PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459266}

Ghost Rider 2

Ghost Rider: Spirit of Vengeance
2011
5,3 56 tys. ocen
5,3 10 1 55542
4,1 21 krytyków
Ghost Rider 2
powrót do forum filmu Ghost Rider 2

Ten film ma to do siebie,że musi taki być.... Jeśli ktoś twierdzi,że był kiepski to widocznie nie
gustuje w takiego typu filmach i nie powinien ich oglądać. Mi się osobiście film bardzo
podobał graficznie o wiele lepszy niż część pierwsza ,a jeśli chodzi o fabułę filmu to ojej <3
Mogę oglądać obie części na zmianę milion razy i nigdy mi się nie znudzą.Nicolas Cage w
żadnej roli nie wyglądał tak dobrze jak w tej ! Super super jeszcze raz super <3

Shevi

Widocznie niektórym podobają się denne,naprawdę denne produkcje które nie mają za grosz fabuły. No cóż. W dzisiejszych czasach to nic dziwnego, bez obrazy. Oglądając film trzeba po prostu w niego "wejść". Trochę wyobraźni. To trochę tak jak oglądać serial"czy boisz się ciemności" mając 6 lat i srać w majty i oglądać do w wieku 19 lat nie odczuwając żadnej reakcji. Taka jest niestety bolesna prawda. Jęczycie jak małe dziewczynki ... nie podobał się? Bywa... brazylijskie telenowele widocznie kręcą niektórych :]

Shevi

Jeejuu ależ prowokacja!

ocenił(a) film na 4
Shevi

Tzn jaki ? Słaby ? W sumie najbardziej nieudana adaptacja Marvela z jaką miałem styczność.
A uważam siebie za fana komiksów z tego studia.
Film w ogóle nie oddaje fabuły i przekręca historię komiksu. Pierwszą część oceniłem na 6. Tutaj było niestety gorzej.
Nie wiem czemu tak sknocili tę adaptacje. Bo jest to świetny komiks i jest z czego zrobić film.

W ogóle chyba ta część komiksów ma jakiegoś pecha. Bo ekranizacja Hell Blazera, czyli nieszczęsny Constantine, miał podobnego pecha.

ocenił(a) film na 3
BalooCTW

Osobiście film mi się nie podobał w porównaniu do jedynki był kiepski (a lubie takie filmy i dobrze się je ogląda kiedy są dobrze zrobione pod każdym względem) Znacznie bardziej lubiłam pierwszą część i uważam że pierwsza była udana. Tutaj zostały podrasowane efekty co w efekcie (moim zdaniem) wyglądało gorzej w kontekście filmu. Dlaczego? Wygląd Ghost Ridera znacznie lepiej wypadał w pierwszej części niż w tej. Przykład: łańcuch w pierwszej części płonął w całości co było efektowniejsze a czacha naszego bohatera częściej się paliła żywym ogniem "oczka" z resztą też tutaj nasz Rider był jakiś taki... przygaszony.
Skupili się bardziej na podrasowaniu zamiast na fabule a pewne rzeczy powinni zostawić w spokoju wykluczyli za to efekt zaglądania w duszę który był pokazany w jedynce a szkoda. Fanom pierwszej części nie polecam części drugiej..

ocenił(a) film na 4
Lenarii

Przygaszony, czy rozpalony jak diabli. Ale skąd oni wzięli tego Simsona? Toż to nie wybaczalne.