PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459266}

Ghost Rider 2

Ghost Rider: Spirit of Vengeance
2011
5,3 56 tys. ocen
5,3 10 1 55543
4,1 21 krytyków
Ghost Rider 2
powrót do forum filmu Ghost Rider 2

w tym filmie

ocenił(a) film na 4

jest tylko jedna rzecz lepsza niz w 1 czesci
komputerowa czaszka ;)

luquepl

W tym filmie dobry jest tylko Idris Elba :)

luquepl

zgadzam się.. to JEDYNE ulepszenie,poza tym Cage jako człowiek,który próbuje walczyć ze swoim demonem w obecności osób "grzesznych" to totalna kpina.. jak epileptyk,broniący się przed atakiem padaczki..żałosne

ocenił(a) film na 9
luquepl

Najgorszy? Bo nie ma "amerykańskich" drapaczy chmur, po których można wjeżdżać? Bo nie ma korków na drogach? Bo nie rozwalili połowy "amerykańskiego" miasta? Bo nie słychać syren z radiowozów, karetek, czy chol..ra wie czego w tle-jak to ZAWSZE ma miejsce w "amerykanskich" filmach? Bo są piękne widoki, budowle i plenery, a nie rzut z helikoptera na napis HOLLYWOOD? Jesteś tak "naćpany" tą hollywodzka papką, że zjedziesz wszystko co odbiega od "amerykanskiego" szablonu...

Nie podobały mi się w filmie tylko dwie sprawy... Rzekomy Rorke zamiast Mefistofelesa (chociaż szatan ma wiele imion, być może producenci liczyli na naszą inteligencję, że sami sobie to dopowiemy). Po drugie dźwięk V-Max'a był słyszalny zdecydowanie zbyt rzadko :))... Miałam gęsią skórkę ilekroć usłyszałam dzwięk tej niesamowitej Yamahy, Harley z pierwszej części wyglądał jak obrazek 13-latka, który ogląda zbyt dużo s-f - typowe dla produkcji amerykańskich, przekolorowane i banalne!

A to, że nagle Blaze zaczął pragnąć być znów "człowiekiem" 24h, to akurat mnie nie dziwi... Poza tym skąd wiadomo, że był szczęśliwy z tego powodu w 1 części? Bo nie powiedział tego głośno? No tak, bo to super nagle zostać outsiderem i nie mieć nikogo bliskiego....

ocenił(a) film na 4
sheraster

nie jest najgorszym filmem ale kurde nie jest napewno lepszy od 1 czesci
jest kompletnie chaotyczny , miejscami bezsensowny
mi ten film nie odpowiadal srodze sie zawiodlem
czyli wg ciebie kazdy film gdzie nie bedzie widniec napis hollywood i gdzie nie bedzie drapaczy chmur juz jest lepszym filmem ;)
gratuluje - sama jestes nacpana

ocenił(a) film na 4
sheraster

A mnie dziwi, że nagle zapragnal bul czlowiekie, bo zupelnie nie klei sie to z końcówką pierwszej części, kiedy to właśnie zrezygnował z bycia człowiekiem i powiedział to mefisto. A tu nagle napalił się, że jest opcja być człowiekiem 24h :)

ocenił(a) film na 3
sheraster

Najgorszy! Bo nie ma genialnego mrocznego klimatu pierwszej częsci. Bo diabeł za uratowanie życia dziewczynie chciał ja przelecieć *według mnie okazał się zboczeńcem:D). Bo są drętwe dowcipy typu ,, co jak ci się zachce siku gdy jesteś Rider'em. Bo sam przyjął i zatrzymał swoje przekleństwo. Bo pojazdy, którymi jeździ Johnny tylko się palą, a nie zmieniają wygląd. Bo przez to, że Zarathos zmieni swoje nastawienie nie wywołuje niebieskich płomieni. Bo w jedynce jeździec karał jedynie zbrodniarzy, a tu mówi że Zarathos jest głodny, GŁODNY duch, żenada. Wystarczy ci argumentów?

ocenił(a) film na 6
luquepl

Wizualnie w tej części Ghost był o niebo lepszy od tego z jedynki

ocenił(a) film na 4
mrodnim

i to by bylo na tyle zalet ;)

ocenił(a) film na 6
luquepl

Sceny akcji też były fajne. Szkoda że nie poszli totalnie na całość z tym filmem w stronę pościgów itp. bo w przypadku Adrenaliny wyszło im to idealnie