PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111529}
6,3 178 tys. ocen
6,3 10 1 177535
4,3 39 krytyków
Ghost Rider
powrót do forum filmu Ghost Rider

Komiks był świetny, postać bardzo ciekawa...dość długo producenci zbierali się na ten film, szkoda jednak że nie trwało to dłużej;/
Uśmiałem się na tym filmie i to mocno. Tak żałosnej ekranizacji komiksu nie widziałem od czasu Daredevila (też dobry komiks został schrzaniony). Tak nie trafionego aktora w roli głównego bohatera w ekranizacji komiksu nie było również od czasów Daredevila. Nicolas Cage jako Ghost Rider? Już ponad rok temu, od momentu informacji o obsadzie tylko on mi tam nie pasował. O tym, że czeka mnie tandetna namiastka komiksu przekonałem się po obejrzeniu zwiastunu. Wszystko w tym filmie jest typowe i przewidywalne do bulu (szczególnie mina Cage'a, która niezależnie od sceny jest prawie taka sama;p).
Przynajmniej dostałem to czego sie spodziewałem, nie zostałem ani trochę zaskoczony (może poza Wesem Bentley'em, którego lubie i spodziewałem się po nim czegoś więcej-jednak się rozczarowałem). Efekty specjalne, są naprawdę "specjalne"...komputerowa wersja Ghost Ridera jest przekomiczna idealnie nadawałaby się do zestawu Happy Meal:D
Jedynym plusem tego filmu jest kształtna Evka Mendes, ładnie wygląda i to wystarczy;)
Podsumowując cała historyjka nie ustępuje jakością kreskówkom o superbohaterach. Ot nic nowego...
Ale dzieciakom powinno się spodobać, a starszym też przyda się lekkie odmóżdżenie via hollywood, a działa podobnie jak fast food-może i smakuje ale to tylko puste kalorie.