj go". Zupełnie zmieniono, no chyba że chodziło o to w jaki sposób Johnny to zapamiętał. Przecież mógł nie znać szczegółów. A co do filmu to rzeczywiście nie jest zły.

ocenił(a) film na 9
KornFanHead

1 czesc dno, 2 pełen wypas ! eefekty 1 klasa, czarny bohater 1 klasa, teksty i fabuła 1 klasa tez nie kumam złych opini . Film mnie pozytywnie zaskoczył .

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

Dodam jeszcze od siebie, że wprowadzono w błąd widzów. W pierwszej części cyrograf podpisał w zasadzie nieświadomie. Skaleczył się i przypadkiem kapnęło na pergamin. W dwójce pokazane jest jakby zrobił to świadomie.

ocenił(a) film na 7
KornFanHead

Było to jakieś 10 lat temu od kiedy Johnny go podpisał. Jak wyżej, może po prostu tak sobie ten moment zapamiętał.

użytkownik usunięty
KornFanHead

Mi się podobały obie części i też nie rozumiem złych opinii co do 2.Lubię Caga,a film to fajna rozrywka.

ocenił(a) film na 4
KornFanHead

Pamiętajmy o tym, że inaczej na ten film będą spoglądali normalni widzowie, że tak to ujmę a inaczej fani komiksów :) jak napisałem w moim poście pod względem komiksowym film u mnie ma jedynie słabe 3/10. Jeżeli patrzeć na niego jak na normalny film średnie 5/10 . Brakowało też wg. mnie takiego mocnego "pkt. kulminacyjnego" całość scenariusza i reżyserii była taka po prostu :) Nie było to tragiczne ale tylko poprawne. Cieszę się że przynajmniej nie robili z tego filmu wielkiego halo i hitu stulecia. Ale jak na ceny i brak wyboru między 2D/3D uważam ten film za duże rozczarowanie. Od tak jak ktoś napisał nadaje się tylko żeby w niedzielę obejrzeć w TV z nudów :) Pod względem komiksowym lepiej się nie wypowiadać...dno i kilometr mułu :)

Pozdrawiam